Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τη φτώχεια στην τρέλα της δημοσιότητας
  • [02] "Είναι η ώρα των έργων"
  • [03] Μειώνεται η θητεία
  • [04] Εξελίξεις στη Siemens
  • [05] Μελετούν την αποχή

  • [01] Από τη φτώχεια στην τρέλα της δημοσιότητας

    Το ένα από τα παιδιά που πρωταγωνιστούσε στην ταινία των 8 Οσκαρ Slumdog Millionaire η μικρούλα Ρουμπίνα Αλι πρόκειται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της αν και είναι μόλις 9 χρόνων.

    Η Ρουμπίνα, που ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντάνι Μπόιλ την ανακάλυψε σε μια παραγκούπολη του Νέου Δελχί, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της από τον εκδοτικό οίκο Transworld της Βρετανίας, και σε αυτό θα αφηγείται την ιστορία της πώς μεγάλωσε μέσα στη φτώχια και κατόρθωσε να κατακτήσει τη διεθνή δόξα.

    Στο μεταξύ η Ρουμπίνα και δύο ακόμη νεαροί συμπρωταγωνιστές της πήγαν αεροπορικώς στο Χονγκ Κονγκ για να λάβουν μέρος σε μια φιλανθρωπική τηλεοπτική εκπομπή.

    Ο Αγιούς Μαχές Χεντεκάρ και ο Αζχαρουντίν Μοχάμεντ Ισμαήλ, και οι δύο 10 χρόνων, μαζί με την Ρουμπίνα ερμήνευσαν το τραγούδι Jai Hο από την ταινία, στην εκπομπή και συγκέντρωσαν 100.000 δολάρια.

    Στη συνέχεια το παιδικό τρίο έδωσε μια παράσταση σε ένα εμπορικό κέντρο, τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών του Μπόλιγουντ.

    Η φιλανθρωπική οργάνωση " The Community Chest" ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τα έξοδα παραμονής των παιδιών σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά στα ίδια τα παιδιά θα δώσει μια μικρή αμοιβή.

    Σε ερώτηση ο Αγιούς και ο Αζχαρουντίν, που επίσης μεγάλωσαν σε παραγκούπολη, δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν στον κινηματογράφο.

    Οι άνθρωποι του κινηματογράφου δέχθηκαν δριμύτατη κριτική γιατί επέλεξαν παιδιά χωρίς καμιά υποκριτική εμπειρία, και τα προώθησαν στην τρέλα των μέσων ενημέρωσης.

    Ωστόσο οι παραγωγοί της ταινίας Slumdog Millionaire δημιούργησαν ένα ταμείο για να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών που μετείχαν στην ταινία και υποσχέθηκαν να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στέγασης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να γκρεμίσει τις παράγκες όπου διέμεναν.

    [02] "Είναι η ώρα των έργων"

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο κ.Γ.Καρατζαφέρης.

    Χθες, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αιβαλιώτης έγινε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

    "Το μήνυμα των πολιτών είναι ότι έχει έρθει η ώρα των έργων και όχι των λόγων", τόνισε.

    [03] Μειώνεται η θητεία

    Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ και την Κυβερνητική Επιτροπή τη μείωση της θητείας μόνο στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες, από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου, ώστε αυτή να διαμορφωθεί στους εννέα μήνες, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή".

    Μειωμένη θητεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009, με τις δυο προηγούμενες ΕΣΣΟ ως εξής: όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, μείωση της θητείας κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαίου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες.

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς, όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι παράγοντες που κάνουν δυνατή τη μείωση της θητείας είναι η αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών, η χρήση της πληροφορικής, η νέα χωροθέτηση των στρατοπέδων και το μέτρο της ηλεκτρονικής φύλαξης αυτών, που προχωρά σταδιακά.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε επίσης υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

    [04] Εξελίξεις στη Siemens

    Με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, συνελήφθη αργά χθες έξω από το σπίτι του στην Παλλήνη, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens Διονύσης Δενδρινός. Η σύλληψη του έγινε με βάση ένταλμα του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, στις 4 Ιουνίου.

    Ο Δ. Δενδρινός, που είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψη του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

    Το γραφείο του 4ου Ειδικού ανακριτή επισκέφθηκαν οι δύο μικρότερες κόρες του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, καθώς τυπικά χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της χρηματικής εγγύησης που τους έχει επιβληθεί.

    Ο ανακριτής έχει, ήδη, βεβαιώσει τα δύο κορίτσια ότι δεν θα προβεί σε καμμία ενέργεια μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί των αιτήσεων για εξάλειψη ή μείωση του συνολικού ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ που τους έχει επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μετά τις απολογίες τους. Οι δύο νεαρές υποστηρίζουν πως αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα, καθώς έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί της οικογένειας τους.

    Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τα δύο κορίτσια είπαν ότι "ζούμε έναν εφιάλτη, αλλά πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη και στην κοινή λογική που θέλει τα παιδιά να εμπιστεύονται τους γονείς τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν γνωρίζαμε τίποτα και δεν έχουμε καμμία σχέση. Περιμένουμε όλοι την έκδοση των βουλευμάτων στις προσφυγές που έχουμε κάνει, που θα ρυθμίσουν όλα αυτά τα θέματα. Με αγωνία περιμένουμε τα αποτελέσματα για την φυλακισμένη αδελφή και την μητέρα μας, που κι αυτές δεν έχουν καμμία σχέση με όλα αυτά".

    Ο Εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Νικολόπουλος έχει εκδόσει διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από την χώρα για επτά πρόσωπα - χρηματιστές, επιχειρηματίες κ.α - τα οποία εμπλέκονται και στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την σύμβαση για την ψηφιοποίηση στον ΟΤΕ και στο σκέλος για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C-4I.

    [05] Μελετούν την αποχή

    Η αποχή ρεκόρ που σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προτρέψει την ΕΕ να αναθεωρήσει το σύστημα για τις επόμενες εκλογές του 2014, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, πορτογάλος συντηρητικός Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποψήφιος και για μια δεύτερη θητεία, θα εξηγήσει αυτή τη θέση σε συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Μπαρό, επίτροπο αρμόδιο για τη Δικαιοσύνη, την Ασφάλεια και τις Ελευθερίες.

    Στην ανακοίνωση αυτή, που ένα αντίγραφό της έχει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι ίσως θα πρέπει "να ψηφίζουν όλοι την ίδια ημέρα, δηλαδή για παράδειγμα στις 9 Μαΐου, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ".

    Οι Ευρωπαίοι στις τωρινές εκλογές μπορούσαν να ψηφίσουν σε διάστημα τεσσάρων ημερών από 4 έως 7 Ιουνίου, ενώ οι Ολλανδοί που ψήφισαν πρώτοι μαζί με τους Βρετανούς, δημοσιοποίησαν ορισμένα τοπικά αποτελέσματα πριν καν οδηγηθούν στις κάλπες οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Αυτή η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή γιατί πιθανώς να προδιάθεσε θετικά ή αρνητικά την ψήφο των πολιτών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

    Οι Βρυξέλλες στην ίδια ανακοίνωση εκφράζουν τη λύπη τους για "την απουσία πραγματικής ευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας" και για το γεγονός ότι πολύ λίγοι πολίτες κάτοικοι άλλης χώρας από τη δική τους ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

    Πάνω από τους μισούς (σύνολο 388 εκατομμύρια) εκλογείς της ΕΕ (57% ποσοστό ρεκόρ) απείχαν από την εκλογική διαδικασία, μια απουσία που πολλοί την ερμήνευσαν ως καταδίκη των παρόντων ευρωπαϊκών θεσμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2009 - 6:30:22 UTC