Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφής στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα
  • [02] "Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Σαφής στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

    Την ικανοποιησή του για την πολιτική στήριξη της Γαλλίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον και αύριο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

    Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα τάσσεται η Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που συγκροτήθηκε η Ευρωζώνη και καθιερώθηκε το ενιαίο νόμισμα.

    Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πολιτική και τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η οποία αυτή την περίοδο πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να πλήξει και οποιαδήποτε άλλη χώρα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας, η οποία αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι επιλογή της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια και ότι αυτό που επιζητεί είναι να μπορεί να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με αυτό που δανείζονται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο και τις δηλώσεις που έγιναν στο προεδρικό μέγαρο, είχε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους της αποστολής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων θα μεταφέρει στον Μπαράκ Ομπάμα το μήνυμα Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας, αλλά και του προέδρου της ευρωζώνης για την απόφασή τους να ξεκινήσουν συντονισμένη μάχη κατά των κερδοσκόπων.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος, με τις επισκέψεις του σε διάφορες χώρες, κτίζοντας συστηματικά την έξοδο από την κρίση, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

    Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι μάχες αρχίζουν και αποδίδουν, όπως και οι κόποι του λαού. Και χαρακτήρισε ως ένα βήμα παραπέρα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όσα συζήτησε με τον κ. Σαρκοζί, ο οποίος είχε και μακρά συνομιλία με την κ. Μέρκελ.

    Η βασική προσπάθεια της Ελλάδας ήταν, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, να βγάλει από πάνω της ότι το πρόβλημα είναι η ίδια. Το πρόβλημα, όπως ανέφερε, είναι στην ευρωζώνη, η οποία καλείται να δείξει αν μπορεί να τρίξει τα δόντια της στους κερδοσκόπους.

    Για το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί και συζητά σε αυτό το επίπεδο και να μετέχει στις προσπάθειες λύσης του προβλήματος. Και από τον κ. Ομπάμα, όπως είπε, θα ζητηθεί η στήριξή του στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

    Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά με τους μηχανισμούς που υπάρχουν στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση κρίσεων και απάντησε, τονίζοντας ότι οι μηχανισμοί είναι καλοί, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το άμεσο, γιατί δεν κινούνται με τις ταχύτητες των αγορών.

    Είπε, ωστόσο, ότι συζητούνται οι μηχανισμοί που πρέπει να δημιουργηθούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει σημαντική πρόοδος μέχρι τον Απρίλιο, όταν η Ελλάδα θα χρειασθεί να ξαναδανειστεί. Αυτά συζητάμε, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η διάθεση των εταίρων και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιδείχθηκε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, επαναλαμβάνοντας φράση του Νικολά Σαρκοζί ότι η Ελλάδα δεν θα έχει μόνο πολιτική στήριξη.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ελλάδα κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εάν δεν βρεθεί τρόπος να λυθεί το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο πρωθυπουργός είπε "δεν κλείνω τα χαρτιά μου και δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα καθώς αυτή την ώρα δίνουμε μια μάχη". Από την άλλη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έγινε ένα θετικότερο βήμα στην έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και εξήρε τη σημαντική συμβολή της Γαλλίας και του κ. Σαρκοζί γι αυτό.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να μην χρειαστεί η Ελλάδα καμία βοήθεια, θεωρώντας ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Και πρόσθεσε ότι δηλώσεις, όπως της κ. Μέρκελ και ειδικότερα του κ. Σαρκοζί, περνάνε ένα ψυχολογικό μήνυμα στις αγορές και τις επηρεάζουν. Οι κινήσεις, πρόσθεσε, θα γίνουν το γρηγορότερο δυνατό και απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν δέχτηκε πίεση από κανένα για πρόσθετα μέτρα.

    Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για ορισμένα γεγονότα στην Ελλάδα που συμβαίνουν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και απάντησε ότι υπήρξαν κάποια πράγματα που οφείλονται σε παρεξήγηση τα οποία θα διαλευκανθούν συντονισμένα και δυναμικά.

    Δηλώσεις του Γάλλου προέδρου

    Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας, η οποία τήρησε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου και έλαβε τα μέτρα τα οποία της ζητήθηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Όπως τόνισε ο κ. Σαρκοζί τώρα είναι η σειρά της ευρωζώνης να λάβει εκείνη μέτρα για τη στήριξη ενός μέλους της που έχει πρόβλημα και να δείξει την ετοιμότητά της γι αυτό.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαρκοζί, η Ελλάδα έδειξε ότι δεν χρειάζεται χρηματοδότηση και ότι μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε αν υπάρξει πρόβλημα και κριθεί αναγκαίο η ευρωζώνη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της γιατί αυτό προϋποθέτει το ενιαίο νόμισμα. Και γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.

    Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι δεν παίζεται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά το μέλλον της ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε και στην κοινή πρωτοβουλία (Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου) για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι όταν δημιουργήσαμε το ευρώ κάναμε ένα σημαντικό βήμα χωρίς προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα η αλληλεγγύη προς το κοινό νόμισμα και δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την οικονομική κρίση με μία νομισματική κρίση. Επίσης αναφέρθηκε σε παλαιότερη πρότασή του για μια οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Σαρκοζί αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη οι χώρες της ευρωζώνης να επιδεικνύουν αλληλεγγύη σε όποιο μέλος έχει πρόβλημα αλλιώς το μήνυμα που θα σταλεί προς τα έξω θα είναι λάθος. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι το θέμα της αλληλεγγύης είναι στην ουσία θέμα συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε επίσης ότι η κερδοσκοπία που πλήττει σήμερα την Ελλάδα και ανεβάζει τεχνητά το κόστος του δανεισμού της μπορεί αύριο να πλήξει κάποια άλλη χώρα. Γι' αυτό πρόσθεσε πρέπει να βρούμε τρόπους στήριξης της Ελλάδας, η οποία να μην είναι μόνο πολιτική. Και ανέφερε ότι η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει, καθώς, όπως είπε, όταν δίνεις μια μάχη δεν αποκαλύπτεις το επόμενο βήμα σου στους κερδοσκόπους. Τα μέτρα αντίδρασης, τόνισε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος, είναι έτοιμα και είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις περί πώλησης εδαφών από χώρες που έχουν πρόβλημα για να μειώσουν το χρέος τους, ο κ. Σαρκοζί είπε ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι η αγνόηση τέτοιων δηλώσεων και προκλήσεων.

    Δηλώσεις Ελληνα πρωθυπουργού

    Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου εξήρε την προσωπική στήριξη του κ. Σαρκοζί στην Ελλάδα, της οποίας, όπως είπε, παραμένει σταθερός φίλος.

    Αναφέρθηκε επίσης στην ισχυρή βούληση της Ελλάδας για ανάκαμψη και στις προσπάθειες τις οποίες αναγνωρίζει η Γαλλία και ο γαλλικός λαός. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έδειξε λαμβάνοντας τα μέτρα που έλαβε ότι συμβάλλει στην σταθερότητα της οικονομίας αλλά και στην σταθερότητα της ευρωζώνης. Από 'δω και πέρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, το χρέος μας είναι τα μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας, ένα χρέος που το έχουμε τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για το μέλλον της Ευρώπης.

    Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους κερδοσκόπους τόνισε ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αλλά για ευρωπαϊκό θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση που πέρασε η Ελλάδα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ευρωζώνης και τάχθηκε υπέρ της πρότασης Σαρκοζί για μια ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη.

    Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η Ελλάδα είναι να δανείζεται με επιτόκιο παρόμοιο με εκείνο άλλων χωρών της ευρωζώνης και πρόσθεσε πως, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω της κερδοσκοπίας, τότε θα πρέπει να επιδειχθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά η Ελλάδα θέλει την ευρωπαϊκή λύση. Επισήμανε πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι μετά τις συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι διαμορφώνονται η πολιτική βούληση και πιο συγκεκριμένοι τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος δανειοδότησης της Ελλάδας.

    [02] "Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής"

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μετάσχει, σήμερα, στη Συνδιάσκεψη, με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».

    Η Συνδιάσκεψη διοργανώνεται από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και τη Γραμματέα της κα Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου. Τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

    «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββατοκύριακου», ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιμένει πως «οι εξεταστικες θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε». Σημειώνει, δε, πως «η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά» και εκτιμά πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη.

    «Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

    Για τα οικονομικά μέτρα, ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».

    Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».

    Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου

    «Όσο περισσότερο πληροφορείται ο Ελληνικός λαός το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων, για την οικονομία, που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόσο αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, πριν τις 4 Οκτωβρίου, παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι ήξερε πριν τις εκλογές την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά «δεν έδρασε, όπως έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, με τον τρόπο που έπρεπε» γιατί «εγκλωβίστηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις και άφησε ουσιαστικά να του επιβάλουν οι Βρυξέλλες τα μέτρα για την ελληνική οικονομία, προσπαθώντας να μετριάσει το προσωπικό του πολιτικό κόστος» και «καλεί τον Ελληνικό λαό να κάνει αιματηρές θυσίες, χωρίς να προσφέρει καμία ορατή προοπτική».

    Ο εκπρόσωπης της ΝΔ, σηειώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης« δεν αρνείται το μερίδιο ευθύνης, που της ανήκει, διαχρονικά» και τονίζει ότι το κόμμα «με τον Αντώνη Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον:

    Στις 10:30 π.μ., θα μιλήσει στο Brookings Institution.

    Στη 1:00 μ.μ.θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Hillary Clinton. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις (State Department)

    Στις 7:00 μ.μ. παραστεί σε δεξίωση στο Blair House

    Στις 7:30 μ.μ., θα παραβρεθεί σε δείπνο παρατιθέμενο από τη Διευθύντρια Εθιμοτυπίας του Λευκού Οίκου προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. κ. Δημητρίου (Blair House)

  • Τριήμερο συνέδριο του ΤΕΕ για την ενέργεια από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (09:00:00 Αθήνα)

  • Συνάντηση υπουργού Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης με το δήμαρχο Αθηναίων (10:30:00 Αθήνα )

  • Συνέντευξη Τύπου Γραμματείας Γυναικών ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών (11:30:00 Αθήνα)

  • Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σχετικά με την έναρξη των προγραμμάτων κάλυψης ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών και άλλων άυλων αγαθών με εγγυημένα χαμηλότοκα από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (12:00:00 Αθήνα)

  • Συναντήσεις Προέδρου Δημοκρατίας:

    -Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο (13:30:00 Αθήνα)

    -Με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (14:15:00 Αθήνα )

  • Εκδήλωση μνήμης για την πρωτοπόρο του γυναικείου κινήματος Αύρα Θεοδωροπούλου - Χαιρετισμός Γ. Ντόλιου - Θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, οι βουλευτές Ολγα Ρενταρή -Τέντε και Ελένη Τσιαούση, η δήμαρχος Σουφλίου Αθανασία Κακαλή και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Εβρου Γιώργος Μηνόπουλος (18:30:00 Αθήνα ) Ελλάδα

  • Συγκέντρωση-συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως (18:30:00 Αθήνα)

  • Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου,στη Συνδιάσκεψη, με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας». Η Συνδιάσκεψη διοργανώνεται από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και τη Γραμματέα της κα Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» (19:00:00 Αθήνα)

  • Την έκθεση "Μελίνα - Παιδεία - Πολιτισμός" παρουσιάζει το Ιδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου (19:30:00 Αθήνα )

  • Εκδήλωση-Συζήτηση δήμου Καλλιθέας για το μητροπολιτικό πάρκο Καλλιθέας. Συμμετέχουν οι Γιάννης Πυργιώτης, γενικός γραμματέας ολυμπιακής αξιοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού, Θεόδωρος Μαραβέλιας, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (19:00:00 Καλλιθέα Τουρκία)

    Θεσσαλονίκη

  • Η Αντινομαρχία Υγείας μέσω του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΘ διοργανώνει εκδήλωση με σύνθημα "Αυτό που θέλουν οι γυναίκες", με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, Τεστ Παπ) στην κινητή μονάδα του Θεαγενείου, που θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους (09:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Επίσκεψη στο Νομό Κιλκίς της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή (10:30:00 Κιλκίς )

  • Συνέντευξη Τύπου για το 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Νόσου Αλτζχάιμερ, στην αίθουσα συγκλήτου του ΑΠΘ (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Συλλαλητήριο ΟΓΕ και ΠΑΜΕ-Άγαλμα Βενιζέλου (19:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Ο ΔΣΘ διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα "1910-2010. 100 χρόνια από τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Υπάρχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες;" (20:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Ευόσμου "Αριστοτέλης" για το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Προγραμματίζεται κλείσιμο όλων των σχολείων του Δήμου, διαμαρτυρία στους δρόμους του Ευόσμου και κλείσιμο της περιφερειακής οδού (Θεσσαλονίκη )

  • Η "Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδας", υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, στο ξενοδοχείο "Porto Palace", την "6η Βραδιά Επικοινωνίας". Θα βραβευτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των ΜΜΕ, της Επικοινωνίας-Διαφήμισης, της Περιφέρειας κ.ά. (20:15:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (24η ημέρα):

    18:00 Ιωνικός-Δόξα Δράμας

    19:00 ΟΦΗ-Κέρκυρα

    19:00:00 Πάτρα

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (22η ημέρα):

    19:00 ΕΑ Πατρών - Παναθηναϊκός

    Βόλεϊ-Α1 γυναικών (21η ημέρα):

    17.00 Κερατέα - Ηρακλής Κηφισιάς

    17.00 Ανατόλια - Ηρακλής Θεσ.

    17.00 Άρης - Πανιώνιος

    17.00 Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο

    17.00 Παναθηναϊκός - ΕΑ Λαρίσης

    17.00 Πανελλήνιος - Απολλώνιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 March 2010 - 5:30:18 UTC