Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη της εργασίας
  • [02] Καρατζαφέρης: "Οικουμενική κυβέρνηση"
  • [03] Τσίπρας: "Υπάρχει άλλος δρόμος"
  • [04] Δυο νεκροί από την κακοκαιρία
  • [05] Συμφωνία για τα Hedge Funds
  • [06] Επεισοδιακές οι διαδηλώσεις

  • [01] Στήριξη της εργασίας

    Δεκαεπτά προγράμματα στήριξης της εργασίας, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κοινωνικούς εταίρους. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρίες. Συνολικά, θα ωφεληθούν 667.000 άνεργοι και εργαζόμενοι.

    Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι, σύμφωνα τον πρωθυπουργό, "διαφανής, σαφής, εύκολη και γρήγορη", ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά μέσω των δομών του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

    Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία δομών σχεδιασμού και αξιολόγησης αυτών των προγραμμάτων, ώστε να "μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτά τα χρήματα πιάνουν τόπο".

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα από τους κοινωνικούς εταίρους, για "να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης".

    Είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. "Ή συνεχίζουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας και την αναμόρφωση της οικονομίας, δηλαδή να χτυπήσουμε τα αίτια της κρίσης, ή γυρίζουμε πίσω στη χρεοκοπία", υπογράμμισε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Καρατζαφέρης: "Οικουμενική κυβέρνηση"

    Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.

    Μίλησε για θέατρο των δύο μεγάλων κομμάτων, που "με εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν τη χώρα σε εκλογές" και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.

    Είπε ότι οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας είναι δραματικοί και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία, και υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί μόνο 110 δισ. ευρώ, αλλά ότι θα λάβει συνολικά από την τρόικα 250 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Τσίπρας: "Υπάρχει άλλος δρόμος"

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα εξαπέλυσε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι: «υπέγραψε την πρόσδεση της χώρας στην ομηρία του μνημονίου, υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως «οι Έλληνες πολίτες μένουν απροστάτευτοι» ενώ παράλληλα σημείωσε στην δήλωσή του ότι «υπάρχει άλλος δρόμος και αυτόν πρέπει να διεκδικήσουμε» για να διευκρινίσει πως είναι «ο δρόμος απεμπλοκής της χώρας από την ομηρία του μνημονίου και αυτός ο δρόμος μπορεί να διεκδικηθεί μονάχα αν οι πολίτες αντισταθούν, διεκδικήσουν και στείλουν μήνυμα στην κάλπη» όπως σημείωσε.

    Ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση έχει δώσει λίγες μέρες παράταση από μια νέα εκτέλεση της κοινωνίας, πρέπει να πάρει ισχυρό μήνυμα στην κάλπη για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση που ετοιμάζεται από την επόμενη των εκλογών».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Δυο νεκροί από την κακοκαιρία

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ηλικιωμένου.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι και η Ικαρία, όπου σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας 34χρονος άντρας. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τα ερείπια του σπιτιού του, το οποίο παρασύρθηκε λόγω καθίζησης του εδάφους.

    Οι δήμαρχοι της Ικαρίας, σε έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

    Σήμερα, μετέβησαν στη Χίο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, προκειμένου μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, να επισκεφτούν τις περιοχές που έχουν πληγεί.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το νησί για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, ενώ νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών, αλλά δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Στην Κορινθία, πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς των Δήμων, για τέταρτη φορά μέσα σβ ένα μήνα και διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Συμφωνία για τα Hedge Funds

    Σε συμφωνία για την εποπτεία των κεφαλαίων αντιστάθμισης επενδυτικού κινδύνου (Hedge funds) ή δραστηριότητα των οποίων είχε κατηγορηθεί ευρέως ως υπεύθυνη για την μεγιστοποίηση των επιπτώσεων της πιστωτικής κρίσης, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ πέραν των εταιριών αντιστάθμισης επενδυτικού κινδύνου (hedge funds) επεκτείνεται και στη δραστηριότητα των επενδυτικών εταιριών (private equity funds) καθώς και στους επικεφαλείς τους, ανακοίνωσαν κοινοτικοί αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, "η μεγάλη αλλαγή έγκειται στο ότι έως τώρα δεν υπήρχε πλαίσιο λειτουργίας ή εποπτεία και τώρα θα υπάρξει".

    Στο επίκεντρο της προσπάθειας αυτής βρίσκεται η μεγιστοποίηση των όρων διαφάνειας στη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συγκεκριμένων εταιριών, στις οποίες είχε αποδοθεί μερίδιο της ευθύνης για την αποσταθεροποίηση των αγορών το 2008.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Επεισοδιακές οι διαδηλώσεις

    Σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν οι πορείες των διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, στο Παρίσι και σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

    Στην δεύτερη μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τη Λυών, οι συγκρούσεις νεαρών μασκοφόρων με τη γαλλική αστυνομία ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με πετροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τους μεν και χρήση δακρυγόνων από τους δε.

    Ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε σήμερα τα 3,5 εκατομμύρια, όπως και στις κινητοποιήσεις ρεκόρ της 12ης Οκτωβρίου, ανέφερε ένα από τα κύρια γαλλικά συνδικάτα, η CGT.

    Ο Ν. Σαρκοζί αναγνώρισε ότι "υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση".

    Στο μεταξύ, στη Γερουσία, όπου προβλέπεται αύριο η τελική ψηφοφορία της μεταρρύθμισης, η αντιπολίτευση αντιστέκεται καθυστερώντας την διαδικασία με νέες τροπολογίες, ενώ από την πλευρά τους στα συνδικάτα, που σκέπτονται ήδη πως θα συνεχίσουν τον αγώνα την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας, διαφαίνονται ήδη τα πρώτα ρήγματα στην έως τώρα ενωτική στάση, σε ότι αφορά την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 2010 - 16:31:17 UTC