Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μια ανάσα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο
  • [02] Ελεύθερη η Σούου Κίι
  • [03] "Ψηφίστε ελπίδα"
  • [04] "Τιθασεύστε το διαβήτη"
  • [05] Μπορεί να τα καταφέρει

  • [01] Μια ανάσα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο

    Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις οποίες θα αναδειχθούν 11 περιφερειάρχες και 221 δήμαρχοι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διασταύρωσαν τις τελευταίες ημέρες τα ξίφη τους προσδοκώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψήφιοί τους.

    Σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστες ψήφους.

    Στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων, η αναμέτρηση θα είναι ισχυρή, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για τον νικητή του β΄γύρου.

    Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα πρέπει να αποδοκιμασθεί και τη δεύτερη Κυριακή η πολιτική του μνημονίου, δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

    Να εκφραστούν με άκυρο ή λευκό "μαυρίζοντας" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες. Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποδείξει συγκεκριμένους υποψήφιους.

    Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

    Για τη Δημοκρατική Αριστερά στον δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

    Να «ψηφίσουν ελεύθερα», στο β΄γύρο προέτρεψε τους ψηφοφόρους του, ο Γιάννης Δημαράς.

    Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ελεύθερη η Σούου Κίι

    Εκκληση για ενότητα απηύθυνε η ¶ουνγκ Σαν Σούου Κίι, ηγέτης της αντιπολίτευσης και σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία στη Μιανμάρ, που εμφανίστηκε χθες στην πόρτα του σπιτιού της και έγινε δεκτή από περισσότερους από χίλιους υποστηρικτές της που πανηγύριζαν.

    Νωρίτερα οι αρχές απομάκρυναν την αστυνομία που στάθμευε μπροστά στο σπίτι της και διέλυσαν τα οδοφράγματα, σημάδια ότι έχει απελευθερωθεί, μετά από επτά χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση από το κόμμα της ή την κυβέρνηση.

    Η νομπελίστρια της ειρήνης έχει περάσει τα 15 από τα τελευταία 21 χρόνια της ζωής της υπό κράτηση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ψηφίστε ελπίδα"

    Στη Μεσσηνία βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρωί του Σαββάτου περπάτησε στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.

    Στη συνέχεια, βρέθηκε στο εκλογικό τμήμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Δ.Δράκου, όπου συνομίλησε με ψηφοφόρους. Ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

    Την Παρασκευή, με δήλωσή του για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες "να ψηφίσουν ελπίδα".

    Επιβεβαιώθηκε πλέον, τόνισε, ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και πως "οικονομικά δεν απέδωσε, ενώ κοινωνικά αδίκησε". Ανέφερε ότι όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και παρά τις θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα. "Και τώρα ετοιμάζουν νέα έκτακτα μέτρα που επίσης δεν θα αποδώσουν αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά", επεσήμανε προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Τιθασεύστε το διαβήτη"

    Με σύνθημα "Τιθασεύστε το διαβήτη τώρα", οι διαβητολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για το διαβήτη, σήμερα 14 Νοεμβρίου. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια έκρηξη που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη μέχρι το 2030 θα ξεπεράσει διεθνώς τα 435 εκατομμύρια.

    Στην Ελλάδα, 1.200.000 άτομα έχουν εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2, ενώ η κατάθλιψη απειλεί τρεις στους δέκα διαβητικούς, καθώς όπως προκύπτει από στοιχεία των διαβητολογικών ιατρείων, οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη συχνά εμφανίζουν σε σημαντικό ποσοστό συμπτώματα κατάθλιψης.

    Πέντε απλά βήματα μπορούν συμβάλουν καθοριστικά της πρόληψης της νόσου τόνισαν:

    - Απώλεια 5% - 7% του σωματικού βάρους

    - 150 λεπτά άσκηση την εβδομάδα (δηλαδή μισή ώρα κάθε μέρα)

    - Μείωση του κορεσμένου (ζωικού) λίπους

    - Αύξηση κατά τουλάχιστον 10% των φυτικών ινών της τροφής (που μπορεί να επιτευχθεί με λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια) και

    - Μείωση των συνολικών θερμίδων που λαμβάνονται με το φαγητό

    Οπως ανέφεραν οι επιστήμονες μεγάλη μελέτη στη Φινλανδία έδειξε ότι με αυτά τα μέτρα μειώνεται έως και 58% κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.

    Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στις ηλικίες άνω των 60% η μείωση του κινδύνου ξεπερνά το 71%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Μπορεί να τα καταφέρει

    Η Ιρλανδία μπορεί να καταφέρει μόνη της, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

    "Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά", δήλωσε ο Στρος-Καν και ανέφερε ότι το Δουβλίνο δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ.

    Πηγές από την ευρωζώνη είχαν δηλώσει στο Ρόιτερ ότι γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα παροχής βοήθειας στην Ιρλανδία, αν και το Δουβλίνο έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι σκοπεύει να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE: "Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές" και πρόσθεσε ότι το θέμα της Ιρλανδίας θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

    Πάντως ο Στρος-Καν δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συζητήσεις σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 November 2010 - 23:30:25 UTC