Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Παπαθανασίου ενόψει ΔΕΘ
  • [02] Ο εισαγγελέας ΑΠ για ημιυπαίθριους
  • [03] Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από νεροποντή
  • [04] ΗΠΑ-Ερευνούν υποθέσεις κακοποίησης

  • [01] Συναντήσεις Παπαθανασίου ενόψει ΔΕΘ

    Με εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών συναντάται σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Παπαθανασίου θα συναντηθεί διαδοχικά με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ.

    [02] Ο εισαγγελέας ΑΠ για ημιυπαίθριους

    Νόμιμες χαρακτηρίζονται με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε οι μεταβιβάσεις ακινήτων, μετά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων τους, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό καθεστώς.

    Η γνωμοδότηση του κ. Τέντε, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις δηλώσεις των ημιυπαίθριων χώρων, συνιστά απάντηση προς τους συμβολαιογράφους της χώρας, στο ερώτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 29-7-2009, ζητώντας να διευκρινιστεί αν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου (άρθρα 40 και 41 του Ν.3775/2009) επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων που άλλαξαν χρήση των χώρων τους.

    Όπως εκτιμά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ακόμη και προ της τροποποίησής του με τις νέες διατάξεις, ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, σε καμιά περίπτωση αλλαγής χρήσης αυθαιρέτων κτισμάτων δεν προέβλεπε ως κύρωση την απαγόρευση της μεταβίβασης και μάλιστα με τη συνέπεια της ακυρότητας της συμβολαιογραφικής πράξης.

    Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τέντες, σύμφωνα με τον Ν.1577/1985 (ΓΟΚ), ο οποίος τροποποιήθηκε με τον νέο νόμο, η αλλαγή χρήσης κτιρίου ή μέρους του χωρίς άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας χαρακτηρίζεται αυθαίρετη.

    Οι κυρώσεις που προβλέπει, ωστόσο, αφορούν μόνο σε επιβολή προστίμου ή κατεδάφιση, αλλά όχι στην απαγόρευση της μεταβίβασης του ακινήτου.

    [03] Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από νεροποντή

    Σταδιακή αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και της σηματοδότησης γίνεται την ώρα αυτή, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα από νωρίς τα ξημερώματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος βροχής που έπεσε μέσα σε 2,5 ώρες, από τις 3:30 τα ξημερώματα μέχρι τις 6:00 το πρωί, έφτασε στα 50 χιλιοστά.

    Προβλήματα από τη συσσώρευση υδάτων αντιμετωπίζονται στην παραλιακή οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Μπότσαρη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΕΚΟ, επί της οδού Μοναστηρίου.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από 40 κλήσεις άντλησης υδάτων από υπόγεια.

    Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή της Περαίας, αλλά και στην Άσσυρο.

    Η βροχή προκάλεσε μικροπροβλήματα στη Δυτική Μακεδονία, ενώ η κατάσταση είναι ομαλή στην Ανατολική Μακεδονία, αλλά και στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

    [04] ΗΠΑ-Ερευνούν υποθέσεις κακοποίησης

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε ανακοινωθέν του πως πρόκειται να διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις βίαιες μεθόδους που χρησιμοποίησε η CIA για να αποσπάσει ομολογίες, στα πλαίσια των αντιτρομοκρατικών της ανακρίσεων.

    Των ερευνών θα προΐσταται ο εισαγγελέας Τζον Ντέρχαμ, σημαίνον στέλεχος του υπουργείου. Αποστολή του είναι να ερευνήσει εάν νυν, ή πρώην, πράκτορες της CIA και ιδιωτικές υπεργολαβικές εταιρείες παρέβησαν τη νομοθεσία κατά τον χειρισμό υπόπτων για τρομοκρατία, οι οποίοι κρατούνταν σε άλλα κράτη.

    Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προτιμητέο στην περίπτωση αυτή είναι η πρόληψη, παρά η τιμωρία παραβάσεων του παρελθόντος. Ο Χόλντερ διευκρινίζει πως πρόκειται για μία απλή προκαταρκτική έρευνα.

    «Έχω την πλήρη διαίσθηση πως η απόφασή του να ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Δεδομένων όμως όλων των στοιχείων που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, μου είναι απόλυτα σαφές πως η έρευνα αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη οδός που μου επιβάλλεται να επιλέξω», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Χόλντερ.

    Ο ίδιος τόνισε πως η απόφασή του βασίζεται στα πορίσματα της έκθεσης που συνέταξε το 2004 ο γενικός επιθεωρητής της CIA, και η οποία καταγράφει μία σειρά από παραβάσεις των ανακριτικών αρχών. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2009 - 8:30:24 UTC