Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα Δημόσιας Τάξης στην Κυβερνητική
  • [02] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Θέματα Δημόσιας Τάξης στην Κυβερνητική

    Θέματα Δημόσιας Τάξης θα βρεθούν στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδριάζει στις 13.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον αναπληρωτή θπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε χθες ο πρωθυπουργός, κατά την οποία συζήτησαν για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενόψει και της λειτουργίας του θερινού τμήματος, η πρώτη σύνθεση του οποίου ξεκινάει την Τρίτη 16 Ιουνίου, το απόγευμα.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, που ανέφερε ότι συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό πρόσθεσε, "ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως τις προσδιόρισε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Τα νομοσχέδια με τα οποία θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα, είναι τα εκκρεμούντα νομοσχέδια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης''.

    [02] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Ο προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου.

    Χθες το βράδυ, παρέθεσε δείπνο στους είκοσι δύο συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος, εκλεγέντες Ευρωβουλευτές και υποψηφίους, για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

    Επίσκεψη στο Δίστομο

    «Εδώ, απβ το μαρτυρικό Δίστομο, τιμούμε όλους τους νεκρούς, όλων των μαρτυρικών τόπων και πόλεων της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χθες παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους Σφαγιασθέντες του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο.

    «Τιμούμε τους αγώνες όλων όσοι πάλεψαν ενάντια στο ναζισμό, για τη Δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας» σημείωσε και τόνισε «δεν ξεχνάμε» γιατί «μας δίδαξαν και μας διδάσκουν ότι αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε παρόμοια βαρβαρότητα και βία, απανθρωπιά, ρατσισμό και πολέμους, χρειάζεται καθημερινά να παλεύουμε για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της ισχύος του Δικαίου, και όχι του δίκαιου του ισχυρού, της ανθρωπιάς, της ειρήνης. Για την Ευρώπη των πολιτών».

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο Δημαρχείο, για την ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ως Επίτιμου Δημότη Διστόμου.

    Δηλώσεις Λ.Κατσέλη

    H κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα των ευρωεκλογών, δεν αντιλήφθηκε ότι η υστέρηση στα έσοδα και η δημοσιονομική εκτροπή, η πιστωτική ασφυξία και το «πάγωμα» της αγοράς, η αναπτυξιακή υστέρηση και το παραγωγικό έλλειμμα είναι απόρροια της οικονομικής της πολιτικής, ανέφερε η εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

    Η κ.Κατσέλη επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών «έσπευσε πρώτος απβ όλους να γυρίσει την πλάτη στους πολίτες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να αλλάξει οικονομική πολιτική», με αποτέλεσμα να είναι σοβαρός πλέον ο κίνδυνος να βουλιάξει ακόμα περισσότερο η οικονομία.

    Η εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε παντελώς ανέφικτους του στόχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που είχε θέσει στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης (ΠΣΑ) για έλλειμμα γενικής κυβέρνησης το 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ και έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010, με βάση μάλιστα τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το πρώτου τριμήνου 2009.

    Η κ.Κατσέλη κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στην ΕΕ ένα αναθεωρημένο ΠΣΑ στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ. δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο αξιοπιστίας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το πράξει σήμερα. Δεν το έκανε ούτε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Προϋπολογισμό, ούτε τον περασμένο Ιανουάριο με το ΠΣΑ», πρόσθεσε.

    Η κ.Κατσέλη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι έτοιμο να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ρεαλιστικό, στο οποίο θα εξειδικεύεται ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ώστε να χρηματοδοτηθούν οι βασικές αναπτυξιακής πολιτικές.

    Ερωτηθείς για φορολογικά ζητήματα η κ. Κατσέλη παρέπεμψε στην βασικές φορολογικές αρχές που έχει ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ από το τελευταίο τρίμηνο του 2008, με βασική αρχή την αναδιανομή του φορολογικού βάρους προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και την φορολόγηση βάσει απλών και σταθερών κανόνων φοροδοτικής ικανότητας.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποιεί εξόρμηση καθαρισμού των ακτών του, από την κεντρική πλατεία (παραλία) του Τοπικού Διαμερίσματος Νέων Επιβατών (09:30:00, Θεσσαλονίκη/Νέοι Επιβάτες)

  • Ο δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης θα καταθέσει υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές για την εις βάρος του μήνυση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Δικαστικό Μέγαρο). Σημείωση: Μήνυση κατά του δημάρχου Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη υπέβαλε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ. ΕΘ.Α) που επικαλείται ως αφορμή για την ενέργεια του αυτή την πραγματοποίηση χωρίς σχετική άδεια εκδήλωσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ίρις», σε παλιά αποθήκη εντός του «Παύλου Μελά» στις 21 Φεβρουαρίου. Ο Δήμος έχει απαντήσει ότι ενημερώνει για όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει εντός του πρώην στρατοπέδου και το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της εκδήλωσης του Φεβρουαρίου

  • Συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ (10:00:00, Ιπποκράτους)

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με θέμα τα κοινοτικά προγράμματα σύνδεσης έρευνας και επιχειρήσεων (10:30:00, Αθήνα/υπουργείο Ανάπτυξης)

  • Κινητοποίηση μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 10:45 και στο Λευκό Πύργο στις 11:30 (10:45:00, Θεσσαλονίκη)

  • Η Δημοτική Αστυνομία διοργανώνει σύσκεψη στο κτίριο της Αντιδημαρχίας, με το προεδρείο και τα στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου 93). Σημείωση: Στόχος της σύσκεψης είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με τους αρμόδιους φορείς της "βιομηχανίας χωρίς καμινάδες" προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις και ενέργειες που θα επηρεάσουν θετικά τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

  • Συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο φουαγιέ της πλατείας του Μεγάρου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της περιόδου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2009 (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Μέγαρο Μουσικής )

  • Συνέντευξη τύπου από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας (15/6), στην Ιατρική Εταιρία Θεσσαλονίκης (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημοσθένους 4)

  • Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Προστασία του Περιβάλλοντος (Ζήτημα του νομοθέτη, της διοίκησης ή του δικαστή;) οργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δικαστικές ενώσεις ( 12:00:00, Αθήνα/Ακαδημίας 60-ΔΣΑ)

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου με αντικείμενο την επικείμενη εφαρμογή του νέου νόμου για το κάπνισμα από 1ης Ιουλίου (12:00:00, Αθήνα/υπουργείο Υγείας)

  • Συνέντευξη Τύπου προέδρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη παρουσία του υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου για την παρουσίαση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά τα σχολεία (12:00:00, Αθήνα/Πεσμαζόγλου 1-Παλαιό Χρηματιστήρio)

  • Δηλώσεις Λ. Κατσέλη - Ν. Σηφουνάκη για τον ΟΤΕ (12:00:00, Ιπποκράτους)

  • Συνάντηση της Υπ. Απασχόλησης Φ Π. Πετραλιά με τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δ Δράκο (12:30:00, Αθήνα)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη (12:30:00, Αθήνα/Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου νομπελίστα Οικονομίας καθηγητή Ρουμπίνι (13:00:00, Aθήνα/Hilton)

  • Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχου Σακελλάρη, με εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς. (13:30:00, Θεσσαλονίκη/Ηλέκτρα Παλάς

  • Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό της Κυβερνητικής Επιτροπής (Θέματα Δημοσίας Τάξης) (13:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)*

  • Σύσκεψη του Επιχειρηματικού Φόρουμ Μακεδονίας- Θράκης συγκαλεί το ΥΜΑ-Θ στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς). Σημείωση: Στις 19:30 θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση που οργανώνει το ΥΜΑ-Θ στην αίθουσα "Αριστοτέλης Ι" του Μακεδονία Παλάς, για την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και των ΜΜΕ, με θέμα: "Η Ευρώπη επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα'

  • Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Επίσκεψη ΥΠΕΞ Μπακογιάννη σε Οσλο και Στοκχόλμη

  • Διεθνές συνέδριο με θέμα "Πολιτικές βιβλιοθηκών από άποψη τοπική, περιφερειακή και εθνική", Αθήνα/Γαλλικό Ινστιτούτο-Σίνα 31 (GRC), Ομιλητές από Ευρώπη και ΗΠΑ

    Αθλητική ατζέντα

  • Χάντμπολ-Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων - 12:00:00, Γραφεία ΟΧΕ (3ης Σεπτεμβρίου 56)

    Υδατοσφαίριση-World League γυναικών (τελική φάση, Β΄ όμιλος, 3η ημέρα): Καναδάς-Ελλάδα - 14:00:00, Κίρισι (RUS)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2009 - 4:30:22 UTC