Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη της εργασίας
  • [02] Παπαρήγα: Αισιοδοξία για τις εκλογές
  • [03] "Ήξεραν για τα ομόλογα"
  • [04] Συντάξεις σε... πεθαμένους
  • [05] «Με "όχημα" το διαδίκτυο»

  • [01] Στήριξη της εργασίας

    Δεκαεπτά προγράμματα στήριξης της εργασίας, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κοινωνικούς εταίρους. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρίες. Συνολικά, θα ωφεληθούν 667.000 άνεργοι και εργαζόμενοι.

    Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι, σύμφωνα τον πρωθυπουργό, "διαφανής, σαφής, εύκολη και γρήγορη", ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά μέσω των δομών του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα από τους κοινωνικούς εταίρους, για "να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης".

    "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κοινωνικούς εταίρους για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ανάχωμα στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας που είναι η ανεργία", τόνισε παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τα 17 προγράμματα δράσεις του ΟΑΕΔ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκα Κατσέλη.

    "Πρόκειται" είπε η υπουργός Εργασίας, "για ένα δίχτυ προστασίας που έχει σαν πρώτο στόχο την ανάσχεση των απολύσεων, και σαν δεύτερο την ενίσχυση της εργασίας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παπαρήγα: Αισιοδοξία για τις εκλογές

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εκλογική τους τακτική, τις θέσεις, αλλά και την γενικότερη πολιτική στάση τους, εξαπέλυσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σε φοιτητές στη Νομική σχολή.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι "επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και χθες ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για τα τοπικά όργανα του κράτους, για την περιφέρεια και για το δήμο, έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα" και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι είναι "τρομοκρατικό το δίλημμα ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει".

    Για την ΝΔ η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι δίνει τον δικό της πολιτικό χαρακτήρα στις εκλογές, αλλά κάνει "έναν ψεύτικο διαχωρισμό στις πολιτικές δυνάμεις, σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το όχι του ΚΚΕ με το δικό της όχι".

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εκλογική μάχη, λέγοντας ότι "δεν θα πάει χαμένη η εμπειρία του λαού και δεν θέλουμε μέχρι με την κάλπη να πάει καμία ψήφος χαμένη".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ήξεραν για τα ομόλογα"

    Σκάνδαλο το οποίο, όπως είπε, «δέον είναι να αποδειχθεί», χαρακτήρισε το θέμα των δομημένων ομολόγων ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας κατηγορίας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την σχετική υπόθεση.

    Παράλληλα, υποστήριξε ότι όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ήταν ενήμεροι για την έκδοση των ομολόγων, όπως επίσης και η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να ήταν σε πλήρη γνώση όλου του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

    «Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βγενόπουλος, ξέχασε να πει σήμερα ότι πουλούσε δομημένα ομόλογα από το 2005, πριν γίνω εγώ υπουργός Απασχόλησης", δήλωσε, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συντάξεις σε... πεθαμένους

    Δέκα χιλιάδες συντάξεις δικαιούχων που έχουν αποβιώσει εξακολουθούν να εισπράττονται από συγγενείς τους, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, να εισπράττουν δύο φορές ΕΚΑΣ.

    Αυτή είναι η εικόνα που αναδεικνύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στο εκλογικοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ενιαίο κέντρο συντάξεων που θα αρχίσει τη λειτουργία του από το τέλος Οκτωβρίου και η διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία θα περιορίσουν σημαντικά τέτοια φαινόμενα.

    Στο ίδιο συνέδριο ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ, Βασίλης Κόκκαλης, εκτίμησε ότι η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ, αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από το εικαζόμενο ύψος της εισφοροδιαφυγής, της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης και της εκτόξευσης των δαπανών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] «Με "όχημα" το διαδίκτυο»

    Ριζικές αλλαγές στην προσέγγιση των τουριστικών αγορών από την Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ. Από τον Νοέμβριο η Ελλάδα ξεκινάει τη διαφημιστική της εκστρατεία, όχι όμως με σποτάκια ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά με μια προσπάθεια ανάδειξης της χώρας που θα εξελίσσεται μέσα στον χρόνο ανάλογα με το πότε μπαίνει μια αγορά στο παιχνίδι των κρατήσεων, ανέφερε ο υπουργός.

    Οι δράσεις που πρέπει να προκύψουν για να ενισχύσουμε τον ελληνικό τουρισμό αφορούν και κάθε αγορά ξεχωριστά, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος σημειώνοντας ότι άλλη προσέγγιση χρειάζεται κάθε αγορά. «Για πρώτη φορά μέσα από την γνώση που έχουμε συλλέξει όλοι μαζί μπορούμε να προσεγγίσουμε την αγορά που θέλουμε με εξειδικευμένα μηνύματα, εξειδικευμένα μέσα και εξειδικευμένους συνεργάτες όπως tour operators και δημοσιογράφους», σημείωσε.

    Οχημα στη ρηξικέλευθη αυτή προσέγγιση που επιχειρεί η αρμόδια ηγεσία θα είναι το διαδίκτυο με τα σύγχρονα εργαλεία που το διέπουν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 2010 - 18:31:13 UTC