Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] "Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση"
  • [03] Γιατροί στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ
  • [04] Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα Τρίπολη-Αθήναιο
  • [05] Ο Μ. Τσαμάζ νέος πρόεδρος του ΟΤΕ
  • [06] Σε νοσοκομείο ο ΟΚΑΝΑ Πειραιά
  • [07] Τα "μονοπάτια" των λαθρομεταναστών στον Έβρο
  • [08] Επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό
  • [09] "Πολιτική" η ψήφος
  • [10] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [11] "Να αλλάξουν το κλίμα"
  • [12] Πορεία συρρίκνωσης
  • [13] Βραδιά Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Απολογούνται σήμερα, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν μετά την αποστολή δεμάτων-βομβών. Ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, αποσυνδέει τα γεγονότα με τα ύποπτα πακέτα από τη διεθνή τρομοκρατία. «Όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Αύριο, συγκαλείται στις Βρυξέλλες, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών.

    Για "παραλογισμό της τρομοκρατίας", ο οποίος "μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της", έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις πρόσφατες απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος πολιτικών και ξένων πρεσβειών.

    Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, να κλείσουν τα κενά ασφαλείας στις αερομεταφορές εμπορευμάτων ζητά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, επιδιώκοντας να επιβάλει η ΕΕ αυστηρότερους ελέγχους κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση"

    Xαιρετισμό σε εκδήλωση του υπoυργείου Περιβάλλοντος, στην οποία θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα "Χτίζοντας το μέλλον" για τα Βιώσιμα Κτίρια και την Πράσινη ανάπτυξη, θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Πάτρα, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

    Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN.

    «Είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας», δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και επανέλαβε τη θέση ότι από το 2012, η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012».

    Αυτό σημαίνει, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, ότι "θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας". Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα κατά 5,5% και βρίσκεται σε σταθερή πορεία και εξήρε την εντυπωσιακή ωριμότητα του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις επώδυνες , όπως αναφέρει, αλλαγές.

    Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

    Αν αυτά που παρουσιάστηκαν εδώ σήμερα, είχαν γίνει εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε ούτε ελλείμματα, ούτε χρέη, ούτε θα αναγκαζόμασταν να υπογράψουμε Μνημόνιο με τους εταίρους μας για να δανειστούμε, γιατί δεν μας δάνειζαν οι αγορές», ανέφερε, χθες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), προκειμένου να ενημερωθεί για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που εφαρμόζεται στον Οργανισμό από τις 18 Οκτωβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Γιατροί στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ

    Χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες, έπεσαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία. Σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν και σε 10 εκατ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα Τρίπολη-Αθήναιο

    Δόθηκε, χθες, στην κυκλοφορία από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Σέργιο Λαμπρόπουλο, το νέο τμήμα του δρόμου από την νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας - Λεύκτρο -Σπάρτης. Στην τελετή παράδοσης έγινε παρουσία εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και πολιτικών παραγόντων της Πελοποννήσου

    Το συγκεκριμένο τμήμα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων εκάστη, μία ανά κατεύθυνση και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Πάσχα.

    Στο τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μήκους 6 χιλιομέτρων από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ο Μ. Τσαμάζ νέος πρόεδρος του ΟΤΕ

    Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σύμφωνα με το άρθρο 4.3.4 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου.

    Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου.

    Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε: "Ο ΟΤΕ έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μπροστά του. Έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του".

    "Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ", δήλωσε ο κ. Guido Kerkhoff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Σε νοσοκομείο ο ΟΚΑΝΑ Πειραιά

    Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2011, ο ΟΚΑΝΑ θα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Γ΄ Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο και νυν νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα.

    Δήλωσε ότι τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αθήνα το πρόβλημα προκαλείται από τις λίστες της αναμονής για την εισαγωγή στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ και η κατάργηση της λίστας, αποτελεί στόχο του υπουργείου, ώστε να πάψει η εκμετάλλευση από αδίστακτους εμπόρους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Τα "μονοπάτια" των λαθρομεταναστών στον Έβρο

    'Αρχισε στον 'Εβρο η επιχειρησιακή δράση των δυνάμεων ομάδων ταχείας αντίδρασης (RAPID) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), υπό ελληνική διοίκηση.

    Οι «λαγοί», όπως αποκαλούνται, εξαιτίας της κωδικής ονομασίας τους (RABIT= Rapid Border Intervention Team), περιπολούν στην παρεύρεια περιοχή μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες τελούν υπό τον έλεγχο και το συντονισμό της ελληνικής διοίκησης, θα φέρουν τα διακριτικά των χωρών τους και οπλισμό, τον οποίο θα χρησιμοποιούν μόνο για αυτοάμυνα.

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ανατολή επιχειρούν κατά κύματα, κάθε ημέρα, να περάσουν προς τη χώρα μας. Σε τριακόσιους, ημερησίως, κατά μέσο όρο, τους υπολογίζει η ΕΛ.ΑΣ. Συγκλονιστικός, ο αριθμός, αντιστοιχεί σε μαζική μετακίνηση των κατοίκων μια μεγάλης "πόλης".

    Τα στοιχεία για τις συλλήψεις του εννιαμήνου του 2010, που δημοσιοποιήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ήταν αρκετά για να θορυβήσουν, όχι μόνο εγχώρια, αλλά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Ενώ καταγράφηκε σχετική μείωση της λαθρομετανάστευσης από το Αιγαίο, λόγω και της βοήθειας της FRONTEX, η αύξησή της στον Έβρο ήταν εντυπωσιακή. Περίπου 4,5 φορές πάνω από τον αντίστοιχο αριθμό του περσινού εννεάμηνου.

    «Οι μεταναστευτικές ροές στα σύνορά μας είναι πάρα πολύ έντονες. Η χώρα μας δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι τοπικό, είναι ευρωπαϊκό. Ως τέτοιο απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις, απαιτεί ευρωπαϊκό συντονισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για το θέμα τα παράνομης μετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

    Ανεβάζει τους τόνους λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

    «Απειλεί ο κ. Παπανδρέου τον λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους θα κάνει εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε: «Για ποιό λόγο; για να τον καταψηφίσουν πάλι; μήπως δραπετεύει; μήπως εγκαταλείπει; και γιατί εμείς να φοβηθούμε;».

    Ο κ. Σαμαράς συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την πολιτική του, γνωρίζει ότι δεν περπατάει, ότι τα νούμερα δεν του βγαίνουν, ότι τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω και φέρνει νέα μέτρα. «Ο λαός όμως δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Ο λαός όμως δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει μυστική ατζέντα για την οποία τώρα ζητά προέγκριση με τα «εκβιαστικά διλήμματα».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] "Πολιτική" η ψήφος

    «Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα. Μην το ξεχνάς». Με τη φράση αυτή, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα στην κεντρική ομιλία της στο πεδίο του Άρεως, ζήτησε από το εκλογικό σώμα την υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης.

    Αναφερόμενη στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποστολές εκρηκτικών μηχανισμών σε πρεσβείες και προσωπικότητες , είπε ότι «τρίβουν τα χέρια τους με τα πακετάκια με τους εκρηχτικούς μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι «αφού ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να πιάνει, ελπίζουν τα πιάσει ο εκφοβισμός για αποσταθεροποίηση».

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις, και πρόσθεσε ότι κρίνεται αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βάλει φρένο στα χειρότερα, θα δημιουργήσει δυναμική ή θα πάμε ακόμα πιο πίσω, νομιμοποιώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε για τον πρωθυπουργό ότι «μας απειλεί με εκλογές εθνικές, και αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες πάλι με τον εκβιασμό και το πιστόλι στον κρόταφο θα πολιτευθεί», γι αυτό, πρόσθεσε, «καμιά υποχώρηση στον εκβιασμό, γιατί θα ανοίξουμε την όρεξη για νέο κύκλο απάνθρωπων πιέσεων».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Επίθεση στα δυο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια των ηγεσιών τους να εγκλωβίσουν το λαό σε εκβιαστικά διλήμματα.

    «Οι πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, αδύναμοι από κοινωνικά και πολιτικά επιχειρήματα, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά, ανοήτως, σε στείρα εκβιαστικά διλήμματα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταλάβει - όπως είπε - ότι τώρα πια ήρθε η ώρα της δικής του ρήξης και ανατροπής του συστήματος, «για να απαλλαγούμε άπαξ και δια παντός από εκείνους οι οποίοι του φόρτωσαν όλα αυτά τα δεινά».

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως «η μεγάλη αυτή αχθοφορία, την οποία σήμερα ο Ελληνικός λαός έχει αναλάβει, είναι προϊόν της κακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

    Επίσης σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και υποστήριξε πως η γεωμετρική αύξηση των ακαλύπτων επιταγών, τα λουκέτα τα οποία μπαίνουν στα μαγαζιά, η ανυπαρξία κυκλοφορίας χρήματος είναι η ουσιαστική τρομοκρατία εις βάρος του εμπορίου και εις βάρος των επιχειρηματιών.

    Εκτίμησε δε πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, πέρα από αυτά που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία - όπως υποστήριξε - επιδεινώνουν την κατάσταση, «πολύ φοβούμαι ότι η χώρα θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] "Να αλλάξουν το κλίμα"

    Την Κυριακή οι πολίτες, με την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, να ρίξουν το δικό τους βάρος στην πορεία των πραγμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

    Εκανε αυτοκριτική για την εικόνα της παράταξης λέγοντας όμως ότι τώρα «είναι ώρα να κάνουμε όλοι πέρα και τους εγωισμούς και τις αλήθειες μας και να δυναμώσουμε την ελπίδα για την κοινωνία που δοκιμάζεται».

    Για τον πρωθυπουργό είπε ότι ψάχνει συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει στους πολίτες, ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επισήμανε ότι «προβάρει κοστούμι εξουσίας» κι έχει μπει στο «αλισβερίσι». Για τη ΝΔ είπε ότι δεν τοποθετείται ουσιαστικά εναντίον του Μνημονίου και πατάει σε δύο βάρκες.

    Υποστήριξε ότι στα συρτάρια των διαφόρων επιτελείων, βρίσκονται εναλλακτικά σχέδια για «κυβέρνηση προθύμων» και απάντησε στην κριτική περί «ανίερης συμμαχίας» αριστεράς και δεξιάς ενάντια στο Μνημόνιο λέγοντας πως αν διαμορφώνονται τελευταία περίεργες συμμαχίες, αυτές είναι γύρω από το Μνημόνιο.

    Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι μια μάχη ενάντια στον κοινωνικό συντηρητισμό και την εθνοκαπηλεία στην πόλη του Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Ανθιμου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [12] Πορεία συρρίκνωσης

    Συνεχίζεται η πορεία συρρίκνωσης των βιοτεχνικών επιχειρήσεων με την αναλογία εγγραφών διαγραφών 1 προς 2 όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Το 10μηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2010 δηλώθηκαν ιδρύσεις επιχειρήσεων 1.405 και διακοπές 2.657.

    Το ΒΕΑ τονίζει ότι ταμειακά ενήμερες επιχειρήσεις στην πορεία του χρόνου μειώνονται, ενώ η μη καταβολή συνδρομών, μπορεί να υποκρύπτει, είτε διακοπή λειτουργίας, που δεν έχει δηλωθεί, είτε ακόμα οικονομική αδυναμία που οδηγεί σε αποφυγή καταβολής της οικονομικής υποχρέωσης (συνδρομής).

    Σημειώνεται ακόμη ότι πέρα από την συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού που παρατηρείται στην βιοτεχνία και τις σοβαρές συνέπειες στην απασχόληση από την απώλεια θέσεων εργασίας, εμφανίζονται και προβλήματα από ιδιαιτερότητες που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [13] Βραδιά Γιουρόπα Λιγκ

    Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, συνεχίζεται σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ. Στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, ο Αρης φιλοξενείται (20:00) από την Λεβερκούζεν και η αποστολή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι Γερμανοί θέλουν την νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» που διεκδικούν με αξιώσεις ένα «εισιτήριο» για την συνέχεια της διοργάνωσης, θα επιδιώξουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα και για τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί (20:00) την Βιγιαρεάλ και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να διατηρήσει τις αυξημένες ελπίδες πρόκρισης. Οι Ισπανοί δεν βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση, όμως σκοράρουν κατά βούληση και αυτό είναι το πρόβλημα που καλούνται να περιορίσουν πρωτίστως οι παίκτες του «δικεφάλου του βορρά».

    Ακόμη, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει (22:00) την Αντερλεχτ, που έρχεται στην Αθήνα για να αποσπάσει αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της «Ενωσης» θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις απουσίες των Δέλλα και Ντιόπ, ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 November 2010 - 7:30:39 UTC