Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παγώνει" η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει
  • [02] Τρίπολη, το "κύκνειο άσμα" του Καντάφι
  • [03] Παραίτηση για τη λογοκλοπή
  • [04] Αναβολή του τελικού μπάσκετ ο»Ώ

  • [01] "Παγώνει" η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει

    Οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από σήμερα, 1η Μαρτίου, στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων, Εθνικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά. Ορισμένοι φαρμακευτικοί σύλλογοι, όπως της Κρήτης και της Κορίνθου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στο "πάγωμα" της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από πρώτης Απριλίου, ώστε να υπάρχει επαρκής ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, δεν επιτρέπεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τρίπολη, το "κύκνειο άσμα" του Καντάφι

    Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Μουάμαρα Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

    Εν τούτοις, ο συνταγματάρχης Καντάφι κωφεύει στις κλιμακούμενες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία εξετάζει όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Κυρίως, η διεθνής κοινότητα επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στο εναέριο χώρο της Λιβύης.

    Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την άμεση επανάληψη των εξαγωγών από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

    Παράλληλα, αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός εξετάζει διάφορες επιλογές. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευκρίνισε ότι καμία στρατιωτική ενέργεια με τη συμμετοχή αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν εξετάζεται για τη Λιβύη.

    Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των πτήσεων επάνω από το λιβυκό έδαφος, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτούσε τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και την έγκριση του ΟΗΕ.

    Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνη με την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον δήλωσε ότι "φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναίνεση" μεταξύ των δυτικών συμμάχων για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη.

    Πέραν των κυρώσεων, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες να γίνουν προετοιμασίες για τη λήψη "συμπληρωματικών μέτρων, ώστε η κυβέρνηση Καντάφι να λογοδοτήσει, για να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηριχθεί ο λιβυκός λαός στην επιδίωξη μίας δημοκρατικής μετάβασης".

    Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δύο ομάδες αρωγής στα σύνορα της Λιβύης και την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, ενώ ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε άμεση πρόσβαση στις δυτικές περιοχές της Λιβύης.

    Γαλλικό αεροσκάφος που μετέφερε πέντε τόνους ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού έφθασε τη νύκτα στη Βεγγάζη, μέσω του Καΐρου.

    Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουΐς Μορένο-Οκάμπο διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τη βία στη Λιβύη, ως πρώτο βήμα ενδεχόμενης έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παραίτηση για τη λογοκλοπή

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ (CSU), μετά τις καταγγελίες για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή.

    "Λυπάμαι πολύ για την απόφασή του, όμως την κατανοώ", δήλωσε η Α. Μέρκελ. Η καγκελάριος επεσήμανε ότι "δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα" να διορίσει τον διάδοχο του τσου Γκούτενμπεργκ και ανέφερε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί νέος υπουργός.

    Ο ΥΠΕΞ και πρόεδρος των Φιλελευθέρων FDP Γκίντο Βεστερβέλε χαρακτήρισε "συνεπή" την απόφαση του υπουργού Άμυνας, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD την χαρακτήρισε "επιβεβλημένη και αναπότρεπτη".

    Η παραίτηση του τσου Γκούτενμπεργκ είναι "τεράστιος κόλαφος" για την καγκελάριο Μέρκελ εκτίμησε το κόμμα των Πρασίνων.

    Ο Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, 39 χρονών, προβεβλημένος πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας CSU ακόμη και μετά το σκάνδαλο της λογοκλοπής παρέμενε ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Γερμανίας με βλέψεις και για την καγκελαρία. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ομοσπονδιακής βουλής το 2002, χρημάτισε υπουργός Οικονομίας στο τέλος της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών υπό τη Μέρκελ και από τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε υπ. Άμυνας στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αναβολή του τελικού μπάσκετ

    Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή, 6/3 (18:30), στο κλειστό του Ελληνικού.

    Αυτό αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής με παρόντες τους εκπροσώπους των δύο ομάδων, της Αστυνομίας και της Πολιτείας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ασυμφωνία ανάμεσα στην ΕΟΚ, τη ΓΓΑ και την Αστυνομία. Η ΕΟΚ πρότεινε εκ νέου να διεξαχθεί ο αγώνας παρουσία φιλάθλων, στα πρότυπα των προηγούμενων ετών, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό ατόμων (περίπου 500 φιλάθλους από κάθε ομάδα). Η ΓΓΑ επέμεινε στην αρχική θέση της η είσοδος στον τελικό να επιτραπεί μόνο σε μαθητές συνοδευόμενους από τους γονείς τους. Ο Ολυμπιακός πρότεινε να διαθέσει τα 500 εισιτήρια που του αναλογούν σε αθλητές των ακαδημιών του, μαζί με τους γονείς τους, πρόταση που απέρριψε όμως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση για διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτή η λύση θεωρήθηκε δυσφήμηση του αθλήματος. Από τη στιγμή που υπήρξε ασυμφωνία δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη κατάληξη παρά η αναβολή, λόγω του περιορισμένου χρόνου.

    Την ώρα που στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για «απόφαση σκάνδαλο», στον Παναθηναϊκό την αποδέχονται. Ο μάνατζερ των «πρασίνων», Μάνος Παπαδόπουλος, εξέφρασε το «σεβασμό στις αποφάσεις της Πολιτείας».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2011 - 15:30:19 UTC