Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εως 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας
  • [02] ΔΕΗ: Εως τέλος Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο
  • [03] Στους 627.301 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι
  • [04] Ολική έκλειψη σελήνης τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

  • [01] Εως 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας

    Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και καλεί τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ΙΧ να προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια. Η τελευταία παρτίδα περιελάμβανε τα ειδοποιητήρια αριθμών κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0.

    Η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΔΕΗ: Εως τέλος Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

    Παρατείνεται ως τις 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Αιτία για την παράταση είναι η αύξηση τις τελευταίες ημέρες του ρυθμού υποβολής των αιτήσεων, που φθάνουν τις 10.000 την ημέρα, ενώ το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι δικαιούχοι τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν περιορισμένο. Συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου οι δικαιούχοι ξεπερνούν το 1 εκατ., οι αιτήσεις κυμαίνονταν στις 100.000.

    Το Κοινωνικό Τιμολόγιο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1/1/2011.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση πρέπει να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

    Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:

    -Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει.

    -Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

    -Στις περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με πίστωση του επόμενου λογαριασμού.

    Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 & 210 9298000.

    Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης προθεσμίας, στην περίπτωση αυτή όμως η ένταξη θα γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του 2011, μετά και τον έλεγχο των στοιχείων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στους 627.301 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

    Αύξηση της ανεργίας κατά 2,96% το μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο, εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Αυξημένες κατά 4,20% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 εμφανίζονται οι απολύσεις και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις και μειωμένες κατά 20,52% οι νέες προσλήψεις.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού έφθασαν τους 627.301, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 206.779 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 12,89% (23.618 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. Η μεταβολή αυτή προέρχεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, αποκλειστικά από ανέργους εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (27.115 άτομα) ενώ ο αριθμός των "κοινών" επιδοτούμενων ανέργων εμφανίζεται μειωμένος κατά 3,5%.

    Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 61.870, μειωμένες κατά 20,52% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.573, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 60.096 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.731. Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 91.669, το 65,56% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 4,20% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009 (87.971) και μειωμένο κατά 15,97% από τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο (109.091).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ολική έκλειψη σελήνης τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

    Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου, η μικρότερης διάρκειας μέρα του έτους, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα, συμπίπτει με μια ολική έκλειψη της Σελήνης.

    Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 6:33 π.μ. (ώρα Γκρίνουιτς), έτσι στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη "δύση" του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό.

    Το γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο (χειμερινό για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και θερινό για όσους ζουν στο νότιο), σημαίνει ότι -για όσους μπορούν να δουν το φαινόμενο- το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό.

    Μια σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν η Γη παρεμβάλλεται (ευθυγραμμίζεται απολύτως) ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο.

    Η αλλαγή χρώματος συμβαίνει, επειδή, έμμεσα, το ηλιακό φως μπορεί ακόμα να φτάσει στο φεγγάρι, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και δημιουργώντας έτσι χρωματικές ανταύγειες πάνω στη Σελήνη.

    Το φαινόμενο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία.

    Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 December 2010 - 11:30:17 UTC