Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Θ. Τοκάκη το βραβείο "Χορν"
  • [02] Εξοικονόμηση με «ιδιωτική ετικέτα»
  • [03] Βομβαρδισμών συνέχεια στη Λιβύη
  • [04] Κίνηση Πολιτών "Επισκήνιον" ο»Ώ

  • [01] Στον Θ. Τοκάκη το βραβείο "Χορν"

    Στον Θάνο Τοκάκη για την ερμηνεία του στον ρόλο τού «Σερ Άντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη), απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.

    Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Οικονόμου, παρέδωσε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα.

    Πρόκειται για την ενδέκατη απονομή του ετήσιου βραβείου, που ξεκίνησε το 2001, ύστερα από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του αδελφού του ηθοποιού, Γιάννη Χορν.

    Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

    Ο Θάνος Τοκάκης, αποφοίτησε το 2005 από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε στον «Θησαυρό της Αγγελίνας» (ΝΕΤ), ενώ υποδύθηκε τον Αχιλλέα, τηλεοπτικό γαμπρό του Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά του Mega «50 - 50», παράλληλα με τις εμφανίσεις του στο θέατρο. Ο Θάνος Τοκάκης έπαιξε στο παιδικό έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο θέατρο «Πόρτα» (2006) και στο κινεζικό «Ο ορφανός του Ζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του «Αμόρε» (2007). Συμμετείχε ακόμα στις τηλεοπτικές σειρές «Ο 3ος νόμος» και «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου.

    Πέρσι συμμετείχε στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στην παραγωγή του Εθνικού θεάτρου «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εξοικονόμηση με «ιδιωτική ετικέτα»

    "Καταφύγιο" στα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα αναζητούν οι καταναλωτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχή αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.

    Kαι φαίνεται ότι τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα είναι μια συμφέρουσα λύση αφού μπορεί να μειώσουν έως και 50% το κόστος του "καλαθιού".

    H εποχή που τα ιδιωτικής ετικέτας ήταν απλώς μια "έξυπνη αγορά" για κάποιους ή μια αγορά για ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα έχει παρέλθει.

    Το γεγονός ότι είναι φθηνότερα, ανάλογα με το προϊόν, κατά 20%, 30%, ή και 50% αφορά πια μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

    Και τη διαφορά κάνει η τιμή, αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το 44% των καταναλωτών τα προτιμά ενώ το 55,3% από πλευράς ποιότητας θεωρεί ότι είναι εφάμιλλα των επωνύμων.

    Κατά συνέπεια δεν είναι τυχαίο που οι πωλήσεις τους έχουν εκτοξευθεί στο 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με υπολογισμούς λιανεμπορικών επιχειρήσεων, όταν το σύνολο της αγοράς κινείται στα περίπου 6,7 δισ. ευρώ.Την ίδια ώρα ο τζίρος των επωνύμων προϊόντων συνεχώς διολισθαίνει και εκτιμάται ότι πέρυσι κατέγραψε πτώση κατά περίπου 3,4%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Βομβαρδισμών συνέχεια στη Λιβύη

    Εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος F-15E της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε ανγκαστική προγείωση τη νύχτα στη Λιβύη, ότι ο ένας από τους χειριστές διεσώθη και είναι ασφαλής και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διάσωσης και του δεύτερου χειριστή.

    Ο εκπρόσωπος Βινς Κρόουλι τόνισε ότι οι δυο χειριστές χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα και πρόσθεσε ότι αιτία της αναγκαστικής προσγείωσης είναι πιθανότατα η μηχανική βλάψη και όχι εχθρικά πυρά.

    Στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν την πληροφορία για αναγκαστική προσγείωση, νωρίτερα σήμερα, στη Λιβύη ενός αμερικανικού αεροσκάφους τύπου F-15.

    Η πληροφορία μεταδόθηκε αρχικά από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.

    Σήμερα, στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, και υπάρχουν νεκροί, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που επλήγη, δήλωσε κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί... ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ενα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά που επέβαιναν, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο κάτοικος που ονομάζεται Μοχάμεντ και βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της πόλης.

    Επίσης, οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται κατά της πόλης Ζιντάν, κάνοντας χρήση βαρέος πυροβολικού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

    Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, και δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αντιαεροπορικής άμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, έπληξαν οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας ", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη. Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.

    Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στα στρατιωτικά πλήγματα της διεθνούς δύναμης στη Λιβύη, αλλά είναι πιθανόν να συμβάλει στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που θα οργανωθούν επί τόπου, σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Hurriyet.

    Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σύνοδο την Πέμπτη, έπειτα από αίτημα της Λιβύης, δήλωσε σήμερα ένας διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη υπό το πρόσχημα της ανωνυμίας.

    Σε μια άλλη εξέλιξη, δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του Πρακτορείου Getty Images αγνοούνται από την Παρασκευή οπότε συνελήφθησαν από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού τους.

    Ο Στεφάν Λερ, ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το πρακτορείο Polaris Images και για τον οποίο δεν υπήρχαν νέα από την Κυριακή, οπότε βρισκόταν στην περιοχή της Βεγγάζης, ήλθε σε επαφή χθες το βράδυ με το πρακτορείο του, αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

    Η Ελλάδα δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα σε φίλες ή σύμμαχες χώρες" επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, η ΕΕ, με τις αποφάσεις που έλαβε, "αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ανθρωπιστικό τομέα, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε συντονισμό με τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ".

    Για τις εξελίξεις στη Λιβύη, θα ενημερώσει τη Βουλή, σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Τέλος, εκτινάχθηκαν, οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη. Η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται πάνω από τα 116 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 1,32 δολάρια σε σχέση με το "κλείσιμο" της περασμένης Παρασκευής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κίνηση Πολιτών "Επισκήνιον"

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμβάλλει κανείς στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ένας από αυτούς είναι η ενεργός συμμετοχή.

    Φωτεινό παράδειγμα το «Επισκήνιον», η κίνηση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, η οποία δημιουργήθηκε από πολίτες που εννοούν και κάνουν πράξη αυτά που πρεσβεύουν. Όπως η κ. Μαρία Μίχα, εμπνεύστρια της ιδέας και κινητήρια δύναμη του όλου εγχειρήματος.

    Το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο 2007, μετά από αναζήτηση 200 χρόνων, στην οδό Σαλαμίνος, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Λιοσίων.

    Η είδηση της ανακάλυψης προκάλεσε αίσθηση και συγκίνηση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στην ευρύτερη.

    Μέχρι τώρα οι ανασκαφές, που σταμάτησαν το καλοκαίρι του 2007 λόγω έλλειψης πόρων, έχουν φέρει στο φως μια ολόκληρη κερκίδα, πλάτους 5 μ. (στο δυτικό τμήμα) και 22μ. (στο ανατολικό), με 11 σειρές καθισμάτων, ημικυκλικού σχήματος, φτιαγμένα από ασβεστολιθικούς δόμους.

    Σύμφωνα με την αρχαιολόγο και ανασκαφέα του μνημείου, κ. Μαρία Πλάτωνος, οι δόμοι αυτοί είχαν μεταφερθεί πιθανότατα από κάποιο τοπικό λατομείου λίθου, ενώ τα προϊόντα της επεξεργασίας των λίθων δείχνουν ότι η τελική επεξεργασία έγινε επί τόπου.

    Η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επισκήνιον-Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών», που ιδρύθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, έχει ως στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών. Η πρόεδρος του «Επισκηνίου» και δικηγόρος, κ. Μαρία Μίχα, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2011 - 11:30:17 UTC