Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο προϋπολογισμός και φορολογία
  • [02] "'Οχι σε μέτρα που δημιουργούν ασφυξία"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Στο επίκεντρο προϋπολογισμός και φορολογία

    Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο θα έχει επαφές με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας.

    Το κλιμάκιο, αναμένεται να υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση της παρακολούθησης των δαπανών του προϋπολογισμού σε μηναία βάση αλλά και για τον προσανατολισμό των φορολογικών ελέγχων σε τομείς με υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής.

    Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η διαφάνεια και η αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων, η βελτίωση της παρακολούθησης εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε μηνιαία βάση, η υιοθέτηση τριετών προϋπολογισμών ανά υπουργείο, η ενδυνάμωση του ρόλου του Κοινοβουλίου στην παρακολούθηση και τον έλεγχο του προϋπολογισμού και ο εκσυχρονισμός και η λογιστική παρακολούθηση on line του προϋπολογισμού μέσω ανάπτυξης ολοκληρωμένου πληροφοριακού στυστήματος (ΟΠΣ).

    Οσον αφορά τα θέματα φορολογίας, θα συζητηθούν τα συστήματα διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων, ο τρόπος κατάρτισης και το περιεχόμενο των στρατηγικών προγραμμάτων, τα συστήματα προσανατολισμού των φορολογικών αρχών σε χώρους με υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής, η διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, κλπ.

    Τέλος, θα συζητηθεί το θέμα του διοικητικού κόστους ανά φορολογική αρχή και παραγόμενο έργο.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

    Δεν ζητάμε αλλαγή των όρων της ευρωπαϊκής συμφωνίας

    "Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για την αλλαγή των όρων της πρόσφατης συμφωνίας του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τον μηχανισμό στήριξης" απάντησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με υποτιθέμενες ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας για αλλαγές στην πρόσφατη συμφωνία του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τον μηχανισμό στήριξης, αφού η φημολογία προκάλεσε νέα εκτόξευση του spread των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά υψηλά.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου "σημαντική τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα" και επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και ότι η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας εξαρτάται από την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

    [02] "'Οχι σε μέτρα που δημιουργούν ασφυξία"

    Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και τα μέτρα που παίρνει διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, την ώρα που αναχωρούσε από το γραφείο του στην Ρηγίλλης.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως όπου πήγε τις ημέρες του Πάσχα υπήρξε έντονη αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης. Οι μικρομεσαίοι και η αγορά ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους, είπε και σημείωσε πως η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει.

    Σχετικά με το μέτρο του 8%, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθη πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην βλέπει ότι θα διαλύσει τις επιχειρήσεις και επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα - ανάσα και όχι μέτρα που δημιουργούν ασφυξία.

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία για να φτιάξει η ψυχολογία και τόνισε πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε ούτε το έλλειμμα, όπως μας ζητούν από την Ευρώπη.

    "Με τα μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά από πού θα βρούμε έσοδα", αναρωτήθηκε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να καταργηθεί άμεσα το 8% για τις επιχειρήσεις.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα

  • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (13:00:00 Αθήνα)

  • Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στην Τουρκία

    Κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς (15:00:00 Αθήνα Κεφαλάρι Κηφισιάς)

    Θεσσαλονίκη

    29ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης

    Συνέντευξη Τύπου-ΠΑΜΑΚ-9ο Διεθνές Συνέδριο ThessIMUN (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του "Βαρόμετρου ΕΒΕΘ", περιόδου Οκτωβρίου '09 - Μαρτίου '10, στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) για τα νέα φορολογικά και οικονομικά μέτρα (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (β` ημιτελικός): ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

    Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (τελικός, β΄ αγώνας): Εθνικός-Χάντι Μανσίσκ

    Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Παίδων: Κλήρωση τελικής φάσης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 April 2010 - 4:30:16 UTC