Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές"

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές"

    Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο με την νίκη του στις ευρωεκλογές, η οποία αποτελεί βάση και πρόκριμα για την νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα το Κίνημα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα καθώς και στους ψηφίσαντες και μη στις ευρωεκλογές, μεταφέροντας σε όλους τις προτάσεις του κινήματος και τις τομές που προτείνει για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

    «Ποτέ άλλοτε αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει τόσο έγκαιρα τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «οι πολίτες κοιτούν προς εμάς».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα επαναφέρει στην ατζέντα τα προβλήματα του πολίτη» στην Βουλή αλλά και στους κοινωνικούς χώρους με την παρουσία του. Αναφερόμενος στην ΝΔ είπε ότι «βρίσκεται στην δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατώντας να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το "μεταφράσει" σε αλλαγή πολιτικής».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «οι εκλογές είναι αναγκαίες για τη χώρα» καθώς η ΝΔ διαχειρίζεται μικροκομματικά και επικοινωνιακά την ήττα της και «δεν πρέπει η δική της κρίση να συμπαρασύρει την χώρα».

    Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης -για το οποίο δεν αποκλείεται να υπάρξει δημόσια δήλωση του εντός της σήμερον- ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα βήματα που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - δημιουργία συνοριοφυλάκων, ενίσχυση λιμενικού σώματος, σύναψη συμφωνιών επαναπροώθησης με την Τουρκία- και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει εντελώς ανοικτά τα σύνορά μας και δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια εφαρμογής των διμερών συμφωνιών». Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και «όχι καλλιέργεια φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία».

    ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ

    Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη νομιμοποίηση, δεν διστάζει ακόμα και σήμερα εσπευσμένα να προωθεί την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΔΕΠΑ, καθώς και την πώληση 5% επιπλέον μετοχικών μεριδίων του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ στο 20% και την περαιτέρω απώλεια του ελέγχου από το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε δηλώσεις η πολιτική εκπρόσωπος του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ

    "Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. Την καλούμε να μην συνεχίσει την εγκληματική και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας", ανέφερε η κα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

    Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Νίκος Σηφουνάκης, επισημαίνει ότι παραμένει κεντρικό ζήτημα το ότι εκχωρήθηκε η διοίκηση του εθνικού οργανισμού (ΟΤΕ) της χώρας χωρίς να έχουν συμφωνηθεί μεταξύ άλλων, ποιοι οι στόχοι της σύμβασης, όπως ποιά η δέσμευση για επενδύσεις σε δίκτυα και υπηρεσίες ή για υποχρεώσεις γεωγραφικής και πληθυσμιακής κάλυψης στη παροχή υπηρεσιών, ποιο ποσοστό των οπτικών ινών θα πραγματοποιηθεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα. ποιο ύψος κερδοφορίας προσδοκάται;

    "Με την πρόχειρη και πολλαπλώς ελεγκτέα συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου - Deutsche Telekom αποδεικνύεται ότι απλώς η κυβέρνηση εκχωρεί ποσοστό αποκλειστικά για την εισροή εσόδων, αδιαφορώντας για τη στρατηγική σημασία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του ρόλου του ΟΤΕ στον τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω συμφωνία εκχώρησης, διότι δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται αφού δεν διαθέτει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση", αναφέρει ο κ.Σηφουνάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2009 - 12:30:20 UTC