Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναζητούν άλλοθι στο χθες"

  • [01] "Αναζητούν άλλοθι στο χθες"

    Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά θα ενημερώσει σήμερα για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

    Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε σε δηλώσεις του μετά την συνέντευξη Τύπου του κ. Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα μέτρα για την οικονομία και την ευρωπαική στήριξη της Ελλάδας.

    Ο κ. Σαμαράς θεωρεί θετικό ότι η ευρωπαϊκή στήριξη θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Πέραν τούτου όμως ασκεί κριτική λέγοντας ότι "καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες". Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλάει για "αξιοπιστία" και υπευθυνότητα. "Ήταν ανεύθυνη η καταστροφική αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του. Κι ήταν αναξιόπιστη η προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι "λεφτά υπάρχουν" κι έταζε στους πάντες τα πάντα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως άσκησε κριτική και για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση λέγοντας ότι αφού καθυστέρησε, τώρα παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος και όχι για την τόνωση της αγοράς και δεν δίνει τις απαραίτητες "ανάσες" στήριξης της οικονομίας. Εκτιμά δε ότι χωρίς μέτρα τόνωσης η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. "Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης, τώρα" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι "να κόψουμε τις σπατάλες. Όχι να κόψουμε από τις ζωτικές ανάγκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση φάνηκε, αρχικά τουλάχιστον, να μην κάνει αυτή τη διάκριση. Να ισοπεδώνει τα πάντα και να κόβει από παντού". Παράλληλα προειδοποίησε ότι "σε μια "Προκρούστεια" περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της". Τέλος ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική σε ένα ακόμη σημείο των δηλώσεων του πρωθυπουργού: "Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός - λόγω επιτήρησης - ισχυρίζεται ότι "μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας", δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων τουβ¦".

    Απάντηση Π.Παναγιωτόπουλου στην ομιλία Γ.Παπανδρέου

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι "σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται, γιατί ο Πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της ΝΔ, αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών".

    Πρόσθεσε ότι "οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες και απαντώνται - όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις - αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς: Να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης!".

    Ο Π.Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι "από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση, το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%", αλλά δέχθηκε ότι "είναι αλήθεια ότι η ΝΔ, τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε, δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά. Και η διεθνής κρίση το ανέβασε πάλι, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου".

    Και κατέληξε:

    "Να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών. Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του. Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η δημαγωγία έχει και τα όριά της".

    Εκλογή γραμματέα της Κ.Ο.

    Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος την Παρασκευή το πρωί.

    Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο κ.Σαμαράς και επίσης θα γίνει η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.

    Από την ΝΔ ανακοινώθηκε ότι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22.00.

    Συνεδρίαση του Διαγραμματειακού της ΝΔ

    Υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδρίασε το Διαγραμματειακό της ΝΔ.

    Ο αρχηγός της ΝΔ στην εισήγησή του τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν παρέλαβε κάποιο "κρυφό" κράτος. Ήξερε ότι αυτό το κράτος έπρεπε να μειώσει τις σπατάλες του και να προσφέρει ανάπτυξη, όμως ο κ. Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση: "Ρίξτε τα όλα στο φορολόγουμενο". Αυτό μας είπε. Και δεν καταλαβαίνει ότι έτσι και η αγορά στεγνώνει, και η ανεργία εκτοξεύεται και οι φτωχότεροι θα την πληρώσουν».

    «Λέμε στην κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσετε στα Α,Β,Γ απαραίτητα μέτρα τότε θα συγκρουστούμε. Θα σας κάνουμε κριτική. Ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση να πάρει σωστά μέτρα. Όταν δεν παίρνει σωστά μέτρα ή όταν παίρνει μέτρα ατελή, τότε θα αναλαμβάνει το κόστος. Δεν συγκυβερνούμε», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

    Επεσήμανε πως «το κράτος πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να εφαρμόσει μέτρα ρυθμίσεις -«ανάσες» ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί αλλιώς θα εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη».

    Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική σημείωσε ότι «δεν κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Όταν η κυβέρνηση καρκινοβατεί, βάζουμε τη δική μας ατζέντα. Προτείνουμε μέτρα, προτείνουμε λύσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης που λειτούργησε από τη μεταπολίτευση έως σήμερα εξάντλησε τα όριά του. Χρειαζόμαστε μια νέα μεταπολίτευση».

    Ο Α. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι «τελείωσε η εποχή του "αναδιανέμαμε δανεικά σε βάρος των παιδιών μας"» και τόνισε πως «ούτε λαϊκίζουμε στα κεραμίδια, ούτε λουφάζουμε στη γωνία. Παράγουμε πολιτική που είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους συμπολίτες μας».

    Σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει κάθε γραμματεία της ΝΔ ξεχωριστά, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και αναδεικνύοντας τα προβλήματα της κοινωνίας και τις λύσεις του, ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε ότι «είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλο τον ελληνικό λαό και ως ΝΔ πρέπει να είμαστε κοντά στον κόσμο, στον απλό πολίτη, δίπλα στην ελληνική οικογένεια».

    Επεσήμανε ότι οι γραμματείες του κόμματος πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και πως η ΝΔ μετασχηματίζεται σε ένα κόμμα ριζοσπαστικότερο.

    «Μιλάμε σταράτα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η μεγάλη εκδήλωση της 21ης Φεβρουαρίου θα είναι το σημείο εκκίνησης για την τελική ευθεία προς το 8ο συνέδριο του Ιουνίου που θα οδηγήσει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς ανοικτό στην κοινωνία και τους πολίτες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2010 - 17:30:15 UTC