Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Φάση ανάκαμψης''

  • [01] ''Φάση ανάκαμψης''

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (BCE) Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέκλεισε σήμερα κάθε κίνδυνο νέας ύφεσης, στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία το σενάριο αυτό ανησύχησε εκ νέου τις χρηματαγορές.

    "Δεν το πιστεύω", απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο των Οικονομικών Συναντήσεων της Εξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, για τον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής ύφεσης.

    Σύμφωνα με τον Τρισέ, "σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης, η οποία επιβεβαιώνεται κυρίως στον αναδυόμενο κόσμο, αλλά επίσης στον βιομηχανικό κόσμο".

    "Ωστόσο, η ανάπτυξη δεν είναι αυτονόητη στον βιομηχανικό κόσμο, αυτό εξαρτάται από εμάς. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα των βιομηχανικών χωρών να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των καταθετών", πρόσθεσε.

    Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αυτής εξαρτάται από την "καλή δημοσιονομική διαχείριση, μια διαχείρηση αυστηρή" που μπορεί, κατά την άποψή του, να την αποκαλέσει κανείς "λιτότητα" ή δημοσιονομική "αυστηρότητα".

    Ο Τρισέ διαβεβαίωσε ότι ο συγχρονισμός των διαφορετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων λιτότητας δεν κινδυνεύει να καταστρέψει την ανάκαμψη, όπως φοβούνται πολλοί οικονομολόγοι καθώς και αμερικανοί ηγέτες.

    Ο πρόεδρος της BCE ζήτησε για μια ακόμα φορά "ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης" της ΕΕ, με μια "ημιαυτόματη επιβολή κυρώσεων" στις χώρες που δε σέβονται τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Σύμφωνα με τον Τρισέ, η ενίσχυση αυτή θα πρέπει αρχικά να γίνει με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπάρχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες, πριν αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο, στη συνέχεια, "αλλαγής της συνθήκης".

    ''Τεστ αντοχής'' ευρωπαϊκών τραπεζών

    Τα αποτελέσματα των "τεστ αντοχής" (stress test) στα οποία υποβλήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα γίνουν γνωστά "γύρω στις 23 Ιουλίου" και θα αποδείξουν ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι "σταθερά και υγιή" δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

    "Γύρω στις 23 Ιουλίου τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα δημοσιευθούν" ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των Οικονομικών Συναντήσεων της Εξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία.

    "Θα δείτε ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι σταθερές και υγιείς" πρόσθεσε η γαλλίδα υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 July 2010 - 16:30:14 UTC