Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας"
  • [02] "Πράσινη οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη"
  • [03] Ευρωεκλογές. Ενημερωτικό περίπτερο
  • [04] Τα παυσίπονα προκαλούν... πονοκέφαλο
  • [05] Στον τελικό της Eurovision
  • [06] Λ.Παπαδήμος: Αισιόδοξες προβλέψεις
  • [07] "Ψήφος στο ΚΚΕ"
  • [08] "Χαριστική βολή"
  • [09] "Χαμηλό το επίπεδο"
  • [10] Προς συμφωνία για την υγεία

  • [01] "Επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας"

    Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το Υπουργικό Συμβούλιο, σε πλήρη σύνθεση με τη συμμετοχή και των υφυπουργών.

    Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του τόνισε ότι η συγκυρία που διανύουμε είναι κρίσιμη για τον τόπο και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να διεξαχθούν οι εκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους. Να επικεντρωθεί ο διάλογος στην οικονομική κρίση και στις προτάσεις για διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών και να αναδειχθεί η σημασία της Ευρώπης, είπε.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, δε, προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου για θωράκιση της διαφάνειας και πιθανή αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Ολες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είπε ο κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του έδωσε προτεραιότητα στην άρση των επιπτώσεων από την κρίση: Είπε ότι η κυβέρνηση στήριξε την απασχόληση και πήρε πρωτοβουλίες για δημοσιονομική εξυγίανση. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, προχωρούμε συστηματικά στην περιστολή των δημοσίων δαπανών κατά 10%.

    Εκανε αναφορά στο ΕΣΠΑ, το 80% του οποίου θα πάει στην περιφέρεια και ανέφερε ότι όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου αναθεωρούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, προγράμματα και σχεδιασμούς και η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Η παγκόσμια κρίση πρέπει να αποτελέσει καταλύτη νέου κύματος μεταρρυθμίσεων, είπε.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι απέναντι στην ανευθυνότητα και στο στείρο κομματικό λόγο, επιλέγουμε την υπευθυνότητα και εκτίμησε ότι θα κριθούν από τους Ελληνες πολίτες στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα δικαιώσουν τις επιλογές της κυβέρνησης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς υπογράμμισε ότι οι Ευρωεκλογές είναι σημαντικές και η κυβέρνηση, έχει θεσμική υποχρέωση να γίνουν αυτές οι εκλογές με καθαρά πολιτικούς όρους.

    Μιλώντας στα μέλη της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και είπε ότι στο διάστημα που ακολουθεί, ιδίως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να αμφισβητεί το κυβερνητικό έργο και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται να επαναληφθούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης, ότι τάχα η χώρα είναι ακυβέρνητη και τάχα η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, είπε και πρόσθεσε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί πλήττουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και δημιουργούν δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της χώρας. Τόνισε δε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε.

    Ο Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά και μόνο ότι βάλλεται η κυβέρνηση, αλλά ότι ζημιώνεται η χώρα. Σε όλα αυτά τα αβάσιμα, τα παραπλανητικά και τα ανεύθυνα, έχουμε υποχρέωση να απαντούμε άμεσα, τεκμηριωμένα και αυστηρά, είπε. Τίποτε να μην μένει αναπάντητο, τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε να μετάσχουν όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί στην προσπάθεια αυτή, διότι, όπως είπε, είναι ζήτημα που αφορά την κυβέρνηση, τη χώρα και τις προσπάθειες απέναντι στην κρίση και τις επιπτώσεις της.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι μόνο κομματικό το θέμα, αλλά δεν μπορεί κανένας να παίζει με τα ζητήματα που κρίνουν την πορεία της πατρίδας μας.

    Στη συνέχεια ζήτησε από τους υπουργούς του να υποβάλλουν στη γραμματεία της κυβέρνησης έκθεση απολογισμού για το έργο που έγινε από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα και το ίδιο θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου.

    Ζήτησε επίσης, να δοθεί έμφαση στο σχέδιο για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και την ενίσχυση της άμυνας της οικονομίας. Και τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή αφορούν όλα τα Υπουργεία και όχι μόνο το Υπουργείο Οικονομίας.

    Παρέκκλιση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε την κατάργηση, ή τη συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και την πλήρη ανταπόκριση όλων, στη μείωση των ελαστικών δαπανών των υπουργείων κατά 10%.

    Ο υπουργός Οικονομίας έχει εντολή να μην εγκρίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει, ήδη, αναπροσαρμόσει τα ανώτατα όρια σε όλους τους κωδικούς.

    Ζήτησε ακόμη την εφαρμογή του σχεδίου για την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, την οποία χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία και ζήτησε επίσπευση στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

    Ακόμη ζήτησε την απόλυτη ανταπόκριση όλων στην απόφαση για τον περιορισμό των προσλήψεων στο δημόσιο και τον περιορισμό κατά 10% στις δαπάνες για συμβάσεις έργου, με εξαίρεση τους τομείς υγείας και παιδείας. Επίσης ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου για τον έλεγχο των δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ταμεία και στα νοσοκομεία, την προώθηση των διαδικασιών στον έλεγχο συνταγογράφησης, τη δραστική ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε όλους τους τομείς, την απλοποίηση των διαδικασιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την επικαιροποίηση οργανογραμμάτων των υπουργείων, με στόχο τον περιορισμό των διευθύνσεων και την επίσπευση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των Κοινοτικών Οδηγιών.

    Στο τρίτο σκέλος της εισήγησής του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για το επόμενο εξάμηνο.

    Το πιο σημαντικό για την πορεία του τόπου μας, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

    Επεσήμανε ότι από το περασμένο φθινόπωρο μέχρι τώρα, κάθε νέα εκτίμηση για όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι δυσμενέστερη από την προηγούμενη. Αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία σε όλη την Ευρώπη και στην αναθεώρηση των σχεδίων και των προγραμμάτων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι εξαίρεση.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν με πιο γρήγορους ρυθμούς και ζήτησε τη συστηματική και εντατική προετοιμασία για το νέο κύμα μεταρρυθμίσεων στους θεσμούς, στο κράτος, στην οικονομία και στην παιδεία.

    Ειδικά για την ενδυνάμωση των θεσμών που αφορούν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει άμεσα σχετική πρωτοβουλία και ζήτησε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να συνεννοηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να προετοιμάσουν το πλαίσιο για την έναρξη διαλόγου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Στο διάλογο αυτό μπορεί και πρέπει να εξεταστούν τόσο η πρόταση που ανέπτυξε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος όσο και άλλες προτάσεις από τα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Εκτίμησε, τέλος, ότι οι προτάσεις που αφορούν στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να ληφθούν υπόψη οι περιορισμοί του Συντάγματος.

  • ** Το απόγευμα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζέιμς Στάινμπεργκ.

    [02] "Πράσινη οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη"

    Τρία μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ανθρωπότητα συζήτησε σήμερα στο Πεκίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο.

    Ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο "Μέγαρο του Λαού" συνοδευόμενος από τους συμπροέδρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Σοσιαλιστικής διεθνούς Ρικάρντο Λάγκος (πρώην πρόεδρος της Χιλής), Γιόραν Πέρσον (πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας), καθώς και τον γγ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κίνας, συμφώνησαν ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα βασικό όχημα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και μπορεί να εγγυηθεί λύσεις που θα οδηγούν σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

    Η Κίνα παίζει και θα παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα θέματα τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις διμερείς ελληνοκινεζικές σχέσεις υπογράμμισε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας, κάτι που όπως είπε, θα είναι προς όφελος της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας.

    Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου και της αντιπροσωπείας της σοσιαλιστικής διεθνούς στο Πεκίνο έτυχε ευρείας δημοσιότητας από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι χθεσινές του συναντήσεις με αξιωματούχους του κομμουνιστικού κόμματος ήταν στην πρώτη σελίδα του Κινεζικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ αποτέλεσε και πρώτη είδηση στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας CCTV.

    Στη συνάντηση Παπανδρέου Χου Ζιντάο έγινε αναφορά στην επίσκεψη που είχε κάνει στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της ''Πρωτοβουλίας των έξι'' είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Ντένγκ Ξιάο Πινγκ και συζήτησαν για θέματα πυρηνικού αφοπλισμού και τη μείωση της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία είχαν μπει τότε οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση.

    Μάλιστα, ο Κινέζος πρόεδρος, ανέφερε ότι η τότε ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου είχε δημοσιευτεί ολόκληρη στην πρώτη σελίδα της Λαϊκής Ημερησίας, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Κίνας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας για τις διεργασίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έλαβαν χώρα στις εργασίες της στο Πεκίνο, και έγινε συζήτηση για τις προτάσεις της Διεθνούς και της Κίνας ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης το φθινόπωρο αλλά και γενικότερα για θέματα περιβάλλοντος.

    Ο πρόεδρος της Κίνας ήταν αποκαλυπτικός στη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου ως προς τις προθέσεις της χώρας του, η οποία είναι θετική για τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας συνεργασίας γύρω από τις κλιματικές αλλαγές. Και φαίνεται ότι στην Κίνα έχουν πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της πράσινης ανάπτυξης και ήδη εφαρμόζουν πολλά σχετικά προγράμματα.

    Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε στο Πεκίνο με Κινέζους αξιωματούχους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συζήτησε επί των έντεκα βασικών ερωτημάτων που έχει αποστείλει η Σοσιαλιστική Διεθνής για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές σε όλες τις χώρες.

    Οι Κινέζοι συνομιλητές του έδωσαν τις δικές τους προσεγγίσεις στα ίδια θέματα από τις οποίες προκύπτει ότι στα δέκα από τα έντεκα ερωτήματα οι απαντήσεις που δίνουν η Διεθνής και η Κίνα είναι περίπου ταυτόσημες.

    Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε η σημερινή συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο και είναι η πρώτη φορά που η Κίνα παίρνει επισημως θέση για τα ζητήματα αυτά, ενώ η επιβεβαίωση από τον κ. Χου Ζιντάο εκτιμάται ότι έδωσε ήδη το πράσινο φως, ώστε αυτές οι θέσεις να γίνουν και επίσημη πολιτική της χώρας.

    Αναφορικά με τη διεθνή οικονομική κρίση ο πρόεδρος της Κίνας ανέφερε ότι η χώρα του χτυπήθηκε ιδίως σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές. Η κυβέρνηση όμως αποφάσισε να ρίξει μεγάλα ποσά στις δημόσιες επενδύσεις για να μπορέσει να κρατήσει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που όπως φαίνεται το πετυχαίνει. Αυτό που κάνει η Κίνα αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να το κάνει και η Ευρώπη, σχολίασε ο κ. Παπανδρέου, αλλά όπως είπε, η Ευρώπη έχει τις αγκυλώσεις της.

    Μεγάλο μέρος των επενδύσεων που κάνει αυτή την περίοδο η Κίνα στρέφονται στην πράσινη ανάπτυξη. Επίσης επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός και η αλλαγή της τεχνολογίας μέσω μεγάλων επενδύσεων. Στη συνάντηση επισημάνθηκε πάντως ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του εκσυγχρονισμού και των μέτρων περιορισμού της ρύπανσης. Γι'αυτό όπως επισημάνθηκε οι αναπτυγμένες χώρες έχουν χρέος να βοηθήσουν στη μεταφορά τεχνογνωσίας στις αναπτυσσόμενες χώρες με τη μορφή επενδύσεων μιας τεχνογνωσίας που θα μείνει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Συζητήθηκαν επίσης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και θέματα σχετικά με τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και από την πλευρά του κ. Παπανδρέου διατυπώθηκε η πρόταση προς τον κ. Χου Ζιντάο να προσπαθήσει η Κίνα μέσω της ισχύος που διαθέτει να πιέσει για την αλλαγή των κανονισμών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το IMF ώστε να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ανάλογες φούσκες, όπως αυτές που προκάλεσαν την οικονομική κρίση.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου, πρότεινε να σταλεί εκπρόσωπος της Κίνας για να μετέχει στις εργασίες της επιτροπής Στίνγκλιτς.

    "Πράσινη οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη"

    Η ανάγκη για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης οικονομίας, ήταν η κοινή διαπίστωση μεταξύ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, στο κοινό σεμινάριο, που διεξάγεται στο Πεκίνο και το οποίο διοργάνωσε το κινέζικο κόμμα.

    Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι η αγορά θα τα λύσει όλα. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ένας νέος σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Τόνισε επίσης ότι η πράσινη οικονομία αποτελεί εγγύηση για την βιώσιμη ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, ποιότητα ζωής και ευημερία για όλους.

    Νωρίτερα στην εισαγωγική του παρέμβαση ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας σε δύο καίρια ζητήματα, όπως είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι κλιματικές αλλαγές. Εξέφρασε μάλιστα τη βούληση της Διεθνούς για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών, βούληση η οποία, όπως είπε, αποδεικνύεται και από το διεξαγόμενο σεμινάριο.

    Οι νέοι τομείς στους οποίους ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να επεκταθεί η συνεργασία είναι στρατηγικής φύσεως, όπως είπε, και αφορούν στην ειρήνη και τον αφοπλισμό. Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση, τόνισε ότι αυτή έφερε στην επιφάνεια όλα τα μειονεκτήματα και τις ανισορροπίες του "φονταμεταλισμού", όπως τον χαρακτήρισε, της ελεύθερης αγοράς.

    Οφείλουμε, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης και ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης.

    Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη πρόκληση την επικείμενη παγκόσμια διάσκεψη για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές, που θα γίνει το φθινόπωρο στην Κοπεγχάγη, κυρίως για το πως θα χειριστούν οι κυβερνήσεις το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "ως εκ των ων ουκ άνευ" προϋπόθεση για την ευημερία όλων την πράσινη ανάπτυξη από την οποία, όπως τόνισε, εφόσον την υιοθετήσουμε μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι.

    Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που μπορούν να ανακύψουν λόγω της έλλειψης επαρκών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο και τόνισε ότι αυτό καθιστά επιβεβλημένη τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον ένοπλες συγκρούσεις και συρράξεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens και αν θεωρεί ότι αυτή δικαιώνει τη στάση του και τη στάση του κόμματός του στο θέμα. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η θέση μας είναι σωστή ανεξάρτητα αν δικαιωθήκαμε ή όχι. Πρέπει, είπε, να υπάρξει διαφάνεια για όλους και για όλα. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση που έχει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με κακές πρακτικές, έστω και αν αφορούν στελέχη όλων των κομμάτων.

    Πρέπει, πρόσθεσε, να διασωθεί το πολιτικό σύστημα και γι' αυτό δεν πρέπει να συμβάλουμε στην εμπέδωση ενός συστήματος ατιμωρησίας.

    [03] Ευρωεκλογές. Ενημερωτικό περίπτερο

    Ανοίγει τις πόρτες της στις 21 Μαΐου στην είσοδο του μετρό της πλατείας Συντάγματος, η "Ευρωβουλή Πολιτών", ένα περίπτερο πολυμέσων, με το οποίο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα εγκαινιάζει τη θεσμική προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.

    Οι Αθηναίοι, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες στα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες, αλλά και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη που θέλουν, στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η "Ευρωβουλή πολιτών" καθώς και άλλες τρισδιάστατες κατασκευές που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα αναδείξουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως η μετανάστευση, η ενέργεια, η ασφάλεια και το περιβάλλον, κλπ, δίνοντας έμφαση στη σπουδαιότητα της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα "Έχεις το λόγο - Ψήφισε".

    Το περίπτερο θα παραμείνει στην είσοδο του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα, μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

    [04] Τα παυσίπονα προκαλούν... πονοκέφαλο

    Η κατάχρηση παυσίπονων για τον πονοκέφαλο μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο, όπως προκύπτει από επιστημονικές εργασίες για την κεφαλαλγία, που ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Το χαρακτηριστικό των ασθενών με Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία είναι ότι στην πλειονότητά τους υποβάλλονται σε αυτοθεραπείες με κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων και γι αυτό παθαίνουν τη λεγόμενη φαρμακευτική κεφαλαλγία από κατάχρηση. Αποτελούν το 50%-80% των ατόμων με χρόνια καθημερινή κεφαλαλγία και είναι και η πλέον δύσκολη κατηγορία ασθενών για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, όταν κυρίως συνυπάρχει και η κατάθλιψη.

    Η αντιμετώπιση αυτής της μορφής κεφαλαλγίας απαιτεί γιατρό έμπειρο και καλό γνώστη του αντικειμένου. Κυρίως όμως απαιτείται η καλή συνεργασία του ασθενούς για την πραγμάτωση και την επιτυχία της. Είναι όμως απαραίτητη η διακοπή των φαρμάκων, των οποίων γίνεται κατάχρηση, είτε απότομα, είτε βαθμιαία, η χορήγηση επαρκούς ενυδάτωσης και αντιμετώπιση, αφβ ενός συμπτωματικά του άλγους και της έντασης από τη στέρηση, αφβ ετέρου προληπτικά με τον καθορισμό υποστηρικτικής προληπτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση πιο σταθερά του προβλήματος.

    Στη μορφή αυτή της κεφαλαλγίας, τη Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία, παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εναλλακτικές θεραπείες (ασκήσεις χαλάρωσης, βιοανάδραση, γιόγκα), εφβ όσον εφαρμόζονται σωστά και συνδυάζονται με υποστηρικτική ψυχοθεραπεία.

    Η Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας έχει διαχωρίσει τις διάφορες μορφές και τις έχει ταξινομήσει σε κατηγορίες με τη συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια, την ένταση του πόνου και τα συνοδά ή προειδοποιητικά συμπτώματα. Το 0,5% του πληθυσμού εμφανίζει σοβαρή κεφαλαλγία σε καθημερινή βάση και αφορά κατβ εξοχήν τις γυναίκες.

    [05] Στον τελικό της Eurovision

    Με το τραγούδι "This is our Night" και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεσήκωσε τους θεατές στο Ολιμπίσκι Αρένα της Μόσχας , ο Σάκης Ρουβάς έφερε την Ελλάδα στον σαββατιάτικο τελικό της Eurovision.

    Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Μολδαβία, Δανία, Εσθονία και Νορβηγία.

    Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος με τη νεαρή Χριστίνα Μεταξά, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Firefly".

    Την τελική 25αδα των διαγωνιζόμενων συμπληρώνουν οι: Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αρμενία, Ρωσία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μάλτα, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ισπανία και Ισραήλ, το οποίο θα ανοίξει και την βραδιά του τελικού στις 10.00 το βράδυ.

    [06] Λ.Παπαδήμος: Αισιόδοξες προβλέψεις

    Η παρούσα οικονομική κρίση θα μπορούσε να τερματιστεί νωρίτερα από ότι αναμένεται, τόνισε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη Βιέννη, στην 37η Οικονομική Διάσκεψη της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

    Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδήμος υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ενδείξεων ότι σταθεροποιείται η ανάκαμψη. Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα είναι προφανώς νωρίτερα δυνατή μια ανάκαμψη.

    Όπως είπε, η μείωση των βασικών επιτοκίων από το 4,25% το περασμένο φθινόπωρο στο τωρινό 1% καθώς και περαιτέρω μέτρα της Νομισματικής Τράπεζας της Ευρώπης εγγυώνται μεσοπρόθεσμα τη σταθερότητα των τιμών και ενισχύουν περαιτέρω την οικονομία.

    [07] "Ψήφος στο ΚΚΕ"

    "Το ερώτημα Παπανδρέου - Καραμανλής, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ είναι πλαστό. Διότι δεν μπορεί να κρίνει κανείς το μέγεθος των κομμάτων, να διαλέξω ανάμεσα στα δυο μεγαλύτερα κόμματα, αλλά ανάμεσα σε δυο πολιτικές", τόνισε η κ.Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της σε εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για "ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή είναι η άμεση λύση. Από κει και πέρα να δρομολογήσουμε εξελίξεις. Η κρίση δείχνει και την αδυναμία του συστήματος. Η κρίση μπορεί να κάνει πιο αδύναμα τα πολιτικά κόμματα. Κι επομένως κάνοντας αυτούς αδύναμους γινόμαστε εμείς δυνατοί".

    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι "η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που μετράει τη δύναμη του εργατικού κινήματος σε συνθήκες κρίσης, όπου δεν υπάρχει διέξοδος φιλολαϊκή από την κρίση. Είναι αντιλαϊκή η διέξοδος από την κρίση από την πλευρά των κυβερνήσεων. Θα είναι όμως δύναμη φιλολαϊκή αν ενισχυθεί το ΚΚΕ".

    "Οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι δοκιμασμένες, είναι τα κόμματα του κεφαλαίου και κατά συνέπεια το ερώτημα Καραμανλής ή Παπανδρέου ή το ερώτημα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν έχει νόημα, είτε στις ευρωεκλογές, είτε στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν", τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ είπε πως "κάνει παρατηρήσεις" στα δύο μεγάλα κόμματα "οχι γιατί αυτά τα δύο κόμματα, η ΝΔ που κυβερνάει τελευταία, αλλά και προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ, δεν τους έκαναν το χατίρι. Αλλά βγαίνουν οι βιομήχανοι και λένε: Τι τσακώνεστε μεταξύ σας ποιός θα είναι πρωθυπουργός, πώς θα μοιράσετε την κυβερνητική λεία; Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είσαστε μονιασμένοι".

    Υπό αυτό το πρίσμα , το πραγματικό ερώτημα, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα είναι το εξής: "Με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους; Με τα μονοπώλια, τα μονοπωλιακά μεγαθήρια ή με το λαό; Αυτό είναι το ερώτημα. Το ερώτημα Παπανδρέου - Καραμανλής, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ είναι πλαστό, κυριολεκτικά. Διότι δεν μπορεί να κρίνει κανείς το μέγεθος των κομμάτων, να διαλέξω ανάμεσα στα δυο μεγαλύτερα κόμματα, αλλά ανάμεσα σε δύο πολιτικές".

    Για τη σημασία της ψήφου προς το ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα είπε ότι "η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που μετράει τη δύναμη του εργατικού κινήματος σε συνθήκες κρίσης, όπου δεν υπάρχει διέξοδος φιλολαϊκή από την κρίση. Είναι αντιλαϊκή η διέξοδος από την κρίση από την πλευρά των κυβερνήσεων. Θα είναι όμως δύναμη φιλολαϊκή αν ενισχυθεί το ΚΚΕ. Η κάλπη δεν κρίνει ούτε τη λαϊκή περιουσία, ούτε την αποδέσμευση από την ΕΕ, που εμείς πρεσβεύουμε. Τι κρίνει όμως: Θα βαθμολογηθεί η ικανότητα του εργατικού κινήματος. Θα βαθμολογηθεί πόσο δυνατά θα βγουν τα κόμματα του κεφαλαίου και η ΕΕ συνολικά από την κάλπη. Ε, ας μην τους αφήσουμε να βγουν δυναμωμένοι, να βγουν αδύναμοι. Ποιος μπορεί να χτυπήσει τον δικομματισμό; Το ΚΚΕ. Ποιος μπορεί να τους τρομάξει, να τους φοβίσει περισσότερο; Το ΚΚΕ. Το εργατικό κίνημα - μόνο του το ΚΚΕ δεν μπορεί να φοβίσει, αλλά στην κάλπη; Στην κάλπη θα φοβίσει το ΚΚΕ. Στον καθημερινό αγώνα, εσείς, το εργατικό κίνημα. Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η πρότασή μας. Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία. Καραμανλής ή Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, δεν είναι το δικό σας ερώτημα. Δεν είναι το δικό σας δίλημμα. Με αυτό ας ασχοληθούν οι επιχειρηματίες, ο Δασκαλόπουλος, ο Μανούσης, αυτοί ας ψάξουν να βρουν ποιος είναι καλύτερος από τους δύο. Αυτοί ας το ψάξουν. Εσείς άλλα πρέπει να ψάξετε".

  • ** Το απόγευμα η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε εργαζόμενους της Εισπρακτικής Εταιρίας "MELLON".

    Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρει:

    «Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τι τους περιμένει, μετά και από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για την ανάγκη νέου κύματος μεταρρυθμίσεων. Όσα είπε, αφορούν την προστασία των κερδών του κεφαλαίου. Καμμία συναίνεση να μη δώσουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΠΑΣΟΚ που ψευτοαντιπολιτεύεται τη ΝΔ. Καμμία εμπιστοσύνη! Να καταδικάσουν στις εκλογές και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΚΚΕ, για να λυθούν τα χέρια του λαού».

    [08] "Χαριστική βολή"

    «Η σημερινή αναφορά από τον πρωθυπουργό στην πρότασή μου για την ποινική δίωξη των υπουργών μπορεί να οδηγήσει σε θετική κατεύθυνση εφ΄ όσον υπάρξει αυτοδέσμευση των κομμάτων, εφ΄ όσον υπάρξει χρονοδιάγραμμα και εφ΄όσον βέβαια ανοίξει η Βουλή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε:

    «Η πρωτοβουλία που πήραμε είναι ένα δείγμα γραφής. Δουλεύουμε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Φ. Κουβέλη, με όλους τους βουλευτές, πάνω σ΄ αυτό το θέμα, όχι αναλισκόμενοι στη σκανδαλολογία, αλλά, αντίθετα, προτείνοντας θετικές διεξόδους, οι οποίες -πιστεύω- αναγνωρίζονται από την κοινωνία σήμερα, αλλά ελπίζω να αναγνωριστούν και απ΄ όλο τον πολιτικό κόσμο».

    Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή δήλωσε ότι «οι κυβερνητικές ψευδο-μεταρρυθμίσεις, μετά τους επίπλαστους "εκσυγχρονισμούς" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν θωράκισαν, αλλά άφησαν ανοχύρωτη να βουλιάζει στην κρίση την ελληνική οικονομία». Και τόνισε:

    «Ο κ. Καραμανλής, αδίδακτος, εξάγγειλε ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων για να επιφέρει τη χαριστική βολή στην οικονομία και τους εργαζόμενους. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

    Ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα αναδείξουν πανίσχυρο τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όχι μόνο ως την πιο αποφασιστική εγγύηση για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, του δικομματικού πολιτικού σκηνικού και τη συντριβή των μετεκλογικών αντιλαϊκών σχεδιασμών αλλά και για μια νέα ελπιδοφόρα προοδευτική πορεία της χώρας».

  • ** Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και οι Ελένη Σωτηρίου και Στέλλα Φωτάκη, υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα περιοδεύσουν σήμερα στο Αγρίνιο, αύριο στο Μεσολόγγι και την Κυριακή στη Λευκάδα.

  • ** Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής θα πραγματοποιήσει από σήμερα τριήμερη περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας.

    [09] "Χαμηλό το επίπεδο"

    Για «δυσοσμία» και «νοσηρό πολιτικό περιβάλλον», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και άσκησε κριτική στον Κώστα Καραμανλή και το Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι «υβρίζουν ο ένας τον άλλον και ρίχνουν χαμηλά το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης».

    Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τους υποψήφιους του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ από τη Μακεδονία, αναφερόμενος στη διακοπή των εργασιών της Βουλής, επισήμανε: «Διεσώθησαν πολλοί. Όχι μόνον ο κ. Καραμανλής με τη ΖΙΜΕΝΣ. Διεσώθη και το ΠΑΣΟΚ. Διεσώθησαν και άλλοι, διότι η μεθόδευση του κ. Καραμανλή έβγαλε εκτός ερεύνης και την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Δεν θα μάθει ποτέ ο ελληνικός λαός τι έγινε στο Βατοπαίδιο, τι έγινε στη ΖΙΜΕΝΣ, το έγινε στο ΓΕΡΜΑΝΟ και βεβαίως, με πρωτοβουλία της Ν.Δ. δεν θα μάθουμε και τι και πόσα και πώς πήρε ο κ. Παυλίδης. Αντιλαμβάνεστε ότι τόσο νοσηρό πολιτικό περιβάλλον δεν είχαμε ποτέ από τη μεταπολίτευση».

  • ** Το βράδυ, ο κ. Καρατζαφέρης θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

    [10] Προς συμφωνία για την υγεία

    Την ελπίδα τους ότι θα επιτευχθεί τελικά δικομματικός συμβιβασμός ακόμη και στο θέμα της διεύρυνσης του ρόλου του κράτους στην παροχή ιατρικής κάλυψης σε εκατομμύρια ανασφάλιστους αμερικανούς πολίτες, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στη συζήτηση που διεξάγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας της χώρας.

    Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μαξ Μπόκους και ο επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων της Επιτροπής γερουσιαστής Τσαρλς Γκράσλι, δήλωσαν ότι τα μέλη της αξιολογούν τις επιλογές για το πώς να καλύψουν τους ανασφάλιστους και δεν αποκλείουν να προταθεί ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο ζητούν και πολλοί Δημοκρατικοί.

    «Μπορεί να τα καταφέρουμε να βρούμε συναίνεση», δήλωσε ο Γκράσλι στους δημοσιογράφους.

    Οι δύο γερουσιαστές που έχουν ρόλους -κλειδί στην προετοιμασία της νομοθεσίας που θα έχει ως στόχο τη μείωση των ολοένα αυξανόμενων δαπανών για την επέκταση της κάλυψης, έκαναν δηλώσεις έπειτα από μία ολοήμερη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση με τα μέλη της επιτροπής, ενώ νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε πει ότι τόσο αυτός όσο και άλλοι πρέπει να συμβιβαστούν στην επεξεργασία της νομοθεσίας.

    «Ίσως να μην έχει όλα όσα θέλω να περιέχει ή όλα όσα εσείς θέλετε αλλά θα είναι μία τεράστια βελτίωση σε σχέση με αυτό που έχουμε τώρα», είπε ο Ομπάμα, μιλώντας σε συνάντηση στη δημαρχείο του Ρίο Ράντσο, στο Νέο Μεξικό.

    Ο Γκράσλι είπε ότι δεν έχει διαμορφωθεί ενιαία άποψη για την επέκταση της κάλυψης στα 46 εκατομμύρια αμερικανών που δεν έχουν ασφάλεια υγείας προσθέτοντας ότι υπήρξαν κάποιες αντιπαραθέσεις μέσα στην αίθουσα

    Οι περισσότεροι Αμερικανοί με ασφάλιση καλύπτονται από τους εργοδότες τους αλλά εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν ιατρική κάλυψη μέσω των κυβερνητικών προγραμμάτων Medicare και Medicaid που απευθύνονται στους ηλικιωμένους και τους φτωχούς ενώ υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα για τα παιδιά με χαμηλό εισόδημα.

    Οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να λειτουργήσει ένα νέο δημόσιο σχέδιο ικανό να ανταγωνιστεί τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν τα κόστη, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιτίθενται στο σχέδιο, λέγοντας ότι θα οδηγήσει τις ιδιωτικές εταιρείες εκτός δουλειάς.

    Η Επιτροπή Οικονομικών είναι η μία από τις δύο επιτροπές της Γερουσίας που ετοιμάζει τη νομοθεσία που ο Ομπάμα θέλει να υπογράψει και να θέσει σε ισχύ πριν από το τέλος του χρόνου τονίζοντας ότι η μείωση του κόστους της ιατρικής φροντίδας θα βοηθήσει την οικονομία και θα κάνει τις αμερικανικές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.

    Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων ευελπιστούν ότι η σχετική νομοθεσία μπορεί να περάσει και από τα δύο σώματα μέχρι τον Αύγουστο, γεγονός που θα τους δώσει χρόνο να επεξεργαστούν τις διαφορές και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην προθεσμία που έθεσε ο πρόεδρος.

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αρχίσει να επιταχύνει τις προσπάθειες να αναπτύξει τη νομοθεσία και το νομοσχέδιο είναι πιθανόν να συμπεριλαμβάνει και ένα σχέδιο δημόσιας υγείας καθώς και το αίτημα να αποκτήσει ασφάλιση όλος ο λαός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2009 - 12:30:32 UTC