Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων
  • [02] Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ
  • [03] Ζήμενς-Δίωξη σε βάρος Ζαγοριανού
  • [04] Εκσυγχρονισμός συστήματος ποινών
  • [05] Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
  • [06] Εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ
  • [07] Αναπροσαρμογή ανά έτος
  • [08] Οι Scorpions στην Αθήνα
  • [09] Κατάσταση ανάγκης
  • [10] Αντιμικροβιακός ο χαλκός

  • [01] Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων

    Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, στις 11.30 το πρωί, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης "Παρμενίων".

    Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ, επανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας.

    Σε ότι αφορά το προσωπικό, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι θα μειωθεί σημαντικά, καθώς θα μεταταγούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου περίπου 2.500 εργαζόμενοι, το μισθολογικό καθεστώς των οποίων, όπως διευκρίνισε, θα είναι ίδιο με των υπαλλήλων στις υπηρεσίες που θα πάνε, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ισχύουν τα επιδόματα που προβλέπει ο κανονισμός εργασίας στον ΟΣΕ. Για αυτούς που θα μείνουν στον ΟΣΕ δεν θα υπάρξει μείωση του μισθού, αλλά και σε αυτούς τα επιδόματα θα περικοπούν.

    Σε ότι αφορά τα χρέη του ΟΣΕ, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι το Δημόσιο αναλαμβάνει τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο Οργανισμός, η ακίνητη περιουσία του οποίου, όμως, περνάει στο κράτος, ενώ ανακοίνωσε ότι από του χρόνου η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με το μνημόνιο, να εγγράφει στο δημόσιο χρέος τα ελλείμματα από τον ΟΣΕ, τις άλλες ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ζήμενς-Δίωξη σε βάρος Ζαγοριανού

    Την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του μέχρι πρότινος ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Νίκου Ζαγοριανού και παράλληλα νέο κύκλο ερευνών σε βάρος του διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Το βούλευμα δίνει εντολή για την άσκηση δίωξης για δύο περιπτώσεις: η πρώτη διότι δεν συμπεριέλαβε στη δίωξη για δωροδοκία σε βάρος του πρώην στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και τη χρονική περίοδο 2007-2008.

    Η δεύτερη διότι διαβίβασε πρακτικά της δικογραφίας στην εισαγγελία, έχοντας συμπεριλάβει το αδίκημα της απάτης που στρεφόταν κατά κρατικών λειτουργών αντί του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που θα έπρεπε να έχει θέσει.

    Με το βούλευμά τους οι εφέτες και ύστερα από σχετικό έγγραφο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ζητούν τη διαβίβαση στην εισαγγελία αντίγραφου της δικογραφίας με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους του κ. Ζαγοριανού και άλλων αξιόποινων πράξεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εκσυγχρονισμός συστήματος ποινών

    Διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των ποινών θα εντάξει στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της ποινικής δίκης ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι λαμβάνεται σειρά μέτρων με στόχο να ενισχυθεί και να απλουστευθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας περί εναλλακτικών μέτρων και ποινών, ώστε η φυλακή να παραμείνει ως ποινή μόνο για σοβαρά αδικήματα και για τους υπότροπους εγκληματίες και επισήμανε ότι είναι κοινωνικά άδικο να παραμένουν άτομα στη φυλακή απλά και μόνο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

    Τη συνδρομή της πολιτείας, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου, αλλά και της κοινωνίας, μέσω της ευαισθητοποίησης, στο δύσκολο έργο της στήριξης παιδιών και εφήβων στα σύνθετα ψυχολογικά προβλήματα, που οδηγούν σε αδιέξοδα απομόνωσης και ψυχολογιών δυσλειτουργιών, ζήτησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

    Το σύνθημα είναι «Μίλα, μη φοβάσαι» και η ΕΨΥΠΕ θέτει στη διάθεση μικρών και μεγάλων δύο τηλεφωνικές γραμμές, που παρέχουν συμβουλευτική στήριξη, όπως εξήγησαν ο αν. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ι. Τσιάντης, η ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη των τηλεφωνικών γραμμών, Ε. Αθανασιάδου και ο ψυχοθεραπευτής Κ.Φύσσας.

    Η πρώτη ανοιχτή γραμμή την τελευταία 5ετία είναι η «Γραμμή- Σύνδεσμος 8018011177» και απευθύνεται σε ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς, που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων έως 18 ετών.

    Η δεύτερη είναι η Ευρωπαική Γραμμή Στήριξης, που λειτουργεί σε 14 χώρες της ΕΕ και από 9μήνου και στην Ελλάδα και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Ο αριθμός κλήσης είναι εύκολος, 116111, και τον χρησιμοποίησαν έως σήμερα 3.346 κυρίως έφηβοι 15-18 ετών (57%). Τα αιτήματά τους αφορούν πρωτίστως θέματα ψυχικής υγείας, όπως δύσκολες σχέσεις με τους γονείς και τους συνομιλήκους τους.

    Ένα άλλο μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα, που βιώνεται από πολλά παιδιά είναι η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός, όπως εξήγησε ο κ. Φύσσας, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ευρωπαικού Διακρατικού Προγράμματος «Αντιμετώπιση της Ενδοσχιλικής βίας».

    Στην Ελλάδα, τα δεδομένα διαφόρων ερευνών καταδεικνύουν ότι 10-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο -περισσότερο στο δημοτικό και το γυμνάσιο- με τα αγόρια να έχουν την πρωτοκαθεδρία, κυρίως σε περιστατικά σωματικής βίας, σε αντίθεση με τα κορίτσια, τα οποία συνήθως εμπλέκονται σε περιστατικά λεκτικής βίας.

    Με στόχο τη διεύρυνση των προσπαθειών η ΕΨΥΠΕ διοργανώνει τον προσεχή Νοέμβριο ημερίδα για το θέμα του εκφοβισμού στα σχολεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ

    Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά στον ΟΑΕΕ από τις 18 Οκτωβρίου παρουσίασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη Τύπου.

    Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αν δεν περιοριστεί σημαντικά η σπατάλη όπως αυτή παρατηρείται στις φαρμακευτικές δαπάνες, αν δεν καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία, ο στόχος των αξιοπρεπών συντάξεων δεν θα επιτευχθεί.

    Η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα αναπτυχθεί στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ μέσα στο 2011 και αναμένεται να αποφέρει οικονομία της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, ενώ η μείωση των τιμών στα φάρμακα αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες των ταμείων κατά δύο δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Αναπροσαρμογή ανά έτος

    Την αυτοματοποίηση του ισχύοντος συστήματος προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος, όπως δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανώτερο στέλεχος του υπουργείου.

    Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει, επίσης, την ένταξη του συνόλου των περιοχών της χώρας, ακόμη και των εκτός σχεδίου, στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, καθώς διαπιστώνονται απώλειες στην είσπραξη εσόδων, όπως το ΕΤΑΚ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Οι Scorpions στην Αθήνα

    Η πολυαναμενόμενη περιοδεία των Scorpions κάνει σήμερα στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα ελάχιστα, που υπάρχουν, αφορούν θέσεις ορθίων και απευθύνονται μάλλον σε ... πιο γεμάτα πορτοφόλια, με τιμές που ξεκινούν από τα 38 ευρώ και φθάνουν τα 60.

    Η περιοδεία των θρυλικών Σκορπιών ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Μάη από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια (9 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία 27 Νοεμβρίου, θα γίνει στο Ντόρνμουντ.

    Τη συναυλία θα ανοίξουν οι "firewire", ένα νεανικό ελληνικό ρόκ συγκρότημα με βρετανικές επιρροές.

    "Μετά από σαράντα χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του rock n' roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν", τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου. Αποκάλυψε δε, ότι η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ, του "Sting in the tail".

    Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ, με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

    Από την τελευταία περιοδεία δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, αφού οι Σκορπιοί έχουν δείξει εδώ και χρόνια την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη χώρα, αγάπη την οποία οι Έλληνες έχουν ανταποδώσει κρατώντας το "Scorpion Best" του συγκροτήματος στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Περισσότεροι από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας θα κυκλοφορήσει dvd με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του tour.

    Τα εναπομείντα εισιτήρια διατίθενται στα Tickethouse, στα Public, στα Village Cinemas και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ticketarena.gr σε τιμές 38 ευρώ στην αρένα, 43 ευρώ στις κερκίδες, 55 ευρώ στην golden αρένα και 60 ευρώ στις θέσεις VIP.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Κατάσταση ανάγκης

    Η ουγγρική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις νομούς στο δυτικό τμήμα της χώρας που απειλούνται από την πλημμύρα τοξικής λάσπης που έχει ήδη προκαλέσει τέσσερις νεκρούς και λαμβάνει πλέον το μέγεθος "οικολογικής καταστροφής", η οποία απειλεί την πανίδα και την χλωρίδα γύρω από τον Δούναβη.

    Οι ζημίες υπολογίζονται μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις.

    Χθες Δευτέρα, μια δεξαμενή σε εργοστάσιο αλουμινίου στην Αζκα (165 χλμ. δυτικά της Βουδαπέστης) παρουσίασε ρήγμα και έσπασε για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να χυθούν περίπου 1,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάσπης σε επτά γειτονικά χωριά.

    Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τέσσερα άτομα, δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ανάμεσα τους και ένα βρέφος, δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, Γκιόργκι Μπακόντε. Επιπλέον, έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, πρόσθεσε. Και από τους 123 τραυματίες,οι 62 εισήχθησαν στο νοσοκομείο, και οι οκτώ είναι ακόμη σε σοβαρή κατάσταση, είπε.

    Η κόκκινη λάσπη είναι ένα τοξικό υπόλειμμα από την παραγωγή του αλουμινίου, που αποτελείται από επιβλαβή στοιχεία, όπως ο μόλυβδος που είναι εξαιρετικά διαβρωτικά, κυρίως για το δέρμα, και προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς, κυρίως εγκαύματα. Η παραγωγή ενός τόνου αλουμινίου προκαλεί την παραγωγή σχεδόν τριών τόνων κόκκινης λάσπης.

    Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της Διαχείρισης των Υδάτων, Σαντορ Τοθ, η λάσπη θα μπορούσε να φθάσει σε τέσσερις ή πέντε ημέρες το Δούναβη, το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό στην Ευρώπη μετά τον Βόλγα.

    Οι ειδικοί προσπαθούν να εξουδετερώσουν την διαβρωτική επίδραση της λάσπης κυρίως με γύψο. Όπως είπαν η κόκκινη λάσπη πρόκειται να κάνει στείρο ένα μεγάλο μέρος του εδάφους με το οποίο ήρθε σε επαφή--σε μια έκταση περίπου 40 τετρ. χλμ-και σκοτώνει τα ψάρια στον Μαρσάλ. Ήδη, εκατοντάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο ποτάμι, δήλωσε μια φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Αντιμικροβιακός ο χαλκός

    Σύμμαχος της δημόσιας υγείας αναδεικνύεται ο χαλκός καθώς δεδομένα διεθνών μελετών αποδεικνύουν τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, που τον καθιστούν κατάλληλο ακόμη και για νοσοκομειακή χρήση. Ο χαλκός έχει την ιδιότητα να εξαλείφει τα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία μικρόβια, τα βακτήρια ακόμη και ιούς (όπως ο Η1Ν1) που αναπτύσσονται πάνω σε μεταλλικές ή μη μεταλλικές επιφάνειες.

    «Ο χαλκός συμβάλλει στη μείωση των λοιμώξεων κατά 95-99%, ενώ η χρήση του στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώνει το κόστος λειτουργίας κατά 60%», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού(ΕΙΑΧ) Πάνος Ευσταθίου.

    Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, η χρήση του χαλκού σε πόμολα, ασανσέρ, στο ποντίκι του υπολογιστή και σε άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή ο άνθρωπος προλαμβάνει τη μετάδοση λοιμώξεων του γαστρεντερικού συστήματος, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εντεροβακτηριδίων, ψευδομονάδων, ιώσεων και δερματοπαθειών, που οφείλονται σε μύκητες ή σταφυλόκοκκο. Επιπλέον, αποτρέπει την ανάπτυξη του μικροβίου της λεγιονέλας, που προκαλεί τη νόσο των λεγεωναρίων, καθώς και του βακτηρίου της σαλμονέλας, που μολύνει τα τρόφιμα και προσβάλλει τον άνθρωπο.

    Συνολικά 275 κράματα χαλκού, συμπεριλαμβανομένου του μπρούτζου και του ορείχαλκου έχουν ήδη εγκριθεί από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) των ΗΠΑ ως αντιμικροβιακά υλικά που εξαλείφουν επικίνδυνα και δυνητικά θανατηφόρα βακτήρια. Εργαστηριακές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με βάση πρωτόκολλα εγκεκριμένα από την ΕΡΑ απέδειξαν ότι οι επιφάνειες από χαλκό μέσα σε δύο ώρες εξουδετερώνουν άνω του 99,9% αρκετών βακτηρίων, τα οποία είναι γνωστά ως ανθρώπινα παθογόνα. Μάλιστα αποδείχτηκε ότι ο χαλκός εξουδετερώνει ακόμη μικρόβια και βακτήρια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και τα οποία αποτελούν κοινή αιτία νοσοκομειακών και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

    Όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου η χρήση επιφανειών επιχαλκωμένων με αντιμικροβιακό χαλκό ενδείκνυται για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για μικροβιολογικά εργαστήρια, για χώρους χειρουργείων, εξωτερικών ιατρείων, καθώς και για χώρους νοσηλείας λοιμωδών νοσημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου ήδη ένα δημόσιο και δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρουν για τη χρήση επιχαλκωμένων επιφανειών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Ο χαλκός και τα κράματά του συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία από την απειλή νόσων που προκαλούνται από επιβλαβή μικρόβια και έχουν μεγάλη δυνατότητα να επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, η χρήση επιφανειών από κράματα χαλκού δεν υποκαθιστά τις τυποποιημένες πρακτικές ελέγχου λοιμώξεων, αλλά αποτελεί ένα συμπληρωματικό μέτρο. Έχει αποδειχτεί ότι τα υλικά από κράματα χαλκού μειώνουν τη μικροβιακή μόλυνση, αλλά δεν την αποτρέπουν απαραίτητα, γι αυτό και οι χρήστες τους θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν όλες τις πρακτικές ελέγχου λοιμώξεων συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, που αφορούν τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών του περιβάλλοντος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 October 2010 - 6:30:59 UTC