Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λειτουργία νέων σταθμών διοδίων
  • [02] Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας
  • [03] Καταργούνται "ΑΓΡΟΤΗΜΑ" και "ΟΠΕΠ"
  • [04] Νέα πτέρυγα

  • [01] Λειτουργία νέων σταθμών διοδίων

    Δύο νέοι σταθμοί διοδίων, ένας στην Ασέα Αρκαδίας και ένας στην Αγία Τριάδα Θερμοπυλών, θα λειτουργούν από τα ξημερώματα της Τρίτης (23 Νοεμβρίου).

    Στην Αγία Τριάδα Θερμοπυλών έχουν διανεμηθεί και 3.000 κάρτες στους κατοίκους των γύρω περιοχών, προκειμένου να γίνονται δωρεάν οι τοπικές διαδρομές, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του τοπικού δικτύου.

    Σημειώνεται, ότι μέχρι την ολοκλήρωση των νέων αυτοκινητοδρόμων θα προστεθούν άλλοι 12 σταθμοί διοδίων στο σύνολο του εθνικού δικτύου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας έρχεται σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, για να παραστεί αύριο σε εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Κύπριος πρόεδρος θα ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της κοινής συνάντησής του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

    Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι αυτό που αποφασίστηκε στη συνάντηση της Νέας Υόρκης ήταν η εντατικοποίηση των συνομιλιών στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαδικασίας, κυπριακής ιδιοκτησίας, χωρίς επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και χωρίς διαφοροποίηση του ρόλου και της αποστολής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ακόμη ότι στη συνάντηση ο πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε διασύνδεση των κεφαλαίων του περιουσιακού, του εδαφικού και των εποίκων και εξήγησε τη σημασία τους για τη συνολική λύση του κυπριακού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Καταργούνται "ΑΓΡΟΤΗΜΑ" και "ΟΠΕΠ"

    Την κατάργηση των ανωνύμων εταιρειών "ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε." και "ΟΠΕΠ Α.Ε." και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων αποφάσισε η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

    Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, αναφέρονται τα εξής: "Η Επιτροπή, αφού εκτίμησε όλα τα στοιχεία, που τέθηκαν υπόψη της, αποφάσισε: α) την κατάργηση της εταιρίας "ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε." η οποία συστάθηκε το 2009 και χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων. Ειδικότερα την 26η Αυγούστου 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000β¬, β) την κατάργηση της εταιρίας "ΟΠΕΠ Α.Ε.", στην οποία μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000β¬ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000β¬ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Η κατάργηση του ΟΠΕΠ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του διοικητικού της συμβουλίου".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Νέα πτέρυγα

    Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η κατεδάφιση παλαιών χειρουργικών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προκειμένου να αναγερθεί νέα πτέρυγα σύγχρονων χειρουργείων με δωρεά ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

    Τον Ιούνιο του 2008, η Εθνική Τράπεζα, αποφάσισε τη διάθεση της χορηγίας για την ανέγερση και την αγoρά εξοπλισμού της νέας πτέρυγας στον Ευαγγελισμό, στην οποία θα στεγαστούν 20 χειρουργεία, μονάδες Eντατικής Θεραπείας του καρδιοχειρουργικού και του νευροχειρουργικού τμήματος όπως και μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας.

    Η διάρκεια κατασκευής της νέας πτέρυγας προβλέπεται σε 20 μήνες από τη λήψη των σχετικών αδειών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 November 2010 - 19:30:23 UTC