Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη το Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ

  • [01] Σε εξέλιξη το Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με ενωτικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, στο ΣΕΦ.

    Ο κ. Καραμανλής προχωρώντας σε αποτίμηση του έργου του ως αρχηγού του κόμματος τα τελευταία 13 χρόνια και απευθυνόμενος «για τελευταία φορά, ως πρόεδρος, στα μέλη του κορυφαίου οργάνου της ΝΔ», ζήτησε από τους συνέδρους να κρατηθεί η συζήτηση στο επίπεδο της πολιτικής και να αποφευχθούν οι προσωπικές αντεγκλίσεις.

    «Πριν 13 χρόνια εμπιστευτήκατε τις προσδοκίες σας σ΄έναν νεαρό Μακεδόνα πολιτικό και μαζί χτίσαμε πάνω στα πολλά, που μας ενώνουν, σε ένα κόμμα, που δεν αποδέχεται διχαστικές λογικές», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ενώ υπενθύμισε την ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος, τονίζοντας ότι «η ΝΔ υπηρετούσε πάντα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές. Το κλειδί της προόδου είναι οι μεταρρυθμίσεις» και ειδικά σ΄έναν κόσμο που αλλαζει διαρκώς.

    Ακολουθούν οι ομιλίες των τριών υποψηφίων, κκ Ντόρας Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις συνέδεων και θα κλείσει με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο με τοποθετήσεις των συνέδρων.

    Οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, θα στηθούν στις 29 Νοεμβρίου. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

    Το συνέδριο ξεκίνησε με τις ομιλίες των κκ Σούφια και Ζαγορίτη.

    «Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου προπάθησε, ώστε οι σημερινές διαδικασίες να διεξαχθούν με τρόπο άψογο», τόνισε κατά την έναρξη των εργασιών του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ, στο ΣΕΦ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Δ. Σιούφας.

    Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή πως «η εκλογή προέδρου από τη βάση αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ανοίγει δρόμους αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία, είναι μια κατάκτηση προοπτικής για την παράταξη» και κατέληξε: «Οι μερες του Συνεδρίου, αλλά και οι επόμενες μέρες, είναι μέρες ευθύνης. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι».

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε ότι «καλούνται σήμερα οι σύνεδροι να πάρουν σοβαρές αποφάσεις» και έκανε αναδρομή στις ηγεσίες του κόμματος.

    Υπογράμμισε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής επί της εισήγησης της Οργανωτικής Επιτροπής, σήμερα το συνέδριο καλείται να εγκρίνει τις αλλαγές. Ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε τα σημεία του καταστατικού, που θα αναθεωρηθούν.

    «Εφόσον εγκριθεί από το συνέδριο, οφείλουμε όλοι να κινητοποιήσουμε τη λαική μας βάση, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία», είπε και πρόθεσε πως «όσοι περισσότεροι προσέλθουν να ψηφίσουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη για την παράταξη».

    «Στον δρόμο για την εκλογή απαιτείται ομοψυχία. Πρέπει να βαδίσουμε συντεταγμένα. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί και τώρα και την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 November 2009 - 11:30:42 UTC