Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές
  • [02] Εγκύκλιος για τις μετατάξεις
  • [03] Πακέτο-βόμβα στην ελληνική πρεσβεία
  • [04] "Ελληνες στη Χιλή"

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις στις μεταφορές

    Μετά τη Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου.

    Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

    Αύριο αποφασίζουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

    Συνεδρίασαν σήμερα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μηνός.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τα λεγόμενα «σκληροπυρηνικά» πρότειναν να τηρήσουν σκληρή στάση και να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Αλεβιζόπουλο, να υποβάλει την παραίτησή του. Ωστόσο, στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

    Αύριο, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή, ή όχι, την παραίτηση του κ. Αλεβιζόπουλου και να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εγκύκλιος για τις μετατάξεις

    Εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, με θέμα την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση, απεστάλη σήμερα, σε φορείς του δημόσιου τομέα.

    Στόχος του Υπουργείου είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου, με βάση τα προσόντα του, λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία προσλήψεων, λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

    Ετσι, καλούνται όλα τα Υπουργεία , τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Ανεξάρτητες Αρχές, να προβούν σε αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών τους. Δηλαδή, σε καταγραφή των κλάδων και των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και των κλάδων και των ειδικοτήτων που απασχολούν προσωπικό, το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς.

    Για τον σκοπό αυτό, θα γίνει ενημερωτική συνάντηση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων όλων των Υπουργείων, με τον υπουργό Εσωτερικών, στις 11 Ιανουαρίου.

    Θα ακολουθήσει ενημερωτική Ημερίδα, στις 18 Ιανουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

    Τέλος, θα διοργανωθεί, στα τέλη Ιανουαρίου, μια δεύτερη Ημερίδα συζήτησης και επίλυσης των προβλημάτων που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στη διάρκεια της υλοποίησης αυτής της πολιτικής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πακέτο-βόμβα στην ελληνική πρεσβεία

    Παγιδευμένο δέμα εντοπίστηκε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής.

    Η πρεσβεία εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

    Ύποπτα πακέτα που εντοπίσθηκαν, επίσης, σήμερα στις πρεσβείες της Βενεζουέλας της Δανίας και του Μονακό δεν περιείχαν εκρηκτικά, ενώ η αστυνομία κλήθηκε να ελέγξει ύποπτα δέματα στην πρεσβεία της Φιλανδίας στο Βατικανό και την πρεσβεία της Αλβανίας στη Ρώμη.

    Την ευθύνη για τα παγιδευμένα πακέτα που εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής είχε αναλάβει μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Ελληνες στη Χιλή"

    Έπειτα από συστηματική έρευνα 15 χρόνων, ακόμη και στα νεκροταφεία της πιο απομακρυσμένης πόλης της Χιλής, με πληροφορίες για Έλληνες -που χρονολογούνται από το 1536- και με πρόσφατες συνεντεύξεις μεταναστών μας, κυκλοφόρησε το βιβλίο "Έλληνες στη Χιλή". Πρόκειται για μια ιστορική και κοινωνιολογική μελέτη, όπου καταγράφεται η "Οδύσσεια" των Ελλήνων της Χιλής.

    Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο Αλέξανδρος Δ. Ζορμπάς, πρώην διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και ο Νικηφόρος Νικολαΐδης, Συντονιστής του ΣΑΕ στη Λατινική Αμερική και πετυχημένος επιχειρηματίας στη Χιλή.

    Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Σαντιάγο της Χιλής, σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου Ντε Λας Αμέρικας, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας της Χιλής. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Ελληνικής και Χιλιανής Πολιτείας και δεκάδες Έλληνες και φιλέλληνες, σε μια εκδήλωση με έντονο άρωμα Ελλάδας.

    "Τα αίτια της μετανάστευσής τους, η σχέση τους με τους ντόπιους, η προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανή τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμά τους, εδώ σε αυτή τη γωνιά του λατινοαμερικάνικου νότου, περιγράφονται γλαφυρά σε αυτή την έκδοση", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρέσβης της Ελλάδας στη Χιλή, Χρυσούλα Καρυκοπούλου - Βλαβιανού.

    "Η ιστορία των Ελλήνων της Χιλής είναι πολύ μεγάλη και κρατά από το 1536. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι 439 σελίδες του βιβλίου είναι πολύ λίγες για να χωρέσει όλη αυτή η Οδύσσεια. Ετσι εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια της έρευνας", δήλωσε ο Νικηφόρος Νικολαΐδης, συγγραφέας του βιβλίου.

    "Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη μνεία για την Ελληνίδα μετανάστρια. Τουλάχιστον από τα στοιχεία που έχουμε για τη Χιλή, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη σημαντικότητα του ρόλου της για την επιτυχία των Ελλήνων σε αυτή την άκρη της γης, μέσα από την πνευματική της ποιότητα και την εργατικότητά της", συμπλήρωσε ο καθηγητής Αλέξανδρος Δ. Ζορμπάς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 December 2010 - 15:30:21 UTC