Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία
  • [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Πρόεδρο της Κίνας
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία

    Η οικονομική πολιτική θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 12. Το απόγευμα ο κ.Κ.Καραμανλής, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζέιμς Στάινμπεργκ.

    Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές συζητήθηκε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωεκλογών υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή. Μετά την συνεδρίαση ο γραμματέας της ΚΕ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ότι συζητήθηκε η Ευρωπαϊκή προοπτική σε σχέση με την διέξοδο από την διεθνή οικονομική κρίση. Θέλουμε, πρόσθεσε, μια Ευρώπη ισχυρή, με αλληλεγγύη, με σεβασμό στον άνθρωπο, που να καταπολεμά την φτώχεια.

    Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, ο κ. Ζαγορίτης κλιμακώνει την εκστρατεία της ώστε να έρθει σε επαφή με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και για να φέρει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που έφεραν οι φοιτητές της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σε ερώτηση για το εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα έχει επιπτώσεις στην κυβέρνηση, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι "στις Ευρωεκλογές ούτε πέφτουν, ούτε ανεβαίνουν κυβερνήσεις, αλλά θα εκτιμηθεί το αποτέλεσμα".

    Στην ερώτηση αν "το σκάνδαλο της Siemens επηρεάζει την εκλογική αναμέτρηση" ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι: "το σκάνδαλο της Siemens αφορά την περίοδο πριν από το 2004, υπάρχει η κατάθεση του κ. Τσουκάτου και αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι άλλοι".

    Σε ερώτηση για το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις εγκαίρως και πρόσθεσε ότι το Ευρωψηφοδέλτιο είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Για τον επικεφαλής ανέφερε ωστόσο ότι θα είναι πρόσωπο κύρους, με πολιτική επιφάνεια, γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων για να μπορεί να προσφέρει.

    Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

    Η Νέα Δημοκρατία θα ενημερώσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στις φοιτητικές εκλογές, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. "Η ΔΑΠ είναι και πάλι πρώτη δύναμη και αυτό δείχνει ότι η νεολαία εμπιστεύεται τη δουλειά που κάνουμε".

    Οι ευρωεκλογές έχουν κυρίως ευρωπαϊκή διάσταση αλλά θα βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Διευκρίνισε ότι δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο θα ληφθεί υπόψιν το μήνυμα των πολιτών.

    Στη σημασία των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

    "Οι Ευρωεκλογές έχουν μια ιδιαίτερη ευρωπαϊκή διάσταση αλλά και ιδιαίτερη σημασία για την εθνική πολιτική", ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, που επισήμανε ακόμα ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, καθώς επίσης και ότι "η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους, με πολιτικό λόγο, με επιχειρήματα και προτάσεις και όχι με ξύλινο λόγο και καταγγελίες".

    Συνάντηση Καραμανλή - Σέφερ

    Συνάντηση με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χουπ Σέφερ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του η συμμαχία διευρύνθηκε δύο φορές, ενώ στο μέτωπο των επιχειρήσεων το ΝΑΤΟ εκλήθη να διαχειριστεί ιδιαίτερα απαιτητικές προκλήσεις, κυρίως του Αφγανιστάν αλλά και στα Βαλκάνια και πιο πρόσφατα στη Αφρική για την καταπολέμηση της πειρατείας.

    Επίσης ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημαντική ήταν η προσπάθεια προώθησης των σχέσεων της Συμμαχίας με τη Ρωσία, ενώ υπήρξε πρόοδος στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία, τη Γεωργία, τις χώρες του συνεταιρισμού για την ειρήνη, του μεσογειακού διαλόγου και της πρωτοβουλίας της Κωνσταντινούπολης.

    Αξιόλογη πρόοδος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, σημειώθηκε ακόμη στον τομέα της αμυντικής μεταρρύθμισης του Οργανισμού. Εκτιμούμε, τόνισε, τις ιδιαίτερες προσπάθειες του κ. Σέφερ υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τους άλλους διεθνείς οργανισμούς και ειδικά με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ.

    Ο κ. Σέφερ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλη Μειμαράκη.

    Η συμμετοχή της Ελλάδας, τόνισε, στις επιχειρήσεις και στις αποστολές του ΝΑΤΟ υπήρξε και παραμένει πολύ σημαντική. Βρισκόμαστε, ανέφερε, ενόψει μιας ακόμα σημαντικής ιστορικής περιόδου, καθώς αποφασίστηκε να υπάρξει μια νέα στρατιωτική προσέγγιση από πλευράς Συμμαχίας και απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε: "είμαι σίγουρος υπό την ηγεσία σας θα συμμετάσχετε ως χώρα στην προσπάθεια προετοιμασίας αυτής της νέας στρατηγικής αντίληψης ενόψει και της επόμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ".

    Αναφέρθηκε ακόμα στα θέματα της Ενεργειακής Ασφάλειας και της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, ως προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία. Ο κ. Σέφερ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ελληνικών φρεγατών στις προσπάθειες καταπολέμησης της πειρατείας, ενώ σημείωσε ότι ο διάδοχός του ο κ. Ρασμουσέν είναι ιδιαιτέρως ικανός.

    Ο Κ.Καραμανλής στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί την παράταξη για την εκλογική της νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

    Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

    Ανέφερε ότι η αναμέτρηση ήταν από τις δυσκολότερες, υπήρχε ένταση στην ατμόσφαιρα και ο απόηχος από τα βίαια γεγονότα που είχαν προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη.

    Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε επίσης στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ μετά από επίθεση, όπως είπε, αναρχικών στο Πολυτεχνείο και στη Θεσσαλονίκη.

    Παρά τις αντιξοότητες, κατέληξε ο κ. Παπανικολάου, κρατήσαμε στο απόλυτο τις δυνάμεις μας και παραμένουμε για 24η χρονιά πρώτη δύναμη με διαφορά.

    Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους νεολαίους "για τον καλό αγώνα, την αγωνιστικότητα και το ήθος τους, αλλά και τη μεγάλη νίκη για 24η χρονιά".

    Ο κ. Καραμανλής τους συνεχάρη επίσης γιατί, όπως είπε, αναδείχθηκαν μεταρρυθμιστική δύναμη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και η Παιδεία, όπως είπε, χρειάζεται άνεμο μεταρρύθμισης.

    Είναι σίγουρο, κατέληξε ο πρωθυπουργός, ότι και στους αγώνες που έρχονται θα είστε στην πρώτη γραμμή.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ από όπου απευθύνθηκε στους νεολαίους για να τους ευχηθεί καλή συνέχεια και καλή δύναμη, εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τα καινούργια γραφεία της οργάνωσης στην οδό Λυκούργου, τα οποία επισκέφθηκε ο ίδιος για πρώτη φορά.

    [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Πρόεδρο της Κίνας

    Με τον Πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο θα συναντηθεί σήμερα ο κ.Γ.Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο. Επίσης, θα προεδρεύσει της Συνάντησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την "βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία".

    Σημαντικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε στο Πεκίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Οι επαφές είναι σημαντικές, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, γιατί η Κίνα παίζει και θα συνεχίσει να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα. Και τα θέματα αυτά είναι η διεθνής οικονομική κρίση και οι κλιματικές αλλαγές σε συνδυασμό με την πράσινη ανάπτυξη.

    Οι θέσεις της Κίνας στα θέματα αυτά, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, είναι πολύ σημαντικές, τόσο για τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όσο και για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει πάρει δυο πρωτοβουλίες που αφορούν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πολιτικής πρότασης, τόσο σχετικά με τη διεθνή οικονομική κρίση, όσο και με τις κλιματικές αλλαγές και την πράσινη ανάπτυξη.

    Στόχευση και κατάληξη αυτών των πρωτοβουλιών, είπε ο κ. Παπανδρέου είναι η δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρακάθησε χθες σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Γουάνγκ Γιάρουι.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε χώρους οι οποίοι συμμετέχουν σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως το πράσινο κτίριο του Πανεπιστημίου Τσίνγκουα και το εργοστάσιο τσιμέντου του Πεκίνου Jinyu Group.

    Το βράδυ (ώρα Πεκίνου) ο κ.Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον αντιπρωθυπουργό της Κίνας Li Keqiang.

    Στις συναντήσεις του με τα ηγετικά στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε θέματα που αφορούν τη σχέση του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας με τη σοσιαλιστική διεθνή, σχέση την οποία ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει εταιρική συνεργασία για στρατηγικά θέματα.

    Συζήτησε επίσης θέματα διμερών σχέσεων του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

    Σημειώνεται ότι το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας δεν είναι μέλος της σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά έχει μια στενή σχέση συνεργασίας και δραστηριοποιείται στις επιτροπές της Διεθνούς που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την παγκόσμια οικονομική κρίση και τα θέματα διεθνούς αφοπλισμού.

    Οι αξιωματούχοι της Κίνας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ αναζητούν το δικό τους σημαντικό ρόλο τόσο σε σχέση με τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον, αλλά και το ρόλο τους στην παγκόσμια οικονομία και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Κινέζους δεν είναι τόσο οι οικονομικοί πόροι τους οποίους φαίνεται ότι διαθέτουν, αλλά η τεχνογνωσία.

    Ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, είπε με χιούμορ ότι θα δώσει την απάντηση, ύστερα από διαβούλευσή του με τον Κομφούκιο...

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ο ΥΠΕΠΘ Α Σπηλιωτόπουλος θα επισκεφθεί το 1ο Λύκειο Μοσχάτου εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές (07:30:00, Μοσχάτο/Ακτή Ποσειδώνος 11 )

  • Συνέντευξη Τύπου του Κέντρου Μελετών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Πολύτεκνης Μητέρας "ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ" για την παρουσίαση πιλοτικού προγράμματος, στο ΥΜΑ-Θ (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑ-Θ). Σημείωση: Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «ΝΕΟΝΙΛΛΗ, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών κατβ οίκον».

  • Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, στο Ξενοδοχείο PORTO PALACE (11:30:00, Θεσσαλονίκη/26ης Οκτωβρίου )

  • Συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου (12:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Ο Π/Δ Κ. Παπούλιας, θα μεταβεί στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραστεί στην τελετή απονομής του τίτλου του επίτιμου Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος (12:00:00, Αθήνα/Πανεπιστημίου)

  • Συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στα γραφεία του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Μητροπόλεως 15)

  • Συνάντηση του ΥΦΕΞ Βαληνάκη με τον Ρουμάνο ΥΦΕΞ (13:30:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Ο νέος πρόεδρος της Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Πέντζος, θα είναι ο επίσημος ομιλητής στο επιχειρηματικό γεύμα που διοργανώνει το Propeller Club, στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς" (14:30:00, Θεσσαλονίκη/Ηλέκτρα Παλάς)

  • Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργανώνει το 1ο Annual Economic Development Forum, με τίτλο "Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και η επίδραση της εξωτερικής μας πολιτικής" (17:30:00, Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Nikopolis )

  • Εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής" και της ΝΔ με θέμα τις ευρωεκλογές (19:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Κάραβελ"). Χαιρετισμός Ι. Βαρβιτσιώτη - Ομιλίες Γ. Βαληνάκη, Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Κ. Αρβανιτόπουλου

  • Συνάντηση Καραμανλή με τον ΑΝΥΠΕΞ των ΗΠΑ (19:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

    Συνάντηση Μπακογιάννη με τον ΑΝΥΠΕΞ των ΗΠΑ (19:30:00, ΥΠΕΞ)

  • Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου στον Κεραμεικό (20:00:00, Αθήνα/πεζόδρομος Ερμού-σταθμός Θησείο.)

  • Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Παγκόσμιες Αγορές Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων - Διεθνείς Επιχειρηματικές Συναντήσεις», με πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ και τη συνεργασία των ΥΠΕΞ & ΥΠΠΑΤ, διοργανώνεται στη Βέροια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.,

  • Εκδίκαση της υπόθεσης Βατοπαιδίου (εξ αναβολής) από το Τριμελές Εφετείο Θράκης (Κομοτηνή)

  • Πράσινοι από όλες τις βαλκανικές χώρες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 15,16 και 17 Μαΐου σε μια συνδιάσκεψη με στόχο τη συνεργασία για πιο πράσινα και ειρηνικά Βαλκάνια. (Θεσσαλονίκη)

  • Ο Παπανδρέου στην Κίνα

  • Περιοδεία του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή στη Θεσσαλονίκη

    Πρόγραμμα:

    11.00 π.μ.: επίσκεψη στα ΕΛ.ΠΕ., συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρίας και το Σωματείο των εργαζομένων, ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

    8.00 μ.μ.: ομιλία σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τρίλοφο της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ γυναικών-Φιλικό: Ελλάδα-Σλοβακία - 19:00:00, κλειστό Εργάνης, Βύρωνας

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Πλέι οφ, Α΄ φάση, 1οι αγώνες), 15.30 Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη

    18.00 ΝΕ Πατρών-Χίος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2009 - 4:30:18 UTC