Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί
  • [02] Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν οργανώνουν οι Τουρκοκύπριοι
  • [03] Επίθεση με μολότοφ το βράδυ στο θέατρο Τέχνης
  • [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [05] Τεταμένη η κατάσταση στην Αίγυπτο
  • [06] "Τελειώνει η ατιμωρησία"
  • [07] Εκπαιδευτικές ανισότητες ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί

    Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα παροχής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ έδωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, σκοπός των μέτρων που ελήφθησαν είναι η απαλλαγή πέντε εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από την απαράδεκτη κατάσταση, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν, με τις ατελείωτες ουρές στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

    Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των περίπου 20.000 γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

    Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

    Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

    Οι συνταγές αυτές εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται, όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος, με τη διαδικασία που με απόλυτη σαφήνεια καθορίζεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή. Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, και όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος η πρώτη επίσκεψη είναι 20 ευρώ και η δεύτερη τον ίδιο μήνα 10 ευρώ.

    Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα, στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

    Γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr) και όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης χωρίς κανένα πρόβλημα για την περαιτέρω συνεργασία τους.

    Οι προαναφερόμενοι όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στη βάση των όρων, των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

    Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος κάλεσε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να μην εγκαταλείψουν τις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος και ως πρώτη τους επιλογή να έχουν τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

    Ο Διοικητής του ΙΚΑ διευκρίνισε ότι τα συνταγολόγια, από το Μάιο που θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα καταργηθούν. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αύξηση των δαπανών που πιθανόν να επιφέρει η διανομή των συνταγολογίων στους ασφαλισμένους και η ελεύθερη επιλογή γιατρών, είπε: "Οσο πιο κλειστό είναι το σύστημα τόσο πιο μεγάλη είναι η συνταγογράφηση και οι δαπανες" .

    Αναφερόμενος στη συμμετοχή των γιατρών ΙΚΑ στην απεργία, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι αυτή κυμαίνεται γύρω στο 50%.

    Στο μεταξύ οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Εως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

    Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο Υγείας.

    Εξάλλου, από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

    Στο μεταξύ, "ρολά" κατεβάζουν σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν οργανώνουν οι Τουρκοκύπριοι

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, για τις χθεσινές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για το πρόσφατο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων κατά της οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας τους και της Άγκυρας, ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα.

    Σε γραπτή ανακοίνωση, η πλατφόρμα αναφέρει ότι «ο κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων που επέβαλλε η Τουρκία και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, κατηγορεί και το συνεργάτη που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».

    Καλεί δε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το ''ναι'' των Τουρκοκυπρίων το 2004 στο δημοψήφισμα.

    «Το ΑΚΡ με τζαμιά, συγκροτήματα πανεπιστημίων και θρησκευτική προπαγάνδα συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης των Τουρκοκυπρίων, της πτώχευσης των εργαζομένων και του να τους κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να ακούσει τις φωνές στους δρόμους και να δείξει σεβασμό στο λαό, η συνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων επισημαίνει «όταν ήρθε η σειρά του - χωρίς να δείξει καθόλου σεβασμό στη θέληση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και αυτά που έγιναν στους δρόμους - παρουσιάστηκε χωρίς ντροπή».

    Η πλατφόρμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και κατηγορεί το κυβερνών ΑΚΡ για νεοφιλελεύθερη ισλαμική πολιτική με την οποία θέλησε να ''ντύσει'' τους Τούρκους εργαζόμενους, στην οποία «δεν θα δώσουμε εμείς καμιά ευκαιρία».

    Σε ανακοίνωσή του το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα χαρακτηρίζει απαράδεκτες και λυπηρές τις δηλώσεις Ερντογάν και θεωρεί ότι προέρχονται από λάθος πληροφόρηση και παρακίνηση. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν συντηρούνται από κανέναν και δεν είναι παράσιτα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Αντιδράσεις κατά των δηλώσεων Ερντογάν υπήρξαν και από άλλα τουρκοκυπριακά κόμματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίθεση με μολότοφ το βράδυ στο θέατρο Τέχνης

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με μολότοφ, καπνογόνα και σιδερολοστούς στο θέατρο Τέχνης στην Πλάκα, περίπου 40 λεπτά πριν από την πρεμιέρα του έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν χθες στα πελάγη από 8 έως 9 μποφόρ έχουν εξασθενήσει.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τεταμένη η κατάσταση στην Αίγυπτο

    Στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι. Οι διαδηλωτές που απαιτούν την απομάκρυνση του προέδρου Μουμπάρακ, έχουν καταλάβει την πλατεία εδώ και μία εβδομάδα. Ο Χόσνι Μουμπάρακ τόνισε την Πέμπτη πως αν παραιτηθεί τώρα, η Αίγυπτος θα βυθιστεί στο χάος και επανέλαβε πως θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο.

    Άγνωστοι ανατίναξαν αγωγό στο βόρειο Σινά που τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. "Δολιοφθορείς εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της ασφάλειας και ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου" τόνισε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου, προσθέτοντας πως η έκρηξη ήταν μεγάλη.

    Ο ίδιος κατηγόρησε τους "τρομοκράτες" ότι ευθύνονται για την έκρηξη.

    Ο αιγυπτιακός στρατός διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τον αγωγό, προσπαθώντας να ελέγξει τη φωτιά που ξέσπασε. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη αξιωματούχο, πως "η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι εκρήξεις συνεχίζονται και στις δύο πλευρές" του αγωγού. Ο αγωγός αυτός τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία. "Πρόκειται για μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση" επισήμανε ανταποκριτής της αιγυπτιακής τηλεόρασης.

    Επίσης, θόρυβοι βαριάς ανταλλαγής πυροβολισμών έγιναν αντιληπτοί στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καίρου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

    Στο διάστημα αυτό ξέσπασαν συγκρούσεις με υποστηρικτές του Αιγύπτιου προέδρου. Συχνά την νύχτα ακούγονται πυροβολισμοί, χωρίς να είναι ξεκάθαρο από που προέρχονται

    Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν θα έχει σήμερα συνάντηση με εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας, για να εξετάσουν μια από τις προτεινόμενες λύσεις, σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος ο Σουλεϊμάν θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία. Όμως με τους διαδηλωτές να ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Μουμπάρακ, αλλά και των συμμάχων του, είναι ασαφές αν αυτή η πρόταση αρκεί για να τερματιστεί η κρίση.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ανακοίνωσε σήμερα πως ο διευθυντής του γραφείου του στο Κάιρο και ένας από τους δημοσιογράφους του συνελήφθησαν.

    Οπρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η μεταβίβαση της εξουσίας στην Αίγυπτο πρέπει να ξεκινήσει τώρα, αλλά οι λεπτομέρειες της διαδικασίας πρέπει να καθοριστούν από τον λαό. "Το μέλλον της Αιγύπτου θα καθοριστεί από το λαό της" δήλωσε ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ.

    Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Χόσνι Μουμπάρακ να ακούσει τους διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνσή του και να πάρει τη "σωστή απόφαση".

    Επιπλέον, χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις επιθέσεις κατά των διαδηλωτών.

    Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την έκκληση του Ιράν υπέρ μιας ισλαμικής επανάστασης στην Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις αυτές ως "εκπληκτικές" μετά από την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν το 2009.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Τελειώνει η ατιμωρησία"

    "Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται. Αυτό θα τελειώσει". Το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της ανεξάρτητης βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε τράπεζα.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε "κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει".

    Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για "μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη", καθώς και για "αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις". Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το ΣΔΟΕ.

    Σχετικά με την υπόθεση του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου που διεξάγει, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Εκπαιδευτικές ανισότητες

    Μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όσον αφορά στις επιδόσεις των νέων στην εκπαίδευση διαπιστώνονται στην έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ σχετικά την εκπαίδευση.

    «Στους νομούς που παρουσιάζονται χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα τα προφίλ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Είναι νομοί που έχουν υψηλούς δείκτες ανεργίας και χαμηλό δείκτη ευημερίας, όπου τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν είναι θετικά αλλά περιοχές όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό αλλά οι μαθητικές επιδόσεις είναι χαμηλές, γιατί έχει απαξιωθεί η εκπαίδευση.», δηλώνει ο Νίκος Παϊζης, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

    Αντίθετα, σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές, όπου ο δείκτης ανεργίας είναι υψηλός και το βιοτικό επίπεδο χαμηλό, παρατηρούνται υψηλές επιδόσεις μαθητών. Πρόκειται για περιοχές όπως είναι η Ήπειρος και η Θεσσαλία. «Μπορεί να ερμηνεύεται ως αδιέξοδο των παιδιών από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός, ή την αμφιβολία αν μπορεί να αναπτυχθεί παραμένοντας στον τόπο τους», εξηγεί ο κ. Παϊζης.

    Την ίδια ώρα στα ύψη παραμένουν οι δαπάνες των νοικοκυριών για την εκπαιδευτική ενίσχυση των νέων. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες των νοικοκυριών για αγορά αγαθών και υπηρεσιών εκπαίδευσης ανέρχονται ετησίως στα 5,1 δισ. ευρώ.

    Από αυτά τα χρήματα, το 1,6 δισ. ευρώ προορίζεται για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (κυρίως φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα και ξένες γλώσσες), ενώ τα 711 εκ. ευρώ αφορούν την πρωτοβάθμια. Στο παραπάνω ποσό, υπολογίζονται και τα χρήματα που δαπανώνται από τις οικογένειες ώστε να σπουδάσουν νέοι είτε στο εξωτερικό είτε σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένει μόνιμα η οικογένεια. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των δαπανών για την εκπαίδευση (από δημόσιους, κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους) φτάνει τα 14,7 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 February 2011 - 9:30:19 UTC