Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"
  • [02] Σηκώνουν αύριο τις μπάρες σε διόδια της Πελοποννήσου
  • [03] Στάση εργασίας στο μετρό την Τρίτη
  • [04] Η κρίση... πάει θέατρο
  • [05] Τελείωσαν οι e-διευθύνσεις
  • [06] "Κιντρινόμαυρο" ντέρμπι ο»Ώ

  • [01] "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"

    Στο Κάιρο θα μεταβεί, αύριο, Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η Αίγυπτος για την Ελλάδα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη γειτονιά μας.

    Παράλληλα σημείωσε τον κίνδυνο να υπάρξει έκρηξη προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα στην περίπτωση που συνεχιστούν τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει χθες τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τόσο με τον Πρόεδρο Μουμπάρακ όσο και με τον Ελ Μπαραντέι και άλλες προσωπικότητες της χώρας, ενώ παράλληλα ήρθε σε τηλεφωνική επαφή και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Κλίντον και Λαβρόφ.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Κυριακή την Αίγυπτο, τους ομολόγους του και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Αστον, η οποία επίσης θα μεταβεί, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αίγυπτο, κατόπιν απόφασης που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν απέκρυψε ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι εξαιρετικά ρευστή και η πολιτική λύση είναι προς αναζήτηση και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν άμεσα οι πράξεις βίας και να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η μεταβατική περίοδος.

    Ερωτηθείς αν στον αραβικό κόσμο μπορεί να υπάρξει τρίτος δρόμος ανάμεσα στη δημοκρατία και τη θεοκρατία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ποτέ του δεν πίστεψε ότι το ζήτημα της Δημοκρατίας σχετίζεται με το ζήτημα της θρησκείας. Τόνισε επίσης ότι η έννοια της Δημοκρατίας είναι πανανθρώπινη και ότι στον Αραβικό κόσμο, κυρίως η νέα γενιά, αναζητήσει σήμερα Δημοκρατικές διεξόδους.

    Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για τα οικονομικά θέματα, ανέφερε ότι εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο τις δανειακές ανάγκες της χώρας, όσο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που άφησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι κατάφερε να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά τα προβλήματα.

    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ αυτής της προοπτικής. «Σήμερα η Ελλάδα έχει προτάσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί τελική συμφωνία, η οποία θα δώσει λύση, άπαξ δια παντός, στα προβλήματα των κρατικών χρεών των μελών της ευρωζώνης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τις προτάσεις που τέθηκαν στη Σύνοδο, η Ελλάδα τις έχει ήδη εφαρμόσει σε ποσοστό 90% και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε από αυτές τις προτάσεις. Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω και αυτά που συζητήθηκαν σήμερα δεν μεταφράζονται επβ ουδενί σε νέα μέτρα».

    Εξάλλου, ερωτηθείς για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου αφού σημείωσε ότι τη θεωρεί δεδομένη, εξέφρασε την ελπίδα να συνοδευτεί και με άλλες θετικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

    Ερωτηθείς, εξάλλου, για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου τα διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τα έχω ακούσει δεν τα έχω στο μυαλό μου». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

    Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση το έχει αποκλείσει, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν άλλες θετικές επιλογές και οι οποίες σχετίζονται με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σηκώνουν αύριο τις μπάρες σε διόδια της Πελοποννήσου

    Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου αύριο, στις 3 το μεσημέρι, στο άνοιγμα των διοδίων που ετοιμάζει σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου ανατολικής Πελοποννήσου.

    Προσυγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό κέντρο Αρκαδίας μία ώρα νωρίτερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στάση εργασίας στο μετρό την Τρίτη

    Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, την προσεχή Τρίτη, 8 του μηνός.

    Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη βουλή και να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Η κρίση... πάει θέατρο

    Η κρίση στην επαρχία- τουλάχιστον- πάει β¦ θέατρο. Και περνάει και καλά και φτηνά. Και προτιμάει και ελληνικά β¦ γιατί «Ο πνιγμένος απ τα ελληνικά πιάνεται», όπως ισχυρίζεται στην αφίσα-πρόγραμμά του το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ή «Ο κόσμος της πόλης στηρίζει το θέατρο του», όπως δηλώνει ο διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, ή «Όταν τιμάς τον κόσμο σου, σε τιμά κι αυτός», όπως ξέρει 36 χρόνια τώρα ο διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστας Τσιάνος.

    Έτσι, μπορεί η οικονομική κρίση, η εφορεία και οι νέες μέθοδοι της, η απαγόρευση του καπνίσματος και άλλες σοβαρές παράμετροι, να έχουν κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και να επιτρέπουν στα εναπομείναντα να λειτουργούν μόνο τα Σαββατοκύριακα, τα θέατρα όμως- και ιδιαίτερα τα Κρατικά και ορισμένα ΔΗΠΕΘΕ- ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες εντυπωσιακή άνοδο και των δραστηριοτήτων και του «εκφρασμένου» ενδιαφέροντος του κοινού, καθώς και του αριθμού των εισιτηρίων τους.

    «Η πόλη-Θεσσαλονίκη, κάνει επιτέλους αυτό που έκανε- από ιδρύσεως του Θεσσαλικού Θεάτρου- η Λάρισα. Στηρίζει το θέατρο της», ισχυρίζεται ο πολυπράγμων Σωτήρης Χατζάκης- ευτυχής φέτος με την εντυπωσιακή επιτυχία της «Λωξάντρας» του, που σε έναν μήνα παραστάσεων συγκέντρωσε περισσότερους από 25.000 θεατές στο ογκώδες Βασιλικό Θέατρο, αλλά και του Μπρεχτικού «Πούντιλα» (Στο θέατρο της ΕΜΣ), που ακολουθεί με 13.000 θεατές, αριθμούς απροσέγγιστους τα τελευταία χρόνια.

    Την εισπρακτική επιτυχία του ΚΘΒΕ, αλλά και ορισμένων ΔΗΠΕΘΕ (όπως αυτά της Λάρισας και των Σερρών, που παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο των εισιτηρίων τους και υπερδραστηριότητα τους τελευταίους μήνες) εζήλωσαν και πολλοί ιδιωτικοί θίασοι εξ Αθηνών, που εγκαταλείπουν άρον-άρον το υπερδιογκωμένο θεατρικό κέντρο και κατευθύνονται στις συγκεκριμένες θεατρικές «πιάτσες» της επαρχίας, προκειμένου να «κλέψουν» μέρος του θεατρικού ενδιαφέροντος- και των εισιτηρίων- από τους θεατρικά στερημένους, αλλά και με ξαναγεννημένο θεατρικό ενδιαφέρον, κατοίκους τους.

    «Ο προγραμματισμός, η σωστή και έγκαιρη οργάνωση των παραστάσεων- είτε πρόκειται για παραγωγές του ίδιου του θεάτρου, για συμπαραγωγές ή για μετακλήσεις- η ηθελημένη στροφή στο ελληνικό έργο- καθώς ο κόσμος επιθυμεί να ακούσει θεάτρο στη γλώσσα και στη «λογική» του- αποτελούν μέρος των αιτιών για τη στροφή των ανθρώπων της πάσχουσας ελληνικής επαρχίας στο θέατρο. Αν όμως το μοναδικό μας ενδιαφέρον είναι το ταμείο μας και το β¦ γέμισμά του, αν οι προσπάθειες δεν αποβλέπουν σε βάθος χρόνου, φοβάμαι πως όλος αυτός ο ενθουσιασμός- διοργανωτών και θεατών- θα αποδειχθεί ένα υπέροχο βεγγαλικό. Ο ενεστώς χρόνος πάντα ενθουσιάζει, ο μέλλων όμως είναι γοητευτικότερος», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Θοδωρής Γκόνης.

    Η εικόνα δεν είναι ιδανική σ΄ολόκληρη την επαρχία. Ούτε «ένας κούκος»- έστω κι αν αυτός ονομάζεται «Λωξάντρα» ή «Ιοκάστη»- φέρνει τη θεατρική άνοιξη, εν μέσω οικονομικού "χειμώνα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τελείωσαν οι e-διευθύνσεις

    Είναι πια επίσημο, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ιστορία του Ίντερνετ. Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που ήσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και τώρα πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Και το πιο σημαντικό: οι περισσότεροι χρήστες του Ίντερνετ δεν θα καταλάβουν καν το πρόβλημα και τις αλλαγές που προωθούνται.

    Σε μια ειδική "τελετή" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ -σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό-, όπως άρμοζε στην περίσταση, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

    Ήδη, έχει αρχίσει η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος "χώρος" για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη. Το νέο σύστημα φέρνει ένα ασύλληπτα μεγάλο αριθμό νέων διευθύνσεων, που περιγράφονται από τον αριθμό 340 ακολουθούμενο από 36 μηδενικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

    Για να καταλάβει κανείς τη σύγκριση, αν όλες μαζί οι διευθύνσεις IPv4, που μόλις εξαντλήθηκαν, καταλαμβάνουν χώρο όσο μια μπάλα γκολφ, οι νέες διευθύνσεις IPv6 πιάνουν χώρο όσο ο ήλιος! Οπότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή τη φορά υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις για να πάρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και έτσι, στο προβλεπτό μέλλον, δεν αναμένεται να γίνει ξανά μετάβαση σε κάποιο νέο πρωτόκολλο λόγω εξάντλησης των νέων διευθύνσεων.

    Ο Μπέκστρομ καθησύχασε όσους φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο "αποκαλυπτικό" σενάριο. Αν μη τι άλλο, τα Περιφερειακά Μητρώα του Διαδικτύου έχουν ακόμα στη διάθεσή τους ορισμένες διευθύνσεις, τις οποίες θα συνεχίζουν να παραχωρούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, και αυτές οι διευθύνσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012. Αυτό αναμένεται να συμβεί πρώτα στην Ασία, όπου η ζήτηση είναι τεράστια για νέες διευθύνσεις. Μόλις τα Περιφερειακά Μητρώα Διευθύνσεων ξεμένουν οριστικά από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παραχωρούν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

    Για τις εταιρείες που έχουν δικό τους δικτυακό τόπο (website), η μετάβαση στο σύστημα διευθύνσεων IPv6 σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουν έτσι τον εξοπλισμό τους, ώστε να υποστηρίζει το νέο πρότυπο, χωρίς να είναι ανάγκη -στις περισσότερες περιπτώσεις- να προχωρήσουν σε αναβάθμιση υλικού (hardware). Αν δεν κάνουν τις αναγκαίες ρυθμίσεις, η ταχύτητα των ιστοσελίδων τους μπορεί να επιβραδυνθεί, ενώ στο μέλλον μερικοί χρήστες μπορεί να μην έχουν καν πρόσβαση σε αυτές.

    Οι φορητοί υπολογιστές, τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και άλλες σύγχρονες φορητές συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο, ήδη υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου, λιγότεροι από το 1% των χρηστών του διαδικτύου δεν έχουν κατάλληλα ρυθμισμένο εξοπλισμό και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους.

    Αντίθετα με τους καταναλωτές-χρήστες που δεν θα καταλάβουν τίποτε (μερικοί μπορεί απλώς να χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις ρυθμίσεις των μόντεμ και των ρούτερ τους), η προσπάθεια και το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα διευθύνσεων θα πέσει κυρίως στους ώμους των παρόχων πρόσβασης στο διαδίκτυο, των υπεύθυνων των διαδικτυακών τόπων και των εταιρειών δικτύωσης. Αυτοί θα πρέπει να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των συστημάτων τους, όταν αυτά θα κληθούν να χειριστούν τις νέες online διευθύνσεις IPv6.

    Σύμφωνα με τον Μπέκστρομ της ICANN, η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς. Το Google, το Facebook και άλλοι μεγάλοι "παίκτες" του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος (ώρα 00:01 Γκρίνουιτς), για να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Κιντρινόμαυρο" ντέρμπι

    Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σημαντικότερο ματς του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και θέλει τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την ανοδική πορεία της. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει με αξιώσεις το «κυνήγι» του Ολυμπιακού και της πρώτης θέσης της βαθμολογίας.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά την Ξάνθη και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη. Σημαντικό είναι και το ματς στο Ολυμπιακό στάδιο με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Άρη, ενώ η Λάρισα θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Τρίπολη στο ματς κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 21ης ημέρας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA 6

    17:15 (Σέρρες) Πανσερραϊκός-Ηρακλής NOVA 2

    19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Άρης NOVA 2

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 (Καβάλα) Καβάλα-Κέρκυρα NOVA 2

    15:00 (Ηράκλειο) Εργοτέλης-Πανιώνιος NOVA 3

    15:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Ξάνθη NET

    17:15 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος NOVA 2

    19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA 1

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 February 2011 - 11:30:19 UTC