Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά παραγγελία εφημερίδα
  • [02] Ξεκίνησε ο εμβολιασμός
  • [03] Συνελήφθη ο Ριζάι

  • [01] Κατά παραγγελία εφημερίδα

    Η "niiu", η πρώτη εξατομικευμένη -σύμφωνα με τους εμπνευστές της- εφημερίδα της Ευρώπης, έκανε πρεμιέρα σήμερα στη Γερμανία: μία εφημερίδα που συντάσσεται κατά παραγγελία, τυπώνεται και διανέμεται κατ' οίκον νωρίς το πρωί.

    Η "niiu" η οποία προς το παρόν διανέμεται αποκλειστικά στο Βερολίνο, απευθύνεται στο νεαρό αναγνωστικό κοινό και ιδιαίτερα στους φοιτητές, γι' αυτό και στοιχίζει 1,20 ευρώ, έναντι 1,80 ευρώ που είναι η τιμή των εφημερίδων στην Γερμανία.

    Κάθε αναγνώστης "στήνει" την εφημερίδα του όπως τη θέλει ο ίδιος, επιλέγοντας μέσω διαδικτύου (www.niiu.de) τις στήλες που επιθυμεί. Μπορεί να συμπεριλάβει εσωτερικές ειδήσεις, διεθνείς, τοπικές ή χρήσιμες πληροφορίες, παιχνίδια, αποσπάσματα από μπλογκς ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χρηματιστηριακές ειδήσεις, μετεωρολογικό δελτίο κ.ά.

    Το προτεινόμενο πρωτογενές υλικό προέρχεται από 500 περίπου μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες New York Times, International Herald Tribune, ή οι γερμανικές Handelsblatt, Tagesspiegel, Frankfurter Rundschau, Bild... ή εφημερίδες ειδικού ενδιαφέροντος όπως η αθλητική Kicker.de, με τους οποίους η "niiu" έχει εξασφαλίσει συνεργασία.

    Σύμφωνα με τον 23χρονο Βάνια Όμπερχοφ, έναν εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος, η εφημερίδα έχει ήδη πάνω από χίλιους συνδρομητές, κάτι που "ξεπερνά τις προσδοκίες μας, καθώς δεν πρόκειται μόνο για φοιτητές, το ενδιαφέρον είναι πολύ ευρύτερο".

    Στόχος των εκδοτών είναι να φτάσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες τους 5.000 συνδρομητές στο Βερολίνο και να μπορέσουν στη συνέχεια να επεκτείνουν την προσπάθεια και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

    Τη στιγμή που το διαδίκτυο αποτελεί απειλή για τα έντυπα μέσα, το στοίχημα της "niiu" είναι μεγάλο. Οι εμπνευστές της, ο Όμπερχοφ και ο Χέντρικ Τίντεμαν, 27 ετών, είναι οι πρώτοι που το παραδέχονται, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι το εγχείρημά τους θα πετύχει, τουλάχιστον στο φοιτητικό αναγνωστικό κοινό: σύμφωνα με τους εκδότες, μεγάλος αριθμός νέων έχει κουραστεί να ενημερώνεται μέσω υπολογιστή και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την εφημερίδα του γούστου τους.

    "Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι το χαρτί παραμένει το πιο ευχάριστο μέσο ανάγνωσης", λέει ο Όμπερχοφ, ο οποίος εκτιμά ότι το εγχείρημά τους θα βρει απήχηση και στους διαφημιστές, καθώς "θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μία εξαιρετικά στοχευμένη εκστρατεία, προσεγγίζοντας συγκεκριμένους πελάτες".

    [02] Ξεκίνησε ο εμβολιασμός

    Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης Νοσημάτων από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών που ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας.

    Οπως εκτιμούν έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αντιρρήσεις που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλεια του εμβολίου, υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μετά την ενημέρωσή τους και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

    Το πρωϊ το εμβόλιο έκανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι εμβολιάστηκε για να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια και εξήγησε ότι το όπλο μας κατά της νέας γρίπης είναι το εμβόλιο.

    Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν υπάρχουν σκέψεις για να αλλάξει η πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής στα σχολεία και αφορά τη νέα γρίπη είπε ότι δεν υπάρχει νέος σχεδιασμός αλλά οι επιστήμονες παρακολουθούν την επιδημιολογία του φαινομένου και δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα εάν χρειαστούν.

    Από την πλευρά της η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τάχθηκε υπέρ της χρήσης του εμβολίου ως μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Ο πρόεδρος της Εταιρίας κ. Κ. Γουργουλιάνης, αφού εξήγησε ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά οι επίσημοι φορείς ενημερώνουν για το εμβόλιο είπε ότι, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν αλλά η σύσταση είναι σαφής προς τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ότι είναι επιβεβλημένο να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.

    Από την πλευρά τους άλλοι εκπρόσωποι της Πνευμονολογικής Εταιρίας τόνισαν ότι είναι κακή ιατρική πρακτική να συμβουλεύσεις κάποιον με χρόνιο πνευμονολογικό πρόβλημα να μην κάνει το εμβόλιο, όπως επίσης είναι αντίστοιχα κακή πρακτική να μην τον συμβουλεύσεις να το κάνει.

    Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία συνέστησε σε όλους τους καπνιστές άνω των 40 ετών να κάνουν μία σπιρομέτρηση, καθώς πολλοί από αυτούς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κάτι που θα πρέπει να διαγνωστεί και ενόψει της νέας γρίπης, καθώς αυτό και μόνο τους κάνει περισσότερο ευάλωτους απέναντι στη νόσο.

    Οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι ο μεγάλος "ένοχος" για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι το κάπνισμα και τάχθηκαν υπέρ της ολικής απαγόρευσης εάν αυτή τελικώς προωθηθεί ως μέτρο από το υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιστήμονες κατά μέσο όρο όλοι οι Αθηναίοι ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι κάνουν χρήση δύο έως τριών τσιγάρων την ημέρα καθώς σε όλους τους χώρους υπάρχουν καπνιστές.

    Από την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

    Ο εμβολιασμός θα γίνει στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρικά Θεραπευτήρια του ΙΚΑ.

    "Γερασμένη" καρδιά είχε η 19χρονη

    Βαριάς μορφής καρδιοπάθεια είχε η 19χρονη, η οποία είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη και πέθανε τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία, η κοπέλα ήταν υψηλότατου κινδύνου, διότι έπασχε από βαριά καρδιοπάθεια, αλλά δεν το γνώριζε. Τα στεφανιαία αγγεία και το μυοκάρδιο της άτυχης κοπέλας ήταν αυτά που θα είχε ένα άτομο, ηλικίας 80-90 ετών.

    Η νεαρή κοπέλα είχε μεταφερθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο, με συμπτώματα πνευμονίας. Διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε σήμερα το πρωί.

    Παραιτήθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

    Παραιτήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης , Στρατής Πλωμαρίτης. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

    «Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μία ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν. Επίσης υπάρχει μία διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. Και τέλος, κατά τη γνώμη μου δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

    Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί διότι η παραίτησή του έχει διχάσει τον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο και πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν είπε: «ο καθένας έχει τις απόψεις του και εγώ τις σέβομαι».

    [03] Συνελήφθη ο Ριζάι

    Το αργότερο μέχρι αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Αλβανός δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, καθώς και η σύντροφός του Σούλα και ένα ακόμη νεαρό ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν σε μεζονέτα την οποία είχαν νοικιάσει για κρησφύγετο στο Άνω Σούλι, Μαραθώνα.

    Τη μονοκατοικία είχε νοικιάσει την περασμένη Παρασκευή η σύντροφος του δραπέτη, η οποία εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Αθήνας, με το όνομα Χριστίνα Πετρίδη και παρουσίασε το Ριζάι ως εξάδελφό της από τη Γερμανία στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, που μένουν στην Κηφισιά.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες, ότι ο καταζητούμενος κακοποιός και η φίλη του κινούνταν στην ευρύτερη βορειοανατολική Αττική, αλλάζοντας συνεχώς κρησφύγετο και εντοπίστηκαν σχεδόν αμέσως στο τελευταίο τους κρησφύγετο, χάρις στη συνεργασία της αστυνομίας με άλλες αρχές.

    Στις 7.10 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, έγινε έφοδος από ειδική δύναμη της ΕΚΑΜ, η οποία περικύκλωσε το σπίτι και κάλεσε τον καταζητούμενο να παραδοθεί.

    Ο Ριζάι αιφνιδιάστηκε και δεν έφερε καμιά αντίσταση, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις περίπου μισής ώρας παρέδωσε τον οπλισμό που είχε στο σπίτι και μαζί με τους συνεργούς του ακολούθησε χωρίς αντίσταση τους αστυνομικούς.

    Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα αυτόματο σκόρπιον, δυο πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, πολλά φυσίγγια πυροβόλων όπλων και άλλος οπλισμός.

    Επίσης, κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα και ειδικότερα μια θωρακισμένη μερσεντές που είχε κλαπεί από τράπεζα και ένα σμάρτ κλεμμένο από την περιοχή Παγκρατίου.

    Ο δραπέτης και η φίλη του είχαν στην αυλή του σπιτιού δυο σκυλιά αλλά η έφοδος της αστυνομίας ήταν ακαριαία και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στα γαυγίσματά τους.

    Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι ο επίσης καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί με το Ριζάι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό είχε επαφές μαζί του τον τελευταίο καιρό.

    Με τη σύλληψη του Ριζάι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται πλέον στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2009 - 13:30:28 UTC