Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές
  • [02] Ρώμη. Παγιδευμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ελλάδας
  • [03] Με το ίδιο όπλο πυροβολήθηκαν οι δύο άνδρες στην Τούμπα Θεσσαλονίκης
  • [04] Σε κλοιό κακοκαιρίας
  • [05] Αισιοδοξία για τον τουρισμό
  • [06] Ταξίδι στις νότες του μπαρόκ...
  • [07] Ελληνορωμαϊκά αγγεία

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές

    Μετά τη Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

    Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

    Αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

    Συνεδριάζει σημερα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, που έχει κριθεί παράνομη.

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής, στην ΥΠΑ.

    Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί, ααμένεται να σημειωθούν προβλήματα στις υπηρεσίες εδάφους, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ρώμη. Παγιδευμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ελλάδας

    Ιταλοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που εντοπίστηκε σήμερα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

    Υποπτα πακέτα που εντοπίσθηκα σήμερα και στις πρεσβείες της Βενεζουέλας της Δανίας και του Μονακό, δεν περιείχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Την περασμένη εβδομάδα μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), είχε αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξεράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη ιταλική πρωτεύουσα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Με το ίδιο όπλο πυροβολήθηκαν οι δύο άνδρες στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

    Με το ίδιο όπλο πυροβολήθηκαν οι δύο άνδρες, ηλικίας 46 ετών, χθες το πρωί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δράστης και των δύο φονικών ήταν ο 43χρονος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, στα σημεία όπου εντοπίστηκαν νεκροί οι 46χρονοι άνδρες βρέθηκαν δύο ίδιοι κάλυκες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί, ο 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην συνεργό του, επειδή είχαν οικονομικές διαφορές από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην ίδια περιοχή νεκρός ένας ακόμα 46χρονος άνδρας και σύμφωνα με την Αστυνομία και αυτός είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Σε κλοιό κακοκαιρίας

    Ισχυρές χιονοθύελλες πλήττουν τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μια ημέρα μετά το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για χιονοθύελλες και σφοδρές χιονοπτώσεις από το Μέιν ως το Νιου Τζέρσι.

    Η μεγαλύτερη χιονόπτωση -ως και 63,5 εκατοστά-σημειώθηκε στο ανατολικό Νιου Τζέρσι, στη Νέα Υόρκη και στο δυτικό Λονγκ Αϊλαντ, ενώ τα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένου και του JFK έχουν κλείσει.

    Τουλάχιστον 2.000 πτήσεις στην περιοχή ακυρώθηκαν και διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

    Σε έξι Πολιτείες, ανάμεσά τους το Μέιν και η Μασαχουσέτη, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Η χιονοθύελλα μετακινείται βόρεια και οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, ιδιαίτερα αυτές του Νέου Μπρούνσγουϊκ και της Νέας Σκωτίας, προετοιμάζονται για τη προβλεπόμενη επέλασή της.

    Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για μειωμένη ορατότητα στις οδικές αρτηρίες, καλώντας τους οδηγούς να παραμείνουν στα σπίτια τους στο μέτρο του δυνατού, καθώς και να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες, καθώς τα κύματα θα φθάνουν τα 4 έως 6 μέτρα.

    Από την πλευρά της η Air Canada ανακοίνωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθούν, ή να καθυστερήσουν πολλά αεροπορικά δρομολόγια προς τις ατλαντικές περιοχές της χώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αισιοδοξία για τον τουρισμό

    Με την ελπίδα ο ελληνικός τουρισμός να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης το 2011 ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης προαναγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά το νομοθετικό έργο που αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αναφερόμενος στο 2010, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι αναμφιβόλως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και από αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός.

    "Παλέψαμε σκληρά για να σταθούμε στα πόδια μας και μπορώ να πω ότι το πετύχαμε. Με επαφές και συναντήσεις σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, καταφέραμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για τη χώρα μας. Παραλλήλως βάλαμε τα θεμέλια της νέας στρατηγικής, της κυβέρνησης, για τον τουρισμό", δήλωσε με νόημα.

    Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του 2010, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι άνοιξε ο δίαυλος που επιτρέπει πλέον στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους να συμπεριλαμβάνουν τα αεροδρόμια της ελληνικής περιφέρειας στους προορισμούς τους καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ταξίδι στις νότες του μπαρόκ...

    Οκτώ Ευρωπαίοι Έλληνες σολίστες παίρνουν μέρος στην εορταστική συναυλία, που θα δοθεί σήμερα και αύριο, 27 και 28 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με κοντσέρτα μπαρόκ των Μπαχ, Βιβάλντι, Σαμαρτίνι, και Τέλεμαν για φλάουτο, φλάουτο με ράμφος και σύνολο εγχόρδων.

    Η περίφημη «αυτοκρατορική» εισαγωγή της δεύτερης ορχηστρικής σουίτας του Bach, η «μυστηριώδης» νύχτα και η «λυρική» καρδερίνα των κοντσέρτων La Notte και Il Gardellino του A.Vivaldi, τρία «τρυφερά» μινουέτα από τη Μουσική των Νερών του G.F.Haendel και το διπλό κοντσέρτο σε Μι ελάσσονα του G.Ph.Telemann, παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα.

    Σολίστ είναι η Ναταλία Γεράκη στο φλάουτο και ο Δημήτρης Κουντουράς στο φλάουτο με ράμφος.

    Το Σύνολο εγχόρδων αποτελείται από τους Φάνη Βοβωνή (βιολί) Αναστασία Μιλιώρη (βιολί) Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) Ιάσωνα Ιωάννου (βιολοντσέλο) Δημήτρη Τίγγα (κοντραμπάσο) και Μαρκέλλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο).

    Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και στα καταστήματα Public.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ελληνορωμαϊκά αγγεία

    Αγγεία της ελληνορωμαϊκής περιόδου που φέρουν επιγραφές, οι οποίες αποσαφηνίζουν τις θρησκευτικές πρακτικές της εποχής, ανακαλύφθηκαν περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου από ιταλούς αρχαιολόγους, ανακοίνωσε σήμερα η αιγυπτιακή υπηρεσία αρχαιοτήτων.

    Η αρχαιολογική αποστολή βρήκε 150 κομμάτια πήλινων αγγείων, ή άλλως όστρακα, σε περιοχή που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βόρεια της λίμνης Καρούν στην όαση Φαγιούμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA).

    Τα όστρακα αυτά φέρουν επιγραφές στη δημοτική γραφή --μια μορφή απλουστευμένων ιερογλυφικών-- η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες φαραωνικές δυναστείες στην Αίγυπτο έως την αρχή της ρωμαϊκής εποχής.

    Τα όστρακα αυτά κρίνονται ως ιδιαιτέρως χρήσιμα για να αποσαφηνιστούν οι θρησκευτικές πρακτικές, όπως και πτυχές από τη ζωή των κατοίκων της Αιγύπτου κατά την ελληνορωμαϊκή περίοδο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 December 2010 - 11:30:26 UTC