Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κρίση έχει πλήξει όλες τις χώρες"

  • [01] "Η κρίση έχει πλήξει όλες τις χώρες"

    Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των όσων γίνονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

    Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

    Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

    "Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων κλπ.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

    "Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2009 - 10:30:23 UTC