Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Αγωνία για τον εφοπλιστή

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 10 το πρωί.

    Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επικοινωνία που είχε διάρκεια 15 λεπτών περίπου, έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πούτιν.

    Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το θέμα το οποίο έχει ανακύψει σχετικά με τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ευρώπης και φυσικά προς τη χώρα μας.

    Ο κ. Πούτιν εξέθεσε στον κ. Καραμανλή τις απόψεις του απο τη δική του πλευρά. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της ελληνικής πλευράς με ρωσικό φυσικό αέριο.

    Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Πούτιν θα κάνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να δοθεί- και στη βάση όσων συμφωνήθηκαν χθες στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης- οριστική λύση στο θέμα και να εξασφαλιστεί η προμήθεια των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, βεβαίως και της χώρας μας, με φυσικό αέριο.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε επίσης ανασκόπηση της διμερούς συνεργασίας που εξελίσσεται ομαλά στα ενεργειακά, οικονομικά, τουριστικά, αμυντικά θέματα και γενικότερα σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

    Εθνικός διάλογος για την Παιδεία

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για το κρίσιμο ζήτημα της Παιδείας.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα στο θέμα της Παιδείας η εξέλιξη του λυκείου και ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές θα προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι το Πανεπιστήμιο.

    "Αυτά είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, έναν διάλογο που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι τον προσεγγίζουμε χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς δογματισμούς, χωρίς εκ των πραγμάτων ετσιθελικές απόψεις. Είμαστε ανοιχτοί και θα είμαστε ανοιχτοί στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Άρα, προσερχόμαστε σε έναν διάλογο ο οποίος εξαρχής θα είναι tabula rasa.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητείται και το ζήτημα του ασύλου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε για το θέμα του ασύλου οι απόψεις είναι δεδομένες, είμαστε ανοιχτοί στο να ακούσουμε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει και να προστατεύσει το άσυλο, όπως πραγματικά είναι: άσυλο ιδεών, απόψεων και ελευθερίας μέσα στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Από εκεί και έπειτα ασφαλώς δεν νοούνται τακτικές οι οποίες μπορούν να βεβηλώνουν το άσυλο με βία, με έκτροπα, με επεισόδια, με πράγματα τα οποία πολύ απέχουν από την πραγματική σημασία του ασύλου. Από εκεί και έπειτα είναι πάρα πολύ ανοιχτοί σε αυτές τις απόψεις για να ακούσουμε ο,τιδήποτε μπορεί να προστατεύσει το άσυλο των ιδεών".

    Σε άλλη ερώτηση πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε "τίποτε άλλο", ενώ στην ερώτηση αν μετά ανοίγει ο δρόμος για εκλογές ο υπουργός Παιδείας δήλωσε "ποιες εκλογές; έχει εκλεγεί η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση 4ετίας".

    [02] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς και ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ, Στάθης Κουτμερίδης, θα δώσουν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Θέσεις του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης».

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα ασφάλειας, οικονομίας, παιδείας και εξωτερικής πολιτικής.

    Σε όλα αυτά,τόνισε,η κυβέρνηση εξαντλείται σε ασκήσεις επικοινωνίας, σε πελατειακές διευθετήσεις και παραπομπή όλων των μεγάλων θεμάτων στις καλένδες.

    Αναφερόμενος σε θέματα ασφάλειας με αφορμή την απαγωγή του κ. Π. Παναγόπουλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Παυλόπουλο και τον κ.Αντώναρο ότι βιάστηκαν να απαντήσουν στις χθεσινές του δηλώσεις και αναρωτήθηκε σε ποια χώρα ζουν τα δύο κυβερνητικά στελέχη. Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρατηρούμε εδώ και ενάμιση μήνα ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη, ότι υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας και ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση για τα θέματα αυτά είναι να ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει διαλύσει με τις πολιτικές της, την Ελληνική Αστυνομία αλλά και κάθε αίσθημα ασφάλειας που είχε ο ελληνας πολίτης.

    Μιλώντας για θέματα οικονομίας,ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημοσιονομικά της χώρας,αλλά και στην έκθεση του ΙΟΒΕ για τον δείκτη οικονομικού κλίματος,ο οποίος έπεσε από τις 80 μονάδες τον Αύγουστο στις 54.

    Ωστόσο,ο κ.Παπακωνσταντίνου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκε ο δανεισμός του Δημοσίου με τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα,αλλά τόνισε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι πολύ υψηλότερες, κατά μία μονάδα,των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων παρ΄ότι οι δύο χώρες έχουν περίπου το ίδιο χρέος.

    Αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση,τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου, είναι να κλείνει το μάτι στους πολίτες για υποτιθέμενες επικείμενες αλλαγές, χωρίς όμως να αποκηρύσσει ή να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει αυτοκριτική όταν με την εξαίρεση των υπουργών που έφυγαν από την κυβέρνηση (σ.σ. των κ.κ.Αλογοσκούφη και Φώλια) όλο το οικονομικό επιτελείο παραμένει ανέπαφο.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ενισχύοντας την θέση του ότι η κυβέρνηση ασχολείται μόνο επικοινωνιακά με όλα τα θέματα αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και στο θέμα του λιμανιού του Αστακού.

    Για το πρώτο επικαλέστηκε δήλωση του κ.Κ.Καραμανλή, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο δήλωσε ότι η "Κατάρ Αιργουέις" είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει την Ολυμπιακή, ενώ χθες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας δήλωσε ότι ποτέ η "Κατάρ Αιργουέις" δεν κατέθεσε προσφορά. Για ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση έπαιξε παιχνίδι επικοινωνίας στους πολίτες.

    Σχετικά με το θέμα του λιμανιού του Αστακού,ο κ.Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κ. Μπακογιάννη ότι δεν έδωσε τις πληροφορίες που είχαν ζητηθεί,σημείωσε ότι οι πληροφορίες ήρθαν από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς και ότι όλες οι εξελίξεις στο ζήτημα αυτό έγιναν ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης σε ερώτηση που κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την διοίκηση του ΟΠΑΠ επισημαίνοντας ότι ένα κρατικό μονοπώλιο του οποίου τα κέρδη είναι διασφαλισμένα δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ μισθό και μπόνους στον διευθύνοντα σύμβουλο. Παρόμοιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου,ενδημούν στο δημόσιο τομέα της χώρας, "στα χρόνια της σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης της ΝΔ".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης,ότι η ομάδα των γιατρών που έστειλε ο κ. Παπανδρέου στην Παλαιστίνη με επικεφαλής τον Αρη Μουσιώνη και το βουλευτή και γραμματέα του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ηλία Καρανίκα βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει παραδώσει νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό και από χθες χειρουργούν στο νοσοκομείο της πόλης Ράφα. Και εξέφρασε την ευχή να ολοκληρώσουν το έργο τους και να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στην Ελλάδα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπαιδίου θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ενδεχομένως και σήμερα.

    Επίσης τόνισε ότι το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες παραμένει σε συνδυασμό με το αίτημα της μη παραγραφής των αδικημάτων.Και κάλεσε τη ΝΔ να στηρίξει την προσπάθεια αποκάλυψης των ευθυνών πολιτικών προσώπων στο μεγάλο ζήτημα της Μονής Βατοπαιδίου.

    Τέλος, ανέφερε ότι το ραντεβού του κ.Παπανδρέου με τον κ. Αλαβάνο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα αλλά επί του παρόντος δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής (10:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνεδρίαση του ΔΣ ΚΕΔΚΕ για Τέλος Παρεπιδημούντων,Ειδικό χωροταξικό τουριστικών περιοχών κλπ (11:30:00, Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου του ΚΘΒΕ, με θέμα «Απολογισμός 2008» (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με θέμα τις δράσεις που οργανώνει για το περιβάλλον (12:00:00, Αθήνα/"Χίλτον")

  • Έναρξη λειτουργίας της πρώτης Δημόσιας Νοσοκομειακής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακών Μοσχευμάτων στη Β. Ελλάδα. (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Νοσοκομείο Παπανικολάου)

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί το Προεδρείο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος - (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • ΠΑΣΟΚ-Τομέας Οικονομίας-Συνέντευξη Πολ. Εκπροσώπου Λ.Κατσέλη (14:00:00, Χαρ. Τρικούπου-Γραφεία ΠΑΣΟΚ)

  • Περιοδεία Αλέκας Παπαρήγα στην Αιτωλοακαρνανία, Μεσολόγγι-Αστακός/Αστακός

  • Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αττικής - (15:00:00, Αθήνα)

  • Υπό την προεδρία του Λ.Ζαγορίτη θα συνέλθουν οι Γραμματείες Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και οι γραμματείες αποδήμου ελληνισμού (15:00:00, Ρηγίλλης)

  • Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στη Βιέννη

  • Ημερίδα με θέμα "Οικολογική ποιότητα υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής , Νέστου, Αξιού και Αλιάκμονα" - (17:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ποδόσφαιρο-ΕΕΠ Β΄ & ΓΒ¨ Εθνικής-Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου (14:00:00)

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (19η ημέρα) (15:00:00, 1ος όμιλος)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (8η ημέρα): Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (19:00:00, Αθήνα/Βουλιαγμένη)

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (10η Ημέρα, Δ΄ Όμιλος): Πανιώνιος -Αρμάνι Μιλάνο (20:30:00, Ελληνικό)

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Προημιτελικοί, α΄ αγώνας): Ποζίλιπο Νάπολι-Πανιώνιος - 21:30:00, Νάπολη (ITA)

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (10η Ημέρα, Β΄ Όμιλος): Παναθηναϊκός -Πρόκομ Τρεφλ (21:45:00, ΟΑΚΑ)

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (φάση «16», α` αγώνες), ΔΑΚ Κομοτηνής

    18:45 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

    21:00 ΠΑΟΚ-Αρης

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (φάση των «16», α΄ αγώνας), 19:00 ΕΑ Πατρών-Κάποσβαρ (Ουγγαρία)

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ανδρών (φάση των «16», α΄ αγώνες), 19:00 Λαμία-Μπέλγκοροντ (Ρωσία)

    20:00 Ολυμπιακός-Πουατιέ (Γαλλία)

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (φάση των «16», α΄ αγώνας), 18:30 Μαρκόπουλο-Μπούργος (Ισπανία)

    20:00 Λιντς (Αυστρία)-Παναθηναϊκός

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (Α΄, ΣΤ΄ όμιλος-5η ημέρα), 19:00 Ηρακλής-Τσεστόχοβα (Πολωνία)

    19:00 Μπελχάτοφ (Πολωνία)-Παναθηναϊκός

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (12η ημέρα)

    [04] Αγωνία για τον εφοπλιστή

    Ωρες αγωνίας για τον εφοπλιστή Π.Παναγόπουλο, ο οποίος παραμένει για δεύτερη ημέρα στα χέρια απαγωγέων. Με μυστικότητα συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, ενώ η οκογένειά του ανησυχεί επειδή ο 74χρονος χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, λόγω προβλημάτων υγείας.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία ο εφοπλιστής πρώην ιδιοκτήτης των "Σούπερ Φαστ Φέρις" έφυγε από το σπίτι του για τα γραφεία του στον Πειραιά τη Δευτέρα το πρωί. Σε μικρή απόσταση στην οδό Ακτής, τρεις άγνωστοι έκλεισαν το δρόμο στη Μερσεντές του κ. Παναγόπουλου, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και ανάγκασαν τον ίδιο και τον οδηγό του με την απειλή των όπλων να επιβιβαστούν στο δικό τους αυτοκίνητο, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένα τζιπ σκούρου χρώματος.

    Τη σκηνή της απαγωγής είδε ένας οικοδόμος από παρακείμενη οικοδομή ο οποίος ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή και λίγο αργότερα βρέθηκε το τζιπ καμένο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Κορωπί.

    Κοντά στο καμένο όχημα βρέθηκε ο οδηγός του εφοπλιστή δεμένος με χειροπέδες. Ο οδηγός οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

    Οι δράστες εξαφανίστηκαν με άλλο αυτοκίνητο που είχαν στο σημείο παίρνοντας μαζί τους και τον κ. Παναγόπουλο.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια του Κοινού Ποινικού Δικαίου με κίνητρο πιθανότατα τα λίτρα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του απαχθέντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2009 - 5:30:19 UTC