Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Το χρέος θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω
  • [02] Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο
  • [03] Συναντήσεις για την Παιδεία
  • [04] Δ.Ρέππας: "Καμία απόλυση στον ΟΣΕ"
  • [05] Αναβλήθηκε η συναυλία

  • [01] ΕΕ: Το χρέος θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω

    Tα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας για την τριετία 2006-2009 κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. Το ακριβές ύψος τους θα οριστικοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανοδικής αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό.

    Στο μεταξύ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 1,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με τις οριστικές εκτιμήσεις της Eurostat. Σε ετήσια βάση, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,7%.

    Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Τυπογραφείο

    «Εκτός του ότι η διαφάνεια αποτελεί χρέος μας προς τον πολίτη, πρέπει να πω ότι αυτό το πρόγραμμα θα χτυπήσει και πρακτικές που έχουμε ζήσει, ενώ αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν σταματήσει τουλάχιστον νωρίτερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια επίσκεψής του στο Εθνικό Τυπογραφείο, όπου μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Διαύγεια».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

    Θα υπολειτουργεί αύριο ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

    Η ΑΔΕΔΥ απευθυνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε σε πολλές άλλες πόλεις.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για ένα δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο. Δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, τόνισε. Στόχος είναι, είπε, το μισθολόγιο, να αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχομένους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Συναντήσεις για την Παιδεία

    Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ώστε «οι πολύ μεγάλες αλλαγές να γίνουν με τρόπο που να μην αποβεί σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων, των ανώτατων ιδρυμάτων και, τελικά, σε βάρος της γνώσης των παιδιών μας», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της, το πρωί, με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία.

    Η κυρία Παπαρήγα, από την πλευρά της, επανέλαβε ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή, αλλά οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία είναι στη διάθεση των κομμάτων, μέσα στη Βουλή και στο Υπουργείο.

    «Τα ζητήματα που μας απασχολούν ως επείγοντα αυτή την περίοδο είναι τα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος, τα προβλήματα π.χ. για την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση, το κόστος της λειτουργίας των σχολείων που - στις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα και με τις περικοπές των δαπανών - φοβόμαστε ότι θα δημιουργηθούν πρόσθετα και οξυμένα προβλήματα. Επίσης τα προβλήματα της κάλυψης των φοιτητών που έχουν ανάγκη να φιλοξενηθούν στις εστίες. Είναι ζητήματα που επείγουν» δήλωσε η κα Παπαρήγα.

    Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές στο τομέα της Παιδεία και χαρακτήρισε "θεμελιακά" ζητήματα τα οικονομικά προβλήματα και την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών.

    Στη συνέχεια, η κυρία Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Δ.Ρέππας: "Καμία απόλυση στον ΟΣΕ"

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στον ΟΣΕ έδωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ.Ρέππας. Τόνισε, πάντως, ότι μερίδιο ευθύνης για την κακοδιαχείριση στον οργανισμό είχαν και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη.

    Ο Δ.Ρέππας επανέλαβε ότι μέσα στο 2011 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα έχει πλέον ελλείμματα και μίλησε για ένα ποιοτικότερο τρένο.

    Ακόμη, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η υποδομή που θα περιλαμβάνει το δίκτυο, που θα το πάρει ο όμιλος ΟΣΕ, θα είναι 100% κρατική. Η εκμετάλλευση της υποδομής θα διαφοροποιηθεί, καθώς ο ιδιώτης που θα χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο θα πληρώνει για τη χρήση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αναβλήθηκε η συναυλία

    Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Scorpions αναβάλλεται καθώς ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Klaus Meine, πάσχει από οξύα λαριγγίτιδα και οι γιατροί του συνέστησαν αφωνία για μία εβδομάδα.

    Οι εταιρίες παραγωγής DETOX και SPORTSUNITED, ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία (πιο πιθανή φαίνεται να είναι η Δευτέρα 25 Οκτωβρίου) και όλα τα εισιτήρια θα ισχύουν γιβ αυτή τη νέα ημερομηνία.

    Επίσης ενημερώνουν το κοινό να μην πάει στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ σήμερα, δεδομένου ότι η συναυλία είναι sold out.

    Η περιοδεία των θρυλικών Σκορπιών ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Μάη από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια (9 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία 27 Νοεμβρίου, θα γίνει στο Ντόρνμουντ.

    "Μετά από σαράντα χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του rock n' roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν", τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου. Αποκάλυψε δε, ότι η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ, του "Sting in the tail".

    Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ, με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

    Από την τελευταία περιοδεία δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, αφού οι Σκορπιοί έχουν δείξει εδώ και χρόνια την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη χώρα, αγάπη την οποία οι Έλληνες έχουν ανταποδώσει κρατώντας το "Scorpion Best" του συγκροτήματος στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Περισσότεροι από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας θα κυκλοφορήσει dvd με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του tour.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 October 2010 - 14:31:16 UTC