Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Εκθεση για την ανταγωνιστικότητα
  • [02] ΕΕ- Προειδοποίηση στην Ελλάδα για χωματέρες
  • [03] Παρέμβαση εισαγγελέα για την Ακρόπολη
  • [04] Ευρωλίγκα: Νίκη του ΠΑΟ επί της ΤΣΣΚΑ
  • [05] Περιμένουν με προσμονή τη "δική" τους εφημερίδα...
  • [06] Άκαρπες οι έρευνες
  • [07] Γαλλικό ενδιαφέρον για ΟΣΕ
  • [08] Ανησυχητικά στοιχεία
  • [09] Στην τελική ευθεία
  • [10] Ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα

  • [01] 'Εκθεση για την ανταγωνιστικότητα

    Η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων αναμένεται να μετριάσει, μεσοπρόθεσμα, τα προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει τις προσδοκίες, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη.

    Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της, για την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών των «27», που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες .

    Σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το υψηλό εμπορικό έλλειμμα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μέσα από δράσεις όπως αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα επιτευχθεί με τη μείωση του επιχειρηματικού κόστους στην Ελλάδα . Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, εξακολουθούν να παρατηρούνται διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η χαμηλή εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού και η περιορισμένη τεχνολογία και ανάπτυξη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΕΕ- Προειδοποίηση στην Ελλάδα για χωματέρες

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να υλοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές).

    Υπενθυμίζεται ότι το 2005, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους. Ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα αρκετές εκατοντάδες παράνομων χωματερών.

    Μετά από αίτημα του αρμόδιου, για το περιβάλλον, επιτρόπου Γιάνες Ποτότσνικ, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στην Ελλάδα συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή. Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές δεν ενεργήσουν, η Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει να προσφύγει στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών προστίμων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Παρέμβαση εισαγγελέα για την Ακρόπολη

    Αποχώρησαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, οι έκτακτοι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού που είχαν αναρτήσει πανό με τίτλο «Οχι στις απολύσεις», πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του μνημείου.

    «Το ``ΟΧΙ`` αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης, ο οποίος κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου για αδιαφορία.

    Σε ερώτηση για τις συνέπειες τέτοιου είδους κινητοποιήσεων στη δημόσια εικόνα της χώρας, ο κ. Χασομέρης, απάντησε ότι «τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο».

    Η ομάδα των συμβασιούχων που ανάρτησε το πανό, εισήλθε στον Ιερό Βράχο από την παράπλευρη είσοδο, περίπου στις 10 το πρωί, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν τον χώρο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ευρωλίγκα: Νίκη του ΠΑΟ επί της ΤΣΣΚΑ

    Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας, 74-60, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Ντρου Νίκολας (18π.) και Ρομέιν Σάτο (17π.) οι κορυφαίοι των «πρασίνων», ενώ ο Τζαμόντ Γκόρντον (20π.) ήταν πρώτος σκόρερ της ρωσικής ομάδας που συμβιβάστηκε με τη δεύτερη ήττα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Περιμένουν με προσμονή τη "δική" τους εφημερίδα...

    Τους συνδέουν με την πατρίδα τους, τους συνδέουν με την κοινωνία, στην οποία ζούν, τους συνδέουν μεταξύ τους. Είναι τα πολύχρωμα φύλλα, που κρέμονται γύρω από το περίπτερο του Μπαλακόπουλου στην Ομόνοια, την «καρδιά» της Αθήνας, το οικείο «πεδίο» το αλλοδαπών προσφύγων, όπου μπορεί κανείς να βρει όλο τον μεταναστευτικό Τύπο.

    Από εκεί ξεκίνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ για να εντοπίσει τον «μίτο» του μεταναστευτικού Τύπου στην Ελλάδα, τον «κρίκο» που δίνει οξυγόνο στην «παθογένεια» του μετανάστη, του αναγκασμένου να προσαρμοστεί σε μία διαφορετική πραγματικότητα, πολλές φορές δυσνόητη, όπου η κοινωνική ενσωμάτωση είναι ζητούμενο, αλλά και απώθηση και ανάγκη και φόβος.

    Το σταθερό ραντεβού των μεταναστών, που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης και ζουν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, είναι στο ειδικό περίπτερο, που φέρνει τις εφημερίδες τους. Από εδώ ξεκινά η μέρα, η συζήτηση. Στην Αθήνα, ή τη Θεσσαλονίκη, σε επαρχιακές πόλεις, ακόμη και στα μεγαλύτερα νησιά, υπάρχει ένα περίπτερο, που θα τους συνδέσει με τη μητρική τους γλώσσα, τις νομικές τους ανάγκες και τους ομοεθνείς τους.

    Την ιδέα της έκδοσης εφημερίδας για τις κοινότητες των μεταναστών έκαναν πραγματικότητα αρκετοί, είτε Έλληνες που είχαν ήδη σχέση με τον ευρύτερο εκδοτικό χώρο, είτε αλλοδαποί που διέβλεψαν μέσα από τη εισροή μεταναστευτικών κυμάτων τη διέξοδο μιας επικερδούς επιχείρησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Άκαρπες οι έρευνες

    Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου ο οποίος παρασύρθηκε χθες, από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο του.

    Συγκεκριμένα, ο 55χρονος μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να μετακινήσει με τον 24χρονο γιο του, αστυνομικό στο Α.Τ. Βάρης, το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί στον «φουσκωμένο» χείμαρρο, έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση. Η οικογένεια, όμως, παρασύρθηκε από τα νερά, με συνέπεια να εξακολουθεί να αγνοείται ο πατέρας.

    Η μητέρα εντοπίστηκε και διεσώθη πρώτη, ενώ ο γιος, που κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, διεσώθη με την βοήθεια του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου και ενός κατοίκου της περιοχής.

    Οι έρευνες συνεχίζονται από νωρίς το πρωί, με την ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των διασωστικών μέσων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Γαλλικό ενδιαφέρον για ΟΣΕ

    Μια νέα ώθηση στο ενδιαφέρον των Γάλλων για τον ελληνικό σιδηρόδρομο επετεύχθη, στο Παρίσι, κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος απάντησε στην πρόσκληση του Γάλλου υφυπουργού Μεταφορών Nτομινίκ Μπυσερό (Dominique Bussereau).

    Οπως εξήγησε ο κ. Ρέππας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τα δύο υπουργεία απεφάσισαν να έχουν «μια ανοιχτή επικοινωνία». Η ελληνική πλευρά, στοχεύει να παρέχει στους Γάλλους όλα τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν, ώστε σε διάστημα δύο έως τριών μηνών να έχουν μια πλήρη εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου για να μπορέσουν να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

    Στο ερώτημα, εάν ετέθη θέμα εξαγοράς μέρους των ελληνικών σιδηροδρόμων από τους Γάλλους, ο υπουργός απάντησε: «Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί αυτήν την ώρα. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Ανησυχητικά στοιχεία

    Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια αποτελούν μια "σύγχρονη παγκόσμια πανδημία", η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, αναφέρει η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, σήμερα 29 Οκτωβρίου.

    Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας. Επίσης είναι η 5η πιο συχνή αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας 15-59 ετών. Κάθε χρόνο, σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, ενώ ένας στους έξι συνανθρώπους μας κινδυνεύει να υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή του.

    Κάθε 6 δευτερόλεπτα, ένα θανατηφόρο Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο συμβαίνει κάπου στον κόσμο. Επιπρόσθετα, τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια θεωρούνται η δεύτερη συχνότερη αιτία άνοιας και προκαλούν σοβαρές σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις, όχι μόνο στους επιζώντες ασθενείς αλλά και στις οικογένειές τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Στην τελική ευθεία

    Την Κυριακή θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθώνιου δρόμου στις 09:00 (άφιξη των πρώτων δρομέων στο Καλλιμάρμαρο λίγο μετά τις 11:05) και των δρόμων 5 χλμ και 10 χλμ στις 09:30, έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο.

    Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, φέτος, αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ, με την παρουσία πολλών καλών αθλητών, αλλά και γνωστών προσώπων, όπως πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και πολλούς άλλους που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων φωτογράφων και τηλεοπτικών καναλιών από όλο τον κόσμο.

    Ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στην πρωτεύουσα, την Κυριακή, από τις 07:00 έως τις 17:30.

    Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωσνταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

    Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναικό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Ριζάρη - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Αμαλίας - Στύλοι Ολυμπίου Διός - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο) - Βασιλίσσης Ολγας - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρος Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων - Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη - Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή) - Λεωφόρος Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Οσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι: Μαραθώνας - Λεωφόρος Μαραθώνος - Είσοδος Τύμβου - Λεωφόρος Μαραθώνος - Σταυρός - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08:00 έως 13:30, προς Παλλήνη από 08:00 έως 15:00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08:30 έως 15:10.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα

    Ο επικεφαλής της M16, Τζον Σόουερς, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν τη Δύση ξανά "με τεράστιο ανθρώπινο κόστος", αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος που εγκυμονεί η διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι ευρύτερος.

    Ο Τζον Σόουερς χαρακτήρισε μάλιστα "ζοφερό" τον κίνδυνο που εγκυμονεί η αποτυχία να εμποδιστεί η διάδοση των πυρηνικών όπλων, σε χώρες όπως το Ιράν.

    Ως εκ τούτου ο επικεφαλής της M16 επέμεινε στην ανάγκη να γίνονται "κοινές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών", προκειμένου να εξασφαλιστούν οι περισσότερες πληροφορίες για τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

    Ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε, εξάλλου, ότι οι ανεπαρκείς πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών, όσον αφορά το Ιράκ πριν από την εισβολή του 2003 έδειξαν "τόσο στους πολιτικούς όσο και στους αξιωματούχους" πόσο σημαντικό είναι να αξιολογούνται αυστηρά οι πηγές των πληροφοριών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 17:07:14 UTC