Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά
  • [03] Από τον Απρίλιο ο νέος επενδυτικός νόμος
  • [04] Συναίνεση μόνο για ανάπτυξη
  • [05] Επέτειος 60 χρόνων
  • [06] Πέθανε ο Χόλμπρουκ
  • [07] Οι κορυφαίοι αθλητές
  • [08] Γκολ στη φτώχεια ο»Ώ

  • [01] Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

    Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και φορολογικές αλλαγές.

    Η ΝΔ αναμένεται να το καταψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα υπερψηφίσει δέκα από τα δεκαοχτώ άρθρα του, όπως τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ. Τις ρυθμίσεις αυτές θα υπερψηφίσει και η Δημοκρατική Συμμαχία. Αντίθετα θα το καταψηφίσουν στο σύνολό του, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.

    Βολές επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας κατεπείγουσας ψήφισής του, δέχθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα επείγοντα οικονομικά και εργασιακά μέτρα - με την αντιπολίτευση ομόθυμα να απορρίπτει τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του σε μία συνεδρίαση.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε το επείγον της διαδικασίας, τονίζοντας πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για είσπραξη της τέταρτης δόσης του δανείου από την Τρόικα - ενώ και οι δημοσιονομικές του προβλέψεις δεν επιδέχονται καθυστέρηση.

    Από πλευράς της, η αξιωματική αντιπολίτευση με τους Γ. Βρούτση και Μ. Κεφαλογιάννη, επεσήμανε πως επείγει μονάχα η εφαρμογή των αυξομειώσεων στον ΦΠΑ και πως η σύνδεση των διατάξεων αυτών με τις επίμαχες ρυθμίσεις για τις μειώσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ, ή το χάρισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 24 δισ. ευρώ, γίνεται εκ του πονηρού.

    «Στόχος της διαδικασίας είναι να γίνει η Βουλή η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνίσει και να δώσει τυπική κάλυψη σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων», παρατήρησε ο Γ. Μαυρίκος (ΚΚΕ), ενώ ο Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) εκτίμησε πως η κυβέρνηση επείγεται να λάβει τα μέτρα αυτά, έχοντας σκοπίμως καθυστερήσει, προκειμένου να μην ανακοινώσει αντιδημοφιλή μέτρα πριν τις δημοτικές εκλογές.

    «Επείγεστε να φέρετε το νομοσχέδιο, γιατί δεν μπορείτε να πείσετε ούτε τους δικούς σας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Μέχρι και πριν ένα μήνα λέγατε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί και δεν θα υπάρχουν απολύσεις. Περίμενα να υπάρξουν σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να διαμαρτυρηθούν εδώ - κι όχι μόνον στις κομματικές συσκέψεις», είπε.

    «Συναίνεση η κυβέρνηση δεν θα λάβει, αλλά συνεννόηση θα έπρεπε να υπάρξει. Η κοινωνία πείθεται με τον διάλογο», παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη (ανεξάρτητη βουλευτής - επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»). «Μόνον το ΦΠΑ έχετε υποχρέωση να περάσετε γρήγορα. Ε, φέρτε τον χώρια... Ένας ολόκληρος κόσμος αναρωτιέται, εάν για μείζονα θέματα μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

    «Με απορία και αγανάκτηση ο ελληνικός λαός και η Βουλή, παρακολουθούν όλα αυτά τα τεκταινόμενα του τελευταίου καιρού - και κυρίως αυτά που διαπράττονται απβ το υπουργείο Οικονομικών», παρατήρησε ο Θ. Λεβέντης (ανεξάρτητος - μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς»). «Είναι νομιμοφανή, αλλά απαράδεκτα από κάθε άποψη», είπε.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Α. Μακρυπίδης χαρακτήρισε «εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» την διαδικασία.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πολύπλοκο, «δεν είναι εύκολο, αφορά όλα τα υπουργεία και ενέχει δύσκολες αποφάσεις, γιατί η κυβέρνηση καλείται να το υλοποιήσει μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη». Η κυβέρνηση ζητά την κατεπείγουσα υπερψήφιση του νομοσχεδίου, «καθώς περιλαμβάνει μέτρα που υποβοηθούν την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2011, ρυθμίσεις ζητημάτων που πρέπει να ξεκινήσουν από 1/1/2011 και μια σειρά από μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, που πρέπει επίσης να ξεκινήσουν άμεσα».

    Η επί της διαδικασίας αντίρρηση της αντιπολίτευσης, παρακάμφθηκε με ψηφοφορία διβ ανατάσεως των χειρών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

    Ενισχύεται η ελεγκτική παρουσία σε όλες τις αγορές ενόψει των εορτών και ήδη με εντολή του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα συνεργεία έλεγχου έχουν πενταπλασιαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παραεμπόριο και να αποτρέψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και ψευδών ελληνοποιήσεων, καθώς και να ελέγξουν για τυχόν παραβάσεις σε ότι αφορά τον υγιή ανταγωνισμό.

    Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, εφιστά την προσοχή κατά την εορταστική περίοδο στις αγορές δώρων, στολιδιών, παιχνιδιών, τροφίμων κλπ.

    Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει να:

    - Είμαστε φειδωλοί, αλλά και προσεκτικοί, στις αγορές μας με πιστωτικές κάρτες.

    - Ζητάμε πάντα εγγύηση για τα είδη μεγάλης αξίας και, όπου απαιτείται, οδηγίες στα ελληνικά.

    - Είμαστε επιφυλακτικοί στα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και στις υπερπροσφορές.

    - Παίρνουμε πάντα απόδειξη πληρωμής για ό,τι αγοράζουμε.

    - Επισημαίνουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε στις αγορές μας και το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές.

    - Οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή των τιμών στις πινακίδες.

    Γιορτινό Τραπέζι

    - Κάνουμε τις αγορές μας από νόμιμα σημεία πώλησης.

    - Αγοράζουμε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία.

    - Διαβάζουμε με προσοχή τις ετικέτες στα συσκευασμένα τρόφιμα και προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης.

    - Στις λιανικές πωλήσεις τροφίμων χύμα από μεγάλες συσκευασίες, πρέπει να υπάρχουν πινακίδες με αναλυτικά στοιχεία παραγωγής και ποιότητας τους.

    Παιχνίδια

    - Επιλέγουμε παιχνίδια με γνώμονα την ηλικία του παιδιού και πάντα έπειτα από εξέταση των οδηγιών του κατασκευαστή.

    - Αποφεύγουμε παιχνίδια που μπορεί να τραυματίσουν την ψυχική υγεία του παιδιού.

    - Δίνουμε απόλυτη σημασία στο να είναι το παιχνίδι ασφαλές για το παιδί. Η ένδειξη CE είναι μια πρώτη διασφάλιση.

    - Πρέπει να αποφεύγονται τα μικροσκοπικά παιχνίδια ή παιχνίδια με μικρά κομμάτια για παιδιά μικρής ηλικίας, παιχνίδια με αιχμηρά άκρα ή πολύ δυνατούς θορύβους, πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια που αφήνουν χνούδια ή χρωστικές ουσίες, μαρκαδόρους και σετ ζωγραφικής που δεν έχουν ένδειξη "μη τοξικό".

    Χριστουγεννιάτικα στολίδια

    - Αγοράζουμε άφλεκτα ή ανθεκτικά στη φωτιά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    - Εάν έχουμε μικρά παιδιά αποφεύγουμε τα εύθραυστα ή αιχμηρά στολίδια.

    - Στα διακοσμητικό σπρέι, προσέχουμε να υπάρχει η ένδειξη "μη τοξικό".

    - Δοκιμάζουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια αν λειτουργούν σωστά πριν τα αγοράσουμε.

    - Ελέγχουμε σχολαστικά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια από περασμένη χρονιά για το πόσο ασφαλή και μονωμένα είναι.

    - Φροντίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι καλά στερεωμένο και μακριά από εύφλεκτα σημεία (τζάκι, σόμπα κλπ)

    - Σβήνουμε όλα τα φώτα του δέντρου και τα κεριά πριν κοιμηθούμε ή βγούμε από το σπίτι.

    - Μερικά χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως τα γκι, μπορεί να είναι δηλητηριώδη, γι' αυτό φροντίζουμε να μην τα πλησιάζουν τα παιδιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Από τον Απρίλιο ο νέος επενδυτικός νόμος

    Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο.

    Τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους επιχειρηματίες προκειμένου να ιεραρχήσουν τη σειρά των προκηρύξεων για τα νέα προγράμματα, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, ο υπουργός θα ανακοινώσει και τον προϋπολογισμό του επενδυτικού για το 2011.

    Με τις νέες διαδικασίες που ακολουθούνται θα επιτευχθεί ''fast track εγκρίσεων καθώς από τα 3 χρόνια που είναι σήμερα ο μέσος όρος έγκρισης θα κατέβει στους έξι μήνες. Όπως αναφέρθηκε έχουν εγκριθεί από τον παλαιό αναπτυξιακό κονδύλια ενός δισ ευρώ εκ των οποίων το 90% αφορά 2000 επιχειρηματικά σχέδια για φωτοβολταικά (μέχρι 100 κιλοβάτ) ενώ σημειώθηκε ότι οι εγκρίσεις πέρυσι ήταν 628 εκατ ευρώ.

    Στο μεταξύ, υπογράφεται εντός των ημερών μεταξύ των τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σύμβαση ύψους 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος για τη γενική επιχειρηματικότητας ύψους 400 εκατ ευρώ τις αμέσως επόμενες μέρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συναίνεση μόνο για ανάπτυξη

    «Αν μου ζητηθεί συναίνεση για Ανάκαμψη, θα την προσφέρω. Μιλάω για Ανάκαμψη που θα γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά, όχι για ημίμετρα. Ανάκαμψη. Τίποτε λιγότερο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, κατά την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας, σε δείπνο που παρέθεσαν στο ξενοδοχείο «Χάγιατ» της Θεσσαλονίκης, πέντε διμερή Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό).

    «Υπάρχει τρόπος να βγούμε από τους φαύλους κύκλους, υπάρχει ελπίδα, αλλά με άλλη πολιτική: Με άμεση ανάκαμψη, όχι με Συρρίκνωση. Με μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη, όχι με καθίζηση. Όποιος θέλει να συζητήσουμε πώς θα επιτύχουμε την άμεση ανάκαμψη, εδώ είμαστε και θα βοηθήσουμε περισσότερο απβ όσο ελπίζει κι ο πιο αισιόδοξος. Αλλά αν θέλουν να συμφωνήσουμε στα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, όχι! Τέτοια συναίνεση στα αδιέξοδα και στην ασφυξία δεν θα δώσουμε. Συναίνεση στην ασφυξία, ας αναζητήσουν αλλού, όχι από μας», επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Παράλληλα σημείωσε πως η «συμμαχία των προθύμων», γίνεται όλο και μικρότερη, όλο και λιγότερο «συμμαχία», απβ όλο και λιγότερο «πρόθυμους». «Ακόμα κι εκείνοι που αρχικώς στήριξαν το Μνημόνιο, χωρίς να πολύ- καταλαβαίνουν τι ψήφιζαν τότε, τώρα πια αρχίζουν να αφυπνίζονται. Εντός κι εκτός κυβέρνησης... Όμως τώρα, που σιγά-σιγά έρχονται στα λόγια μας όσοι μας πολέμησαν ως τώρα, δεν πρόκειται, ασφαλώς, να αλλάξουμε εμείς» είπε και πρόσθεσε: «Ίσα-ίσα, τώρα θα ενισχύσουμε τη θετική μας πρόταση».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόπτεται για συναίνεση και φέρνει με τη μορφή κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και δίνει μόνο 11 λεπτά ομιλίας στη Ν.Δ. στη Βουλή. «Ξόδεψαν τόσους μήνες χωρίς να αποφασίζουν τίποτε και τώρα δίνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο 11 λεπτά στη Βουλή. Είχαν τη δυνατότητα να τα εντάξουν στον Προϋπολογισμό και να γίνει συζήτηση. Δεν το έκανανβ¦ Κι ύστερα κόπτονται για «συναίνεση». Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αν εμείς θα δώσουμε, ή όχι, συναίνεση. Το πρόβλημα είναι η Ανάκαμψη, που δεν κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο τόνισε πως παρά τα επιμέρους θετικά του για η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει στο σύνολο του γιατί η κυβέρνηση πιέζει για αναπροσαρμογή με συρρίκνωση. Μεταξύ των άρθρων που θα ψηφίσει είναι αυτό για την άρση του «πόθεν έσχες» για πρώτη κατοικία για δύο χρόνια και θα προτείνει να αρθεί το «πόθεν έσχες» γενικά για την κατοικία.

    Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε επτά πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για μια άλλη πολιτική που θα αλλάξει το κλίμα και θα δώσει ανάσα στη χώρα, λέγοντας ότι «τα περισσότερα δεν παραβιάζουν καν το Μνημόνιο».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επέτειος 60 χρόνων

    "Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παραδοσιακά υποστήριζε ανθρώπους που διασχίζουν σύνορα εξαιτίας ατομικής δίωξης ή ένοπλης σύγκρουσης. Σήμερα, όμως, βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να περνούν σύνορα εξαιτίας ακραίας φτώχειας που προκαλείται από τις κλιματικές αλλαγές ή τις καταστροφικές συνέπειες των συγκρούσεων. Πρόκειται για νέα μοντέλα εξαναγκαστικής μετακίνησης, για τα οποία η διεθνής κοινότητα οφείλει να βρει τρόπους αντιμετώπισής τους". Στις λίγες αυτές φράσεις του κ. Αντόνιο Γκουτέρες συμπυκνώνεται το μήνυμα για την 60η επέτειο, σήμερα, από την ίδρυση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.

    Ο Ύπατος Αρμοστής κ. Γκουτέρες έχει πολλές φορές προειδοποιήσει, τον τελευταίο χρόνο, για τα διογκούμενα κενά στην προστασία των 43 εκατομμυρίων βίαια εκτοπισμένων και ανιθαγενών. "Το περιβάλλον για τους πρόσφυγες, τους εσωτερικά εκτοπισμένους, τους αιτούντες άσυλο, τους ανιθαγενείς και άλλους που χρήζουν διεθνούς προστασίας γίνεται όλο και πιο περίπλοκο" προειδοποιεί ο Ύπατος Αρμοστής.

    Ανιθαγενείς είναι περίπου 12 εκατ. άνθρωποι. "Το να μην έχεις εθνικότητα αποτελεί από μόνο του στέρηση ενός θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος" σημειώνει ο κ. Γκουτέρες. Δεν μπορούν να εργασθούν νόμιμα ή να ταξιδέψουν. Ίσως να μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε εκπαίδευση για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Η Ύπατη Αρμοστεία διοργανώνει για το 2011 μεγάλη εκστρατεία υπέρ αναγκαστικών νομοθετικών μεταρρυθμίσεων ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι ανιθαγένειας.

    Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, η Ύπατη Αρμοστεία έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών ανθρωπιστικών αναγκών στον Έβρο. Οι συνθήκες κράτησης έχουν χαρακτηριστεί από την Ύπατη Αρμοστεία προβληματικές, οι διαδικασίες υποδοχής ακατάλληλες και οι μηχανισμοί διαπίστωσης των αναγκών των ανθρώπων που καταφθάνουν - μεταξύ τους άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας - ανύπαρκτοι.

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ύπατη Αρμοστεία κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει την υλοποίηση της προβλεπόμενης μεταρρύθμισης στον τομέα του πολιτικού ασύλου, καθώς η χώρα δεν διαθέτει λειτουργικό σύστημα ασύλου, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Πέθανε ο Χόλμπρουκ

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έναν ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ.

    Ο Χόλμπρουκ είναι ευρύτερα γνωστός ως ο αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ντέιτον το 1995, με τις οποίες τερματίστηκε ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία, ύστερα από μήνες διπλωματικών αποστολών και ειρηνευτικών προσπαθειών.

    Ο Χόλμπρουκ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και στη Γερμανία, και δύο φορές ως αναπληρωτής ΥΠΕΞ, πέθανε μετά την επέμβαση στην οποίο υποβλήθηκε το Σάββατο για αποκατάσταση της αορτής του. Την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε παρουσιάσει σοβαρή αδιαθεσία και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Οι κορυφαίοι αθλητές

    Ο Λευτέρης Κοσμίδης, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, αναδείχθηκαν «πρώτοι των πρώτων» για το 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μεταξύ των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Ένα δημοψήφισμα που διεξήχθη εφέτος για 57η φορά και πλέον αποτελεί θεσμό στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας.

    Συγκεκριμένα, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Λευτέρης Κοσμίδης, με 1474 ψήφους, κορυφαία αθλήτρια η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, με 624 ψήφους και κορυφαία ομάδα η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, με 759 ψήφους. Κορυφαία προπονήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Καμένου, του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, με 962 ψήφους, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Χρήστος Ταμπαξής με 1025 ψήφους και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Μαρία Σταματουλά με 886 ψήφους.

    Η ανακοίνωση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών-τριών με αναπηρία έγινε σήμερα στην εκδήλωση «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτικής, Αθλητικής και Κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά τη φιλόξενη αίθουσα του ΣΕΦ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Γκολ στη φτώχεια

    Είκοσι ποδοσφαιριστές απ΄όλον τον κόσμο, εν ενεργεία και παλαίμαχοι, θα συμμετάσχουν στον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας», που θα διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο "Καραϊσκάκη". Οι ποδοσφαιριστές έχουν κληθεί από τους Πρέσβεις Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντρογκμπά είναι, μεταξύ άλλων, οι Πάβελ Νέντβεντ, Τζιο Βαν Μπρονκχορστ, Μαχαμαντού Ντιαρά και Ραούλ Αλμπιόλ.

    Την ευγνωμοσύνη του προς το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP), σχετικά με τη διοργάνωση του «Αγώνα κατά της Φτώχειας», και στον Ολυμπιακό, όπως και την All Star ομάδα του, για τη φιλοξενία του Αγώνα, εξέφρασε σε μήνυμά του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

    Ο φιλικός αγώνας είναι μέρος μιας ετήσιας σειράς που στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οι εισπράξεις από τη φετινή αναμέτρηση θα διατεθούν για να υποστηρίξουν τους σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο και τις πλημμύρες του Πακιστάν που άρχισαν τον Ιούλιο.

    Ο Πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί προσφέρει για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στο γεγονός. «Στέλνω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των Πρέσβεων Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν» είπε ο κ. Πλατινί.

    Το παιχνίδι θα σφυρίξει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα. Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των «Αστέρων του Ολυμπιακού».

    Για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν, τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει οι: Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Φαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλλιαμ και Σόνι Αντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαχαμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σαμπρί Λαμουσί (Γαλλία).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 December 2010 - 9:30:30 UTC