Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιξε για το κοινό η Ακρόπολη
  • [02] Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης
  • [03] Κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] Η ατζέντα της Παρασκευής 15/10/2010
  • [05] Αυστηροί έλεγχοι
  • [06] Επιστρέφουν στα σπίτια τους
  • [07] Απεργία στην Α1

  • [01] Ανοιξε για το κοινό η Ακρόπολη

    Ανοιξε για το κοινό λίγο πριν τις 12 ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

    Από το πρωί, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο έχουν συγκεντρωθεί και πάλι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Μικρή ένταση δημιουργήθηκε το πρωί όταν αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

    Στις αντιδράσεις των συμβασιούχων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της κα Παπαρήγα για την ανεργία.

    Ο πρωθυπουργός απέδωσε το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης σε κομματική υποκίνηση και τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα σε αυτούς που ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας. «Λέμε ναι στη διαμαρτυρία, όχι στην αυθαιρεσία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

    «Το δικαίωμα έκφρασης κάθε πολίτη είναι ιερό. Ιερό όμως είναι και το δικαίωμα στον κοινό μας πλούτο που δεν ανήκει σε κανένα άτομα, ομάδα ή κόμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, να αιχμαλωτίζει μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά».

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αντέτεινε ότι ο τουρισμός της χώρας δεν εκτίθεται από τους συμβασιούχους αλλά από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Χτύπημα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης

    Είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.

    "Δεν αρκεί η προστασία του ανέργου", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως "η οικονομία αργοπέθαινε στο μοντέλο το οποίο υπήρχε", τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες».

    Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ανέργων και ανακοίνωσε πως εξετάζεται η αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει επενδύσεις στη χώρα, αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Κίνας και του Κατάρ.

    "Θέλουμε να πάμε σε ένα μοντέλο που επενδύει στην ποιότητα της εργασίας και όχι στη φθηνή εργασία, δίνουμε τη μάχη της επανάστασης και θέλουμε να συμβάλλετε προς αυτήν την κατεύθυνση", τόνισε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, που, όπως είπε, εκτιμάται ότι θα δώσει έως 250.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση να υπάρξει μια γενικευμένη συζήτηση για το ζήτημα της ανεργίας.

    Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν αναφέρθηκε σε σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων, σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει ανεργία θα πρέπει οι άνεργοι να προστατεύονται 100%.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, για νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσω των νέων τεχνολογιών, αναρωττήθηκε γιατί εγκαταλείπεται η κτηνοτροφία και η κλωστουφαντουργία και παρατήρησε πως επιχειρήσεις κλείνουν ή περιορίζουν τη δραστηριότητά τους ή μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό γιατί εκεί μπορούν να έχουν περισσότερα κέρδη.

    Για την οικονομία

    Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τα πεπραγμένα της στην Οικονομία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα διερεύνησης της ενδεχόμενης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει για όλα, όμως η έρευνα θα αφορά ενδεχόμενες ευθύνες «οι οποίες έχουν σχέση με την συνειδητή παραποίηση των στοιχείων και τον διασυρμό της χώρας μας λόγω αυτής τα τελευταία δύο χρόνια από το 2007 μέχρι το 2009, το οποίο δημιούργησε μια απίστευτη αναξιοπιστία για οποιονδήποτε Έλληνα ηγέτη ο οποίος θα αναλάμβανε τη χώρα».

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες από την περίοδο της εισόδου της χώρας προς την ΟΝΕ έως και σήμερα.

  • ** Στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", ο κ. Παπανδρέου απάντησε επίσης σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

    Στη συνέχεια, θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Διαθεσμικού, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 90 μεγαλύτερων οφειλετών που φθάνουν τα 35,9 εκατ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο.

    Ειδικότερα από τις διασταυρώσεις που είχαν γίνει είχαν εντοπιστεί 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκ, με οφειλή άνω των 200.000 ο καθένας και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ (917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια, σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας 1/1,5 τουλάχιστον). Στους οφειλέτες αυτούς είχαν σταλεί επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν να ρυθμίσουν το χρέος τους.

    Τα αποτελέσματα της δράσης όπως διαμορφώθηκαν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, και τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο είναι τα ακόλουθα:

  • 14 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και κατέβαλαν έναντι αυτών 785 χιλ. ευρώ,

  • για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης,

  • για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις,

  • δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ,

  • για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις,

  • για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού,

  • για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Παρασκευής 15/10/2010

  • Κινητοποίηση συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στην Ακρόπολη

  • Συνάντηση αντιπροσωπείαα του Δικηγορικού Συλλόγου της περιφέρειας Ραιδεστού (Τekirdag), της Τουρκίας, με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της δικηγορίας στις δύο χώρες και να σχεδιάσουν κοινές δράσεις σε διάφορα ζητήματα (αθλητικά, πολιτιστικά κλπ.). Θεσσαλονίκη/Κτίριο ΔΣΘ

  • Διεθνές συμπόσιο με θέμα "Χριστιανική Μακεδονία - Θεσσαλονίκη - Παραδουνάβιες χώρες - Σημερινή Ρουμανία" διοργανώνουν η μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο. Οι εργασίες του συμποσίου παλισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουν ενταχθεί στα "Δημήτρια". Θεσσαλονίκη/Κεντρικό Αμφιθέατρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Νικ. Πλαστήρα 65, Πυλαία)

    10:00:00 "Ώρα πρωθυπουργού". Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της κας Παπαρήγα για την στήριξη των ανέργων, του κου Καρατζαφέρη για το ενδεχόμενο Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία και του κου Τσίπρα για το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αθήνα/Βουλή

    10:00:00 Ελληνο-γερμανικό συμπόσιο ποινικού δικαίου 2010 με κεντρικό θέμα "Επιτήρηση και ποινική καταστολή στη σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική". Διοργανώνουν ο τομέας ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών του νομικού τμήματος του ΑΠΘ και το ινστιτούτο ποινικών επιστημών και φιλοσοφίας του δικαίου της νομικής σχολής του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Θεσσαλονίκη/αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159 Α)

    10:30:00 Συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον νέο Αμερικανό Πρέσβη Ντάνιελ Σμιθ. Αθήνα/Ρηγίλλης

    11:00:00 Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Στην εποχή του "Καλλικράτη" Πρωτοστατούμε - Διεκδικούμε - Αλλάζουμε. Θα μιλήσουν Γ Ραγκούσης , Γ Πεταλωτής, Μ Καρχιμάκης κλπ. Αθήνα/κεντρικά γραφεία ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22)

    11:00:00 Συναυλία-συζήτηση με τον Χέννινγκ Σμιτ. Ο ιδρυτής της "Διεθνούς Ακαδημίας Θεοδωράκη", Χένινγκ Σμιτ θα δώσει μια συναυλία (σόλο πιάνο) - συζήτηση, με έργα δικά του, όσο και του Μίκη Θεοδωράκη, στο Ινστιτούτο Γκέτε. Θεσσαλονίκη (Βασ. Όλγας 66)

    11:30:00 Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον βουλευτή του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Αθήνα/Ρηγίλλης

    11:30:00 Σεμινάριο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με θέμα: "Θύματα Βασανιστηρίων - Εντοπισμός και Προστασία τους". Μυτιλίνη/Βοστάνειο

    12:00:00 Συνεδρίαση του Διαθεσμικού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Αθήνα/Βουλή

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για τη σειρά εργαστηρίων Digital Video & Video Art. Το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ.Γκ.Λόρκα» παρουσιάζουν τέσσερις δημιουργούς από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά εργαστηρίων Digital Video & Video Art στο πλαίσιο του προγράμματος/διαγωνισμού Θεσσαλονίκη (Re)visions, στο Μουσείο Φωτογραφίας. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι (Αποθήκη Α')

    17:30:00 Συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη με τη επίτροπο Μαρία Δαμανάκη. Πειραιάς/Υπουργείο

    17:30:00 Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.), οργανώνουν από κοινού το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, αμφιθέτρο "Π. Παναγιωτόπουλος"

    18:00:00 Διήμερη διάσκεψη:"Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική". Χαιρετισμοί Τσίπρα - Μπανιά - Αλαβάνου. Αθήνα/Πάντειο Πανεπιστήμιο

    18:00:00 Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Θεσσαλονίκη/νέα παραλία ( Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49)

    18:00:00 Συνέδριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με θέμα "Ιατρικές εξελίξεις - Νεότερα δεδομένα στη διάγνωση και Θεραπεία". Στις εργασίες του συνεδρίου, που είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, περιλαμβάνονται 10 εισηγήσεις, καθώς και τρία συμπόσια. Θεσσαλονίκη/Συνεδριακό Κέντρο παραπλεύρως ΙΚΕΑ

    20:30:00 Εκδήλωση "Αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη για τα 30 χρόνια από το θάνατό του" διοργανώνουν το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, στο πλαίσιο των "Δημητρίων". Θεσσαλονίκη/Αμφιθέατρο Παν. Μακεδονία

    20:30:00 Αρχίζουν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), στις Σέρρες. Στην εναρκτήρια συνεδρία θα παραστεί και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης. Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Elpida Ressort ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    19:00:00 Βόλεϊ-Σούπερ Καπ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αυστηροί έλεγχοι

    Χωρίς προβλήματα αλλά και με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

    Οι τιμές κυμαίνονται από 67 ως 70 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, στην περιφέρεια και για μικρές ποσότητες ξεπερνούν και τα 75 λεπτά, ενώ οι τιμές των εταιρειών εμπορίας καυσίμων διαμορφώνονται από 65 ως 67,5 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης είχαν δεσμευθεί να πουλήσουν στα 67 λεπτά.

    Το ενδιαφέρον και οι παραγγελίες των καταναλωτών είναι σήμερα περιορισμένο, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν αποθέματα στις δεξαμενές από την προηγούμενη χρονιά. Οι παραγγελίες εξαρτώνται και από την κατανάλωση, δηλαδή από τον καιρό. Πάντως, οι βενζινοπώλες αναμένουν ότι οι καταναλωτές φέτος λόγω του γενικότερου κλίματος θα είναι έτσι κι αλλιώς συγκρατημένοι.

    Συνεργεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πραγματοποιούν από σήμερα ελέγχους για ελλιπείς παραδόσεις πετρελαίου από βυτιοφορείς, ενώ ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί στις νομαρχίες.

    Το Υπουργείο συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους. Καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Επιστρέφουν στα σπίτια τους

    Οι τρεις πρώτοι από τους 33 μεταλλωρύχους που διασώθηκαν από το ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή, αφού έμειναν 69 ημέρες σε στοές σε βάθος 700 μέτρων, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Κοπιάπο, όπου μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

    Οι μεταλλωρύχοι όταν κρίνουν οι γιατροί ότι δεν συντρέχουν λόγοι νοσηλείας, λαμβάνουν άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Με εξαίρεση έναν μεταλλωρύχο που λαμβάνει αντιβιοτικά για τα αρχικά στάδια πνευμονίας, οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση, ενώ οι οικογένειές τους τους επισκέπτονται με βάρδιες, δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται.

    Όλοι τους πάσχουν από μετατραυματικό στρες, όμως το αντιμετωπίζουν καλά, πρόσθεσαν. Κάποιοι από τους μεταλλωρύχους υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, ενώ οι περισσότεροι έχουν προβλήματα όρασης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και αναγκάζονται να φορούν γυαλιά ηλίου.

    Δήλωση υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου για πρόσκληση προς Χιλιανούς μεταλλωρύχους να επισκεφθούν την Ελλάδα

    Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις προσκλήσεις που έχουν γίνει προς τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους να επισκεφθούν διάφορες χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, την πρόσκληση απηύθυναν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία, η οποία δείχνει ότι με σωστή διάθεση απέναντι σε τέτοια γεγονότα, η Ελλάδα μπορεί να έχει πολύ καλή προβολή».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Απεργία στην Α1

    Σε άμεση εφαρμογή της απεργίας κατέληξε η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στο ΟΑΚΑ, δύο μέρες πριν την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των Ανδρών.

    Στην ψηφοφορία του Συνδέσμου υπήρχαν 151 ψήφοι υπέρ και μόλις 24 κατά, όπερ σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν αρχίζει. Ηδη ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ να παρεβρεθεί στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει.

    «Κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα όλα αιτήματα μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πέσουμε στην παγίδα των τροπολογιών. Καλύτερα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνει του χρόνου με πιο υγιείς συνθήκες!», είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 October 2010 - 10:31:52 UTC