Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκαναν τα κάγκελα θέσεις πάρκινγκ
  • [02] Μπορεί να τα καταφέρει
  • [03] Ανασχηματισμός στη Γαλλία
  • [04] Εχασε την ευκαιρία

  • [01] Εκαναν τα κάγκελα θέσεις πάρκινγκ

    Ένα τυχαίο περιστατικό τον οδήγησε να δημιουργήσει μια κίνηση πολιτών και να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για τον Γιώργο Αμυρά, δημοσιογράφο, λάτρη του ποδηλάτου που "επιμένει Αθήνα".

    Με τον συνδυασμό "Επιμένουμε Αθήνα", συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Χωρίς διαφημίσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις, δίχως φυλλάδια και αφίσες κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,37%, αφήνοντας πίσω του κομματικούς υποψηφίους και εκλέγοντας στο νέο δημοτικό συμβούλιο δύο συμβούλους.

    "Η αφορμή ήταν απλή", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμυράς, "μπροστά από το σπίτι μου υπάρχει ένα μικρό παρκάκι και κάθε μέρα έβλεπα τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει ο Αβραμόπουλος για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Τα κάγκελα όμως εμπόδιζαν και την πρόσβαση στο πάρκο και σκεφτόμουν: μα κανείς δεν θα τα βγάλει; Μια μέρα είδα συνεργείο του δήμου να τα ξηλώνουν και είπα: να, ο Κακλαμάνης κάνει δουλειά. Την επομένη όμως είδα ότι άλλο συνεργείο ξεκίνησε τη διαγράμμιση για να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης. Και τότε σκέφτηκα ότι δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει. Έτσι πήρα την απόφαση να διεκδικήσω το δήμο".

    Όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, απλά πράγματα που δεν κοστίζουν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αθηνάς.

    "Έχω ταξιδέψει πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πόλεις του εξωτερικού και έχω δει πολλές μικρές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών", τονίζει και προσθέτει, ότι "δεν είναι δυνατόν μια πόλη να μην είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες της. Να μην έχει θέσεις στάθμευσης για αναπήρους".

    Μάλιστα, ο ίδιος όπως λέει, αν γινόταν δήμαρχος, αυτό που θα εφάρμοζε θα ήταν το ιαπωνικό μοντέλο.

    "Στην Ιαπωνία η δημοτική αστυνομία σε όσους παρκάρουν παράνομα δεν δίνει κλήσεις, αλλά τους κολλάει στο παρμπρίζ ένα αυτοκόλλητο που βγαίνει μόνο με ένα ειδικό μηχανάκι που διαθέτει ο δήμος. Έτσι, ο οδηγός δεν μπορεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του και είναι αναγκασμένος να ειδοποιήσει το δήμο. Αυτό είναι αποτρεπτικό για τους οδηγούς στο να παρκάρουν παράνομα και σίγουρα δεν κοστίζει κιόλας".

    Ο κ. Αμυράς έχει άποψη και για τη δημοτική αστυνομία, για την οποία είπε ότι θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη. "Πρέπει οι δημοτικοί αστυνομικοί να ανέβουν στα ποδήλατα και να κινούνται γρήγορα, βοηθώντας τους πολίτες".

    Για την προεκλογική του εκστρατεία τόνισε ότι "δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ. Προτιμήσαμε όλη τη δουλειά να την κάνουμε στην ``αγορά``. Αυτή η ``αγορά`` σήμερα είναι το Ιντερνετ. Όλη μας, λοιπόν, η ενημέρωση προς τους πολίτες έγινε μέσω του facebook, του twitter και της ιστοσελίδας μου www.amiras.gr και φυσικά πόρτα με πόρτα".

    Για το τι θέση θα πάρει ο ίδιος και ο συνδυασμός "Επιμένουμε Αθήνα", στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Αμυράς τόνισε ότι "εμείς δεν θα δώσουμε καμιά γραμμή. Η προίκα μας είναι η ανεξαρτησία μας. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και αν βγω να τους πω να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον, τότε δεν θα με πάρουν σοβαρά. Δεν τολμώ σε κανέναν να πω τι θα ψηφίσει, όπως δεν θέλω κανείς να μου πει τι θα ψηφίσω εγώ".

    Πάντως, δηλώνει έτοιμος για το πρώτο δημοτικό συμβούλιο, για να κάνει τους στόχους τους πραγματικότητα. "Θέλω τα πέντε Π (Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκινγκ, Πολιτισμός) να γίνουν πραγματικότητα. Θα δουλέψω σαν καμικάζι και έχω βάλει ως στόχο σύντομα τα δύο Π (πεζοδρόμια, ποδήλατα) από τα πέντε να γίνουν".

    Ο Γιώργος Αμυράς, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ παρουσιάζει την ταξιδιωτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα". Εργα του, ως θεατρικού συγγραφέα, έχουν ανεβεί σε ανεξάρτητες σκηνές στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Ενεργό μέλος του κινήματος των ποδηλατιστών αγωνίζεται για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα. Με τη βοήθεια των νέων της Φολεγάνδρου πρωτοστατεί στη διάσωση και ανάδειξη των πέτρινων μονοπατιών του νησιού.

    Υπήρξε αθλητής στίβου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων (5.000 μέτρα) σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μπορεί να τα καταφέρει

    Η Ιρλανδία μπορεί να καταφέρει μόνη της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

    "Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά", δήλωσε ο Στρος-Καν και ανέφερε ότι το Δουβλίνο δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ.

    Πηγές από την ευρωζώνη είχαν δηλώσει χθες στο Ρόιτερ ότι γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα παροχής βοήθειας στην Ιρλανδία, αν και το Δουβλίνο έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι σκοπεύει να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE: "Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές" και πρόσθεσε ότι το θέμα της Ιρλανδίας θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

    Πάντως ο Στρος-Καν δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συζητήσεις σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ανασχηματισμός στη Γαλλία

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και έτσι ολοκληρώνονται τα καθήκοντα" του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν ανοίγοντας το δρόμο για έναν ανασχηματισμό που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    Η παραίτηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έχει ανακοινωθεί εδώ και πέντε μήνες και που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές του κυβερνώντος κόμματος Ενωση για ενα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

    Ο Φιγιόν, που σήμερα έγινε δεκτός στην προεδρία δύο φορές , θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού. Ομως και ο νούμερο δύο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπορλό, που επιθυμεί να αναλάβει την πρωθυπουργία, έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από το Σαρκοζί.

    Εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εχασε την ευκαιρία

    Ο τραγικός Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να περάσει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, μετά την διακοπή του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" παραχώρησαν στο ΟΑΚΑ ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Λάρισα.

    Σκοράροντας από ένα γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 2-1 την ΑΕΚ στο ντέρμπι των "Δικέφαλων".

    Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 1-0, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής.

    Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και πρώτο στην φυσική έδρα της, η Κέρκυρα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, καθώς παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Ξάνθη.

    Τέλος, στο "Παγκρήτιο" Στάδιο, παίχτηκε μόνο ένα ημίχρονο μεταξύ Εργοτέλη και Ολυμπιακού, παρά την προσπάθεια των συνεργείων να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο από την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε. Το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά ήταν 0-0.

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα γνωστοποιεί ότι η συνέχεια του αγώνα δεν θα διεξαχθεί αύριο "καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δε συναινεί στη διεξαγωγή του αύριο, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 November 2010 - 21:30:21 UTC