Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αντιλαϊκή πολιτική"
  • [02] Περιοδεία στη Σαντορίνη
  • [03] "Συντάξεις εντός τριμήνου"

  • [01] "Αντιλαϊκή πολιτική"

    Αυτό που ενοχλεί σήμερα την κυβέρνηση είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική της και το κύμα της επίθεσης που ετοιμάζει κατά των εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ως απάντηση σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή αναφορικά με τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ "γιβ αυτό κι ο ΣΕΒ έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις προγραμματικές της δηλώσεις. Ενοχλεί ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και το πολιτικό προσωπικό της, δηλαδή τα αστικά κόμματα, και δεν λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη στο αστικό πολιτικό σύστημα".

    Και στην ανακοίνωση προστίθεται:

    "Αυτό ενοχλούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και χθες, αφού το ΚΚΕ με τις θέσεις και την δράση του αντιπάλευε ουσιαστικά την πολιτική της ΝΔ, γεγονός που εξέθετε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αποκάλυπτε τη συναίνεσή της στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής".

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι «εκείνο που μας ξενίζει είναι να υπάρχει ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα κόμματα της Αριστεράς, προτού προλάβουν ακόμα να δουν τί εξειδικευμένες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, σε συγκεκριμένους τομείς, για τους οποίους ενδιαφέρεται και η Αριστερά».

    Κληθείς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στο ΚΚΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «το κόμμα έχει ένα απεργιακό μέτωπο πολύ ευρύτερο ίσως απβ ό,τι θα δικαιολογούνταν».

    [02] Περιοδεία στη Σαντορίνη

    Περιοδεία στην Σαντορίνη θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 10 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Σαντορίνης και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με φορείς του νησιού, ενώ στις 7 θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond.

    Αριστερή αντιπολίτευση

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση έχει επιλέξει να ασκεί μια αριστερή προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση, με παράλληλη κινηματική δράση και παρουσία. Εκείνο, το οποίο θα έπρεπε επιτέλους να μας εξηγήσει ο κ. Πεταλωτής, είναι εάν ο κ. Πάγκαλος, ως Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχει αναλάβει το καθήκον της διαστρέβλωσης και της κατασυκοφάντησης των θέσεων της Αριστεράς". Τη δήλωση αυτή έκανε, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, ο Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή αναφορικά με τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς αν οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου "ευνοούν το διάλογο για τη συνεργασία με την Αριστερά", τόνισε ότι «οι απόψεις της Αριστεράς μας ενδιαφέρουν. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς λάβαμε την εντολή να κυβερνήσουμε και εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική, επιδιώκοντας και ευρείες συνεργασίες και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εκείνο που μας ξενίζει είναι να υπάρχει ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα κόμματα της Αριστεράς, προτού προλάβουν ακόμα να δουν τί εξειδικευμένες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, σε συγκεκριμένους τομείς, για τους οποίους ενδιαφέρεται και η Αριστερά».

    Ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι αναφέρεται και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «που αντιπολιτεύεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

    [03] "Συντάξεις εντός τριμήνου"

    "Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Παπανδρέου, έχει δεσμευθεί ότι μέχρι το τέλος του 2010 η σύνταξη θα απονέμεται εντός τριών μηνών", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη σύσκεψη που είχε με την Επιτροπή που αφορούσε τη Διαδοχική Ασφάλιση.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι "μέσα σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η εργασία αυτής της Επιτροπής, η οποία σημειωτέον λειτουργεί χωρίς αμοιβή των μελών της. Θα δουλεύουμε κάθε Δευτέρα, θα συμμετέχουμε και ο υφυπουργός και εγώ στις εργασίες αυτής της Επιτροπής. Η διεκπεραίωση αυτής της πολύ κρίσιμης εργασίας θα γίνει με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας και στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2009 θα έχουμε ολοκληρώσει ένα σύνολο παρεμβάσεων σε δύο τομείς".

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι "ο πρώτος τομέας θα είναι ο διοικητικός, τι μπορεί να γίνει χωρίς νομοθετική παρέμβαση, ενώ ο δεύτερος τομέας θα είναι νομοθετικός και για να γίνει χρειάζεται νόμους. Ο νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή, θα ψηφιστεί, με χρονοδιάγραμμα Ιανουαρίου 2010, για να μένει από κει και πέρα η πρακτική εφαρμογή".

    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής ισχύος του νόμου γι' αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη νωρίτερα, ο κος Λοβέρδος αναφέρθηκε "στο χρόνο, στη ταχύτητα με την οποία δίνονται οι συντάξεις, ενώ επεσήμανε ότι η δεύτερη όψη του προβλήματος αφορά τη Διαδοχική Ασφάλιση και έχει να κάνει με τα χρήματα, δηλαδή με τη σύνταξη, με το ύψος της σύνταξης του ασφαλισμένου. Ως προς αυτό βασιζόμενοι και σε μια υπάρχουσα οικονομική μελέτη, για το τι απαιτείται να δώσεις για να επιτύχεις κοινωνική Δικαιοσύνη έχουμε την απόφαση να προχωρήσουμε. Επίσης, χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση επ΄ αυτού, η οποία θα καλύψει και όλους αυτούς οι οποίοι θα βγαίνουν σε σύνταξη, τον καιρό που η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση θα διαμορφώνεται και θα ψηφίζεται".

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας κος Κουτρουμάνης τόνισε ότι "πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι υποψήφιοι συνταξιούχοι και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων".

    "Σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση των προτάσεων πρέπει να πούμε ότι θα υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια. Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό με κοινωνικοασφαλιστική λογική καθαρά και να μην δημιουργήσουμε νέες αδικίες. Επομένως, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την Επιτροπή, θα κοστολογηθούν και στη συνέχεια θα δούμε ποια θα είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων", πρόσθεσε ο κος Κουτρουμάνης.

    Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι "δεν είμαστε έτοιμοι αυτήν την στιγμή, η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα, δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε κάτι, γιατί ακριβώς δεν έχει εξειδικευθεί. Δεν έχουν εξειδικευθεί οι προτάσεις και δεν θα πάμε σε μια λογική, προκρούστια θα έλεγα, δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε κάποιους ευνοϊκότερα και κάποιοι να χάσουν. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σε σχέση με την απονομή της Διαδοχικής Σύνταξης, της Διαδοχικής Ασφάλισης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 October 2009 - 17:30:24 UTC