Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναδασωτέες οι περιοχές που επλήγησαν
  • [02] Δολοφονήθηκε ο Σ. Γκιόλιας

  • [01] Αναδασωτέες οι περιοχές που επλήγησαν

    Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βορειανατολική Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε.

    Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος - περίπου το 80% - της Αττικής. Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης και σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

    «Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ βΧρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξειςβ, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, ένας 27χρονος Αλβανός, οδηγός φορτηγού και ο 37χρονος Ελληνας συνοδός του συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ανω Σούλι Γραμματικού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι - Βαρνάβα Αττικής.

    Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο Αλβανός πέταξε αναμμένο τσιγάρο από το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς και τις εκκλήσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και λίγο αργότερα με βάση στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα συνελήφθη ο 27χρονος, που κατηγορείται για εμπρησμό δασικής έκτασης από αμέλεια και ο 37χρονος Ελληνας που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, επειδή προσπάθησε να καλύψει το συνάδελφό του. Και οι δύο θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

    Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αττική.

    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

    [02] Δολοφονήθηκε ο Σ. Γκιόλιας

    Δολοφονήθηκε, στις 5.20 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και του ζήτησε να βγει στην είσοδο. Εκεί τον πυροβόλησαν με πιστόλι πέντε φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

    Η σύζυγός του έχει πάθει σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες. Εκτιμάται ωστόσο ότι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Στον τόπο της δολοφονίας βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση ,ενώ ερευνώνται ακόμα τα κίνητρα της δολοφονίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 July 2010 - 4:30:29 UTC