Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας
  • [02] Παράταση για την επιστροφή ΦΠΑ
  • [03] Αποκλειστική συνέντευξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σ. Λεβέντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Το WikiLeaks "πάει" για Νόμπελ Ειρήνης
  • [05] Oι ποινές του νέου φορολογικού ν/σ ο»Ώ

  • [01] Συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας

    Υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

    Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι, η διάθεση στα πιστωτικά ιδρύματα των πρόσθετων κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ, το σχέδιο απεξάρτησής τους από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η ανάγκη αναδιάρθρωσής τους, ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια.

    Στο Συμβούλιο συμμετέχουν, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παράταση για την επιστροφή ΦΠΑ

    Παρατείνεται μέχρι την 31η Μαρτίου 2011, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ επιχειρήσεων μη εγκατεστημένων στο κράτος μέλος επιστροφής, δηλαδή στην Ελλάδα, που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής δικτυακής πύλης και αφορούν περιόδους επιστροφής του έτους 2009.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αποκλειστική συνέντευξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σ. Λεβέντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αυτές τις ημέρες το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Κύπρο είναι ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ. Την περασμένη Παρασκευή στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας του ρίχθηκαν προειδοποιητικά δύο πυροβολισμοί και θυροκολλήθηκε ένα απειλητικό σημείωμα εναντίον της ζωής του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου. Τα γραφεία της «Αφρίκα» βρίσκονται στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας απέναντι από τη «Βουλή» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)» και πολύ κοντά στην «πρεσβεία» της Τουρκίας.

    Ο Σενέρ Λεβέντ από παλιά, όταν οι άλλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα σιωπούσαν, τασσόταν ανοιχτά εναντίον του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, εναντίον της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και εναντίον της πολιτικής της Άγκυρας για εποικισμό και δημογραφική αλλοίωση.

    Μετά την εξέλιξη της περασμένης Παρασκευής και ενόψει του αυριανού νέου συλλαλητηρίου των Τουρκοκυπρίων, ο δημοσιογράφος δέχθηκε να παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν φοβήθηκε ποτέ και δεν φοβάται και τώρα για τη ζωή του.

    Ο Σενέρ Λεβέντ, μεταξύ άλλων, δηλώνει ανοιχτά ότι οι άνθρωποι που τον απείλησαν και προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν με τους πυροβολισμούς «προέρχονται από το χώρο της τουρκικής μαφίας, της οποίας ένας από τους νονούς είναι ο Ισμέτ Φελέκ, υπόδικος στην Τουρκία και στενός φίλος με τον Ουμίτ Ντογκάι Αρίντς». Ο τελευταίος είναι αδελφός του αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

    Σύμφωνα με τον Λεβέντ το κόμμα του Ερντογάν «σήμερα δεν είναι αυτό, που ήταν όταν πρωτοήλθε στην εξουσία». Εκφράζει την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν και μετά τις εκλογές του προσεχούς Ιουνίου «δεν πρόκειται να κάνει θετικά βήματα για τη λύση του Κυπριακού» και ότι αντίθετα θέλει να ενισχύσει τη θέση του στην Κύπρο. Τονίζει ότι ο Ερντογάν έχει δώσει απευθείας οδηγία στον Έρογλου να μην αγγίξει σε καμιά περίπτωση τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, γιατί αυτά αφορούν αποκλειστικά την Τουρκία. Περισσότερο από τη ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας τον Ερντογάν ενδιαφέρει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, συμπληρώνει.

    Υποστηρίζει ότι το κυπριακό πρόβλημα σήμερα δεν είναι διαφορά μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, αλλά διαφορά μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας.

    Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Ερντογάν κατάγγειλε τον ίδιο (τον Σενέρ Λεβέντ) για τη στάση του στις κινητοποιήσεις τον Τουρκοκυπρίων και για τα συνθήματα κατά της Τουρκίας.

    Ο Σενέρ Λεβέντ υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία και δηλώνει ότι η λύση θα ήταν η επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, πράγμα, όμως σημειώνει, δύσκολο με τις πραγματικότητες που έχουν δημιουργηθεί σήμερα. Τάσσεται εναντίον των χωριστών δημοψηφισμάτων, ενώ υποστηρίζει ότι και η ελληνοκυπριακή ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Χριστόφια, «στην πραγματικότητα επιθυμεί μια άλλη λύση από αυτήν για την οποία μιλά δημοσίως».

    Τέλος, ο Σενέρ Λεβέντ δηλώνει ότι από τους ξένους πολιτικούς εκτιμά ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, όπως σημειώνει, «δεν ευθύνεται για τη δεινή σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το WikiLeaks "πάει" για Νόμπελ Ειρήνης

    Προσωπικότητες της "αραβικής άνοιξης", το WikiLeaks, οι "πατέρες" του Διαδικτύου και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκαταλέγονται στις 241 υποψηφιότητες -νέος αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του θεσμού- για το Νομπέλ Ειρήνης του 2011.

    Ο νορβηγός βουλευτής Σνόρε Βάλεν ανακοίνωσε ότι πρότεινε το WikiLeaks για το Νομπέλ, εκτιμώντας ότι ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ και είχε ειδικότητα στη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών επέτρεψε να γίνουν αποκαλύψεις για "διαφθορά, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια".

    Ο οριστικός αριθμός των υποψηφιοτήτων είναι 241, εκ των οποίων 53 οργανώσεις", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νομπέλ, Γκέιρ Λούντεσταντ.

    Ο κατάλογος των διεκδικητών του βραβείου δεν ανακοινώνεται, είπε ο Λούντεσταντ σημειώνοντας ότι οι φετινές υποψηφιότητες επηρεάστηκαν από τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

    "Λάβαμε αρκετές προτάσεις, που αντανακλούν την κατάσταση που παρατηρούμε" στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη ιδιαιτέρως, είπε.

    Χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο -κοινοβουλευτικοί και υπουργοί, προηγούμενοι βραβευθέντες, μέλη ορισμένων διεθνών οργανισμών, καθηγητές πανεπιστημίου - μπορούν να προτείνουν έναν υποψήφιο, με τελευταία προθεσμία για την αποστολή των προτάσεων την 1η Φεβρουαρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Oι ποινές του νέου φορολογικού ν/σ

    Τις ποινές που προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, ή διαπράττουν το αδίκημα της φοροδιαφυγής με την μη καταβολη φόρου εισοδήματος ή την μην απόδοση ΦΠΑ καταγράφει σε αναλυτικό σημείωμά του το υπουργείο Οικονομικών.

    Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από τότε που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου ίσου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής.

    Αυξάνονται οι ποινές: Από 10.000 - 50.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες, από 50.000 έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτος, από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.

    Για το αδίκημα φοροδιαφυγής στο εισόδημα: Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής με την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος, εφόσον από την παράλειψη ή των ανακρίβεια της δήλωσης δεν αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος.

    Μέχρι 15.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα., από 15.000 - 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

    Για το αδίκημα φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ: Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών.

    Από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 10 ημερών, από 3.000 - 75.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, από 75.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

    Όσον αφορά στα εικονικά- πλαστά- νοθευμένα, ο χαρακτήρας του αδικήματος παραμένει στιγμιαίος. Από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών, από 3.000 - 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2011 - 13:30:17 UTC