Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηξη στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη
  • [02] "Πλαφόν στις αμοιβές"
  • [03] "Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο"

  • [01] Εκρηξη στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 14.02 το μεσημέρι, έξω από την πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στην οδό Ελλήνων Πατριωτών 1, στον Καρέα.

    Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσεων, για έκτακτες ανάγκες, του ΟΤΕ, 112, και είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη. Ενημερώθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή. Για τον λόγο αυτό, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο.

    [02] "Πλαφόν στις αμοιβές"

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας στη Βουλή ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό για τις αμοιβές των στελεχών του δημοσίου, σημείωσε ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης αν κάνει πράξη τις εξαγγελίες για νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες με τις οποίες θα μπει "τέλος στη καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και στο προκλητικό καθεστώς της αναιτιολόγητης κατασπατάλησης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων", ενώ ζήτησε να μπει πλαφόν στις προκλητικές αμοιβές των «γκόλντεν μπόις», που ξεπερνούν, όπως είπε, ακόμα και αυτές του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά να αναρτηθούν άμεσα και στο διαδίκτυο.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε φραστικά στον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου, κατηγορώντας τον ότι «ενθυλακώνει 1 εκ ευρώ το χρόνο, όσα δηλαδή παίρνουν 200 παιδιά των stage, ή ένα ολόκληρο χωριό».

    «Πρέπει να καταργήσουμε αυτό το εξωφρενικό καθεστώς, που συμβαίνει με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και που έκοψε το χαμόγελο του υπουργού Οικονομίας από τον κ. Αλμούνια. Είναι απαράδεκτο την ώρα, που εμείς πτωχεύουμε, να έχουμε στελέχη με ένα εκ. ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «επιτέθηκε» και στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, προτείνοντας να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, που θα διερευνήσει όλα όσα συνέβησαν στη Δημόσια Τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια.

    Μίλησε ακόμα, για προκλητικές αμοιβές των κυρίων Π. Βουρλούμη (ΟΤΕ), Αθ. Αθανασόπουλου (ΔΕΗ) και Χρ. Χατζηεμανουήλ (ΟΠΑΠ).

    Τέλος, άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό του ελληνικού λαού» και «δημιουργία ψεύτικων ελπίδων».

    [03] "Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο"

    Για «υποχωρητικότητα» της κυβέρνηση έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ρώμης και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές συνθήκες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δικαιοδοσία ελέγχου των κυβερνήσεων σχετικά με το έλλειμμα, αλλά όχι για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

    «Ο λαός δεν σας έφερε στην εξουσία για να συνεχίσετε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά για να την ανατρέψετε. Κάθε μέρα που περνάει, ωστόσο, είναι σαν να έχουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Κομμάτι-κομμάτι και υπό το πρόσχημα των όντως υπαρκτών πιέσεων που δέχεστε από τις Βρυξέλλες, βλέπουμε μια τακτική "τραβάτε με κι ας κλαίω". Η διαφορά είναι, ότι ο κ. Καραμανλής υπερασπιζόταν προεκλογικά την πολιτική αυτή, ως αναγκαία και αποτελεσματική, ενώ εσείς την ακολουθείτε συρόμενος από τον σύντροφό σας, τον κ. Αλμούνια», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

    «Καμία Κομισιόν, κανείς κ. Τρισέ, ή Αλμούνια, δεν μπορεί να επιβάλει όρια συνταξιοδότησης, ή αυξήσεις εισφορών, προς όφελος της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Με ποιο δικαίωμα ο υπουργός σας εκχώρησε το δικαίωμα αυτό στις Βρυξέλλες; Τι είδους αναμόρφωση είναι αυτή που έχει τις υψηλότερες εισφορές και τις χαμηλότερες συντάξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά πως η αύξηση των ορίων ηλικίας δεν οδηγεί σε βιωσιμότητα του Συστήματος».

    Κληθείς δε, από τον πρωθυπουργό να καταθέσει τις δικές του προτάσεις, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ του για χτύπημα της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής και της ανασφάλιστης εργασίας, ένταξη μεγάλου κύματος μεταναστών στο ασφαλιστικό, παύση των χαριστικών ρυθμίσεων προς τους εργοδότες, αξιοποίηση της περιουσίας των εργαζομένων και των ταμείων.

    Από κει και πέρα, «δεν υπάρχουν περιθώρια ανταλλαγών με την Κομισιόν, στον στόχο να κερδίσουμε χρόνο για το τριετές πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2009 - 13:30:24 UTC