Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός
  • [02] Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [03] Κοντά στην πρόκριση

  • [01] Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός

    Στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, από σήμερα μέχρι την Τρίτη, θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ.Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου.

    Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει επίσης συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, αύριο τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Στη συνάντηση θα συμμετέχουν, από ελληνικής πλευράς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.

    Ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

    Την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [02] Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο δέχθηκε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικώς με το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργού.

    Κατά την υποδοχή του κ. Λοβέρδου, δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο λεγοντας ότι "οι εργαζόμενοι πρσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε".

    Ο κ. Παπούλιας ωστόσο στράφηκε προς τον κ. Λοβέρδο, έκανε λόγο για δύσκολες ώρες και σημείωσε:

    "Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργσίας παραδέχθηκε ότι περνάει "πάρα πολύ δύσκολες ώρες", αλλά τόνισε ότι δεν κάμπτεται.

    "Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο", πρόσθεσε.

    Και συνέχισε:

    "Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ'αυτές τις δύσκολες περιστάσεις".

    Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμη για "τραχύ αγώνα", αλλά μετέφερε στον Πρόεδρο ενα, όπως είπε, "ευχάριστο μήνυμα", αναφερόμενος στην συμφωνία οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι κοντά στο 63-64 %.

    Επισήμανε ακόμη ότι για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους της "Τρόικας" κάποια άλλου είδους πρόταση και πρόσθεσε ότι "έχουμε μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις".

    Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας απευθύνθηκε προς τον δημοσιογράφο ο οποίος είχε παρέμβει νωρίτερα, λέγοντας:

    "Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα".

    Μετά το τέλος της συνάντησης, κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε νέα παρέμβαση από τον ίδιο δημοσιογράφο, ο οποίος τον αποκάλεσε "υπουργό των ανέργων και εξαθλιωμένων", για να απαντήσει:

    " Σ' αυτόν τον τόπο οι περιστάσεις επιβάλλουν να υπάρξουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνες. Ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ, ο κόσμος κάποια στιγμή να με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς".

    [03] Κοντά στην πρόκριση

    «Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης για την 16άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής παρέμεινε η Δανία. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10ο λεπτό από το γκολ του Ετό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στο Καμερούν, χάρη στα τέρματα των Μπέντνερ (33`) και Ρόμενταλ (61`).

    Επίσης, πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία «ζευγάρωσε» τις νίκες της στο πλαίσιο του 5ου ομίλου. Χάρη σε γκολ του Σνάιντερ στο 53΄, οι «οράνιε» επιβλήθηκαν 1-0 της Ιαπωνίας στο «Ντέρμπαν Στέιντιουμ», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, και έφτασαν τους έξι βαθμούς, αφήνοντας το ασιατικό συγκρότημα στους τρεις.

    Εξάλλου, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Γκάνα και την Αυστραλία στο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Αυστραλία προηγήθηκε στο 11΄ με τον Χόλμαν, ενώ η Γκάνα ισοφάρισε στο 25΄ με το πέναλτι του Γκιάν, πριν από το οποίο αποβλήθηκε -με απευθείας κόκκινη κάρτα- ο Κιούελ για τα «καγκουρό». Πλέον τα πάντα στον 4ο όμιλο θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική (23/6), με τις αναμετρήσεις Γκάνα-Γερμανία και Αυστραλία-Σερβία.

    Σήμερα αναμετρώνται η Σλοβακία με την Παραγουάη (14:30) και η Ιταλία με τη Νέα Ζηλανδία (17:00), στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, ενώ για τον 7ο όμιλο, διεξάγεται σήμερα ο αγώνας Βραζιλία-Ακτή Ελεφαντοστού (21:30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 June 2010 - 4:30:19 UTC