Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινα μέτωπα
  • [02] Κύμα καύσωνα

  • [01] Πύρινα μέτωπα

    Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Αγία Μονή στα Κύθηρα. Οι πυροσβέστες, δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία ωστόσο αναζωπυρώθηκε στις 2 το μεσημέρι ενδεχομένως λόγω ελλειπούς επιτήρησης, και μέχρι τις 4 το απόγευμα από αέρος επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο Σκόρπιον. Αργότερα όταν η φωτιά είχε πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατέφθασαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία ωστόσο παρά τις συνεχείς ρίψεις μέχρι και νωρίς το βράδυ δεν κατάφεραν να ανακόψουν την εξέλιξη της.

    Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων μεταξύ Λειβαδιού και παραλίας Αυλαίμωνα. Η φωτιά πέραν της χορτολιβαδικής έκτασης έχει κάψει πολλά μελίσσια. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχείρησαν 3 αεροσκάφη. Επιπλέον, απόψε αεροσκάφος C-130 μετέφερε στα Κύθηρα άλλους 20 πυροσβέστες. Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Λαγόποδο στη Ζάκυνθο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι τη δύση του ηλίου τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε απόψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στο δήμο Ινάχου στην Αμφιλοχία. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχείρησαν δύο αεροσκάφη.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρης στην Αττική. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

    Υπο μερικό έλεγχο έχει θέσει η πυροσβεστική και την πυρκαγιά στο Θέμελο Πάργας του Νομού Θεσπρωτίας.

    Τέλος, υπό έλεγχο, έχουν καταφέρει να θέσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, την πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο σπήλαιο της Παιανίας, στην Αττική, καθώς και την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Σελάκανο στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

    [02] Κύμα καύσωνα

    Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1 με 2 βαθμούς, σε σχέση με τον Δεκαπενταύγουστο, προβλέπει για αύριο Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 έως 41 βαθμούς και τους 37 με 39 βαθμούς στα νησιά. Το βράδυ, πάντως, η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

    Στην Αττική, η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα φτάσει τους 39 βαθμούς, ενώ τηνν Τρίτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα φτάσει τους 37 βαθμούς και την Τρίτη τους 38.

    Η ζέστη θα διατηρηθεί με μικρή μείωση όλη την εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 August 2010 - 20:30:23 UTC