Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανάσα ζωής η απόφαση της ΕΕ"
  • [02] "Αναζητούν άλλοθι στο χθες"
  • [03] Δύσκολη αποστολή

  • [01] "Ανάσα ζωής η απόφαση της ΕΕ"

    "Ανάσα ζωής", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος A. Παπανδρέου τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί δυνατότητα και χρόνος ώστε να εφαρμοστούν οι βαθιές τομές και αλλαγές που είναι απαραίτητες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα κι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.

    Είναι, τόνισε, μια απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης που έδειξε η Ευρωπαϊκή Ενωση προς την Ελλάδα, καθώς βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές και επέρριψε σοβαρές ευθύνες για αυτό στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες και στην ΕΕ διότι ανέχθηκε αυτές τις πολιτικές τις οποίες μάλιστα και στήριξε.

    Παράλληλα, όπως τόνισε, η Ενωση εμφανίστηκε άτολμη και δεν στήριξε ούτε την Ελλάδα, ούτε άλλες χώρες, οι οποίες δέχονταν την επίθεση των διεθνών αγορών.

    Αντίθετα, πρόσθεσε, υπήρξαν προφητείες κατάρρευσης και μη συντονισμός μεταξύ των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Υπήρξε, είπε, απέραντη "μετρολογία" αρμοδίων και αναρμοδίων και τελικά υπονόμευση της ίδιας της ευρωπαϊκής στήριξης.

    Κατηγόρησε Ευρωπαίους παράγοντες και όργανα ότι προσπάθησαν να κρύψουν ακόμη και τις δικές τους ευθύνες πίσω από την Ελλάδα και κατονόμασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Eurostat, ως τα όργανα εκείνα που επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να παραποιεί σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία.

    Τόνισε, επίσης, ότι τα ευρωπαϊκά όργανα καθόλου δεν βοήθησαν την Ελλάδα απέναντι στις διεθνείς αγορές, αλλά ούτε και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει πειραματόζωο στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές, ως φυσιολογική συνέπεια των προηγουμένων.

    Η σημερινή Ευρώπη, είπε ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει ακόμη κατανοήσει τη δύναμή της να διαμορφώσει πολιτικές και ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τις ασθένειες των διεθνών αγορών, παρά την περσινή κρίση.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή της Ελλάδας, θα αναγκαζόταν ενδεχομένως στο παρελθόν να καταφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποδείξει και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι το οποίο δεν έγινε.

    Χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα, τονίζοντας ότι η μάχη δεν τελείωσε και ότι προετοιμάζεται η ανακτηθείσα αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δοκιμάζεται ταυτόχρονα και η αξιοπιστία της ίδιας της ΕΕ, η οποία πρέπει να συμβάλλει ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, αλλά και τα δικά της λάθη.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την Οδύσσεια, όπως είπε, την οποία περνάει σήμερα η χώρα και σημείωσε ότι είναι στο δικό μας χέρι να φτάσουμε στην Ιθάκη.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν γνωρίζουμε τι θα βρούμε στο δρόμο προς την Ιθάκη... Τους Κύκλωπες, τους Λαιστρυγόνες κι όλους τους άλλους.

    Σήμερα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι πατριωτικό καθήκον όλων να αποδείξουμε ότι μπορούμε και ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και πάλι οι εταίροι.

    Ο δρόμος, πρόσθεσε, είναι μακρύς,αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε.

    Οσα ζούμε σήμερα, είπε,είναι ένα μάθημα για όλους να μην ξαναφτάσουμε ποτέ σε αυτή την κατάσταση και να μην ασκηθεί ποτέ ξανά τέτοια φαύλη διοίκηση, όπως ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κατήφορο τον οποίο πήρε η χώρα τα τελευταία χρόνια, έναν κατήφορο χωρίς προηγούμενο, όπως είπε, για τον οποίο υπάρχουν ιστορικές ευθύνες.

    Και ζήτησε από τους υπεύθυνους του κατήφορου να είναι πιο σοβαροί και να μην προκαλούν τον κόσμο, ενώ τους κατηγόρησε ότι σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας, λεηλατώντας μέχρι το παρά πέντε.

    Ολα αυτά, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τα βρίσκω σε όλες τις συναντήσεις μου και χρησιμοποιούνται ως απόδειξη από τους εταίρους για να πουν για ποιούς λόγους δεν εμπιστεύονται τους Ελληνες.

    Ζήτησε από όλους "να φιλοτιμηθούμε" και να υπάρξει η ανάλογη δραστηριοποίηση απέναντι στους εταίρους που μας εμπιστεύονται, προσθέτοντας, όμως, ότι και η ΕΕ δοκιμάζεται απέναντι στις διεθνείς αγορές και δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη δύναμή της.

    Απαιτείται από όλους, τόνισε ο πρωθυπουργός, συστηματική δουλειά, είναι μια εθνική προσπάθεια και στη μάχη αυτή πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλη επιλογή, υπογράμμισε, δεν υπάρχει.

    Γ. Παπανδρέου: Ιστορική ευθύνη

    "Δεν χρειάζεται να ψάξουμε σε ποιον θα πέσει το φλουρί, γιατί έχει πέσει στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό όχι απλά για την καλή τύχη, αλλά κυρίως για το βάρος των ευθυνών που για άλλη μια φορά, και αυτή τη φορά με τη μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, αναλαμβάνει το Κίνημά μας".

    Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Ιπποκράτους, λίγο πριν την έναρξη του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι το Κίνημα είναι εκείνο που "αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται διεθνώς, αλλά και να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, την ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον αδύναμο".

    Είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ότι το "Κίνημά μας είναι στην κυβέρνηση, αλλά δεν είναι κυβερνητικό" και ότι "είναι ένα Κίνημα του λαού".

    Σημείωσε δε, μεταξύ άλλων, ότι και προεκλογικά και μετεκλογικά είχε πει πως το Κίνημα έχει "μεγάλο" και "ουσιαστικό" ρόλο στην παρουσία, τη συμμετοχή, την ενημέρωση και τη διαβούλευση με τον ελληνικό λαό, προκειμένου να γίνουν οι "ιστορικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια".

    Στη σύντομη εκδήλωση έδωσαν το "παρών" ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούσης, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Σ. Ξυνίδης, η διευθύντρια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ρ. Βάρτζελη, καθώς επίσης και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και υπάλληλοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

    Το φλουρί της πίτας "έπεσε" σε έναν υπάλληλο του κόμματος.

  • ** Στη συνέχεια συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Δήλωση του Ολι Ρεν

    Ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν σε γραπτή δήλωσή του από τις Βρυξέλλες καλωσορίζει την «αποφασιστική» και «συντονισμένη» απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

    Στη δήλωσή του ο κοινοτικός επίτροπος αναφέρει ακόμη ότι τα μέλη της ευρωζώνης έχουν κοινή ευθύνη για τη σταθερότητα του ευρώ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι οικονομικές πολιτικές είναι θέμα κοινής μέριμνας.

    Ο Ολι Ρεν σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε συστάσεις την προηγούμενη εβδομάδα για την Ελλάδα οι οποίες θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Eurogroup τη Δευτέρα και του Συμβουλίου Ecofin την Τρίτη.

    Ο κοινοτικός επίτροπος καλεί ακόμη την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ειδικότερα, η μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010, θα επιτευχθούν.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρώτη της αξιολόγηση για την εφαρμογή των μέτρων το Μάρτιο και θα προτείνει, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

    Στη δήλωσή του ο κοινοτικός επίτροπος σημειώνει παράλληλα ότι το κύριο δίδαγμα από αυτή την κρίση είναι ότι απαιτείται επειγόντως βαθύτερη και διευρυμένη επιτήρηση των οικονομικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του έγκαιρου εντοπισμού και της έγκαιρης αντιμετώπισης των ανισορροπιών, με στόχο να διασφαλιστεί καλύτερα η μακροοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

    Ο Ολι Ρεν καταλήγει επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή θα παρουσιάσει σύντομα προτάσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση του συντονισμού και της επιτήρησης των εθνικών οικονομιών εντός της ευρωζώνης.

    Δήλωση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ χαιρέτισε σήμερα τη δέσμευση των ευρωπαίων ηγετών για τη στήριξη της Ελλάδας.

    "Εκτιμώ τη δέσμευση των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ να λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα , εάν είναι αναγκαίο, για να εγγυηθούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ", δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ χαιρετίζει επίσης τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει "ό,τι είναι αναγκαίο, περιλαμβανομένων των συμπληρωματικών μέτρων" για την επίτευξη των "φιλόδοξων στόχων" της μείωσης των ελλειμμάτων.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεργασθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εποπτεία της εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου και στην επεξεργασία νέων μέτρων, εάν υπάρξει ανάγκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Δήλωση των «27»

    «Τα μέλη της ευρωζώνης θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στο σύνολό της», επισημαίνεται στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες με αφορμή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ειδικότερα, στη δήλωσή τους οι "27"επισημαίνουν ότι «όλα τα μέλη της ευρωζώνης πρέπει να εφαρμόζουν υγιείς οικονομικές πολιτικές σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί».

    Επισημαίνεται ακόμη πως «Εχουμε μια κοινή ευθύνη για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πράξει ότι χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας για το 2010 και τα επόμενα χρόνια θα επιτευχθούν».

    Στην ίδια δήλωση των "27" υπογραμμίζεται ότι «καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα αυτά τα μέτρα με αποφασιστικό τρόπο για την αποτελεσματική μείωση του ελλείμματος κατά 4% το 2010. Καλούμε το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ στη συνεδρίασή του της 16ης Φεβρουαρίου να υιοθετήσει συμπεράσματα για την Ελλάδα με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής και τα πρόσθετα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ελλάδ».

    Σύμφωνα με τους ευρωπαίους ηγέτες , «η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των συστάσεων σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα προτείνει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα βάσει της τεχνογνωσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μια πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Μάρτιο».

    «Τα μέλη της ευρωζώνης θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στο σύνολό της . Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία οικονομική στήριξη», καταλήγει η δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

    [02] "Αναζητούν άλλοθι στο χθες"

    Ενημέρωση για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν έκανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης.

    Αμέσως μετά, ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση δήλωσε ότι οι επιστολές Παπανδρέου Ερντογάν "δεν επεδόθησαν, απλώς ανεγνώσθησαν και αξιολογείται το περιεχόμενό τους, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά".

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι "ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα σε πλαίσιο και πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής". Είπε ακόμη ότι πήγε για να ενημερώσει αλλά και για να ακούσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Απάντηση Π.Παναγιωτόπουλου στην ομιλία Γ.Παπανδρέου

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι "σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται, γιατί ο Πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της ΝΔ, αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών".

    Πρόσθεσε ότι "οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες και απαντώνται - όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις - αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς: Να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης!".

    Ο Π.Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι "από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση, το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%", αλλά δέχθηκε ότι "είναι αλήθεια ότι η ΝΔ, τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε, δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά. Και η διεθνής κρίση το ανέβασε πάλι, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου".

    Και κατέληξε:

    "Να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών. Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του. Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η δημαγωγία έχει και τα όριά της".

    Εκλογή γραμματέα της Κ.Ο.

    Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος την Παρασκευή το πρωί.

    Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο κ.Σαμαράς και επίσης θα γίνει η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.

    Από την ΝΔ ανακοινώθηκε ότι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22.00.

    [03] Δύσκολη αποστολή

    Το παιχνίδι στη Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Πειραιά θέλει μόνο τη νίκη για να μπορέσει να παραμείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

    Φαβορί για τη νίκη είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο την Καβάλα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει μόνο τους τρεις πόντους για να διατηρήσει την διαφορά από τους διώκτες της. Τον πρώτο λόγο έχει και η ΑΕΚ στο ματς της Κομοτηνής κόντρα στον Πανθρακικό, παρά τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Δύσκολη αποστολή θα έχει στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ ο Αρης θα πρέπει να ...ιδρώσει για να λυγίσει την αντίσταση του πάντα μαχητικού Εργοτέλη. Συνοπτικά το πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της 22ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-ΑΕΚ 16:45 ΣΚΑΪ

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Λάρισα 16:45 ΝΕΤ

    (Γιάννενα) ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 19:00 NOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ατρόμητος 14:30 NOVA

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ηρακλής 14:30 NOVA

    (Θεσ/κη) Άρης-Εργοτέλης 16:45 NOVA

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Καβάλα 16:45 NOVA

    (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 19:00 NOVA

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 21 16-4-1 9-2-0 7-2-1 41-12 52

    2. Ολυμπιακός 21 14-4-3 7-2-2 7-2-1 34-12 46

    3. ΠΑΟΚ 21 13-5-3 9-0-1 4-5-2 26-9 44

    4. ΑΕΚ 21 9-6-6 7-1-2 2-5-4 32-28 33

    5. Άρης 21 8-8-5 5-4-2 3-4-3 24-20 32

    6. Αστέρας Τρίπολης 21 8-5-8 5-3-2 3-2-6 23-21 29

    . Ατρόμητος 21 8-5-8 6-2-3 2-3-5 26-24 29

    8. Εργοτέλης 21 7-7-7 5-4-2 2-3-5 26-26 28

    9. Καβάλα 21 7-6-8 5-4-1 2-2-7 18-18 27

    10. Ξάνθη 21 7-4-10 7-1-3 0-3-7 17-22 25

    11. Πανιώνιος 21 6-6-9 4-3-3 2-3-6 24-25 24

    12. Ηρακλής 21 6-5-10 4-4-3 2-1-7 25-31 23

    13. ΠΑΣ Γιάννινα 21 5-6-10 4-4-2 1-2-8 18-30 21

    . Λάρισα 21 5-6-10 4-4-2 1-2-8 19-32 21

    15. Λεβαδειακός 21 5-4-12 4-1-5 1-3-7 19-34 19

    16. Πανθρακικός 21 2-3-16 1-3-7 1-0-9 15-43 9


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2010 - 19:30:18 UTC