Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομία και εθνικά θέματα στη Βουλή
  • [02] Αντισεισμική θωράκιση στην Ελλάδα
  • [03] Απάντηση Λευκωσίας
  • [04] Μικρή πτώση ο»Ώ

  • [01] Οικονομία και εθνικά θέματα στη Βουλή

    Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την οικονομική κατάσταση της χώρας απάντησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, αλλά και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά.

    Τόνισε ότι έχει τριπλασιασθεί η ακρίβεια, έχει αυξηθεί η κερδοσκοπία, κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και στενάζει η αγορά, ενώ η κυβέρνηση δίνει ψεύτικη αισιοδοξία.

    Απαντώντας ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε με τη χώρα, όπως είπε, στα πρόθυρα της πτώχευσης.

    Το 2010, τόνισε, σημειώθηκε για πρώτη φορά πραγματική μείωση στο καλάθι της νοικοκυράς.

    Έχουμε, πρόσθεσε τα πρώτα δειλά δείγματα για την υποχώρηση της ύφεσης, αλλά χρειάζεται, όπως είπε, αγώνας και προτάσεις, καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά βήμα- βήμα θα τα καταφέρουμε.

    Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τον κ.Σαμαρά να ξεφύγει από τις απόψεις του κ.Καραμανλή.

    Η οικονομία και τα εθνικά θέματα κυριαρχούν σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της "Ωρας του πρωθυπουργού".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα "λουκέτα" στην αγορά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αντισεισμική θωράκιση στην Ελλάδα

    Πόσο ασφαλές είναι να βρίσκεσαι σε μία δημόσια υπηρεσία και γενικότερα σε ένα κτίριο του δημοσίου (σχολείο, νοσοκομείο κ.λπ.) την ώρα που εξελίσσεται ένας σεισμός;

    Το ερώτημα προέκυψε μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αντίστοιχου βαθμού σεισμικότητας περιοχή, ο πληθυσμός της, όμως, δεν διαθέτει, ούτε κατ' ελάχιστον, την παιδεία των Ιαπώνων για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει κανείς τη στιγμή εκείνη. Τι έχει γίνει, όμως, για να μη θρηνήσει η χώρα θύματα, όπως μία δεκαετία πριν, όταν σημειώθηκε ο σεισμός της Πάρνηθας;

    «Πρακτικά ελάχιστα, ως προς το κομμάτι της θεραπείας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Κοσμάς Στυλιανίδης, και προσθέτει: «Κυρίως ο ΟΣΚ έχει εντοπίσει και καταγράψει προβλήματα σε σχολεία και προχωρεί μέσα από εξασφαλισμένα κονδύλια στην ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κτιρίων αυτών». Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει πως «γενικώς, η κατάσταση των κτιρίων στην Ελλάδα είναι καλή».

    Σημειώνεται ότι τα κτίρια πριν από το 1985 είναι ήδη ηλικίας 30 ετών και το μπετόν έχει χρόνο ζωής 50 χρόνια. Ένα κτίριο με φέροντα οργανισμό από μπετόν και χάλυβα, στα 70 χρόνια μπορεί ακόμη και να καταρρεύσει, χωρίς καν να γίνει σεισμός.

    Στη τεκμηρίωση αυτή στηρίχθηκε και η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, που επικαλέσθηκε το ΥΠΕΚΑ και έγινε δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απάντηση Λευκωσίας

    Η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε τον ισχυρισμό που διατύπωσε σε δηλώσεις του στο Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν επιδεικνύουν επιθυμία για λύση του Κυπριακού και ευθύνονται για την εκκρεμότητα του προβλήματος.

    Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν, είπε ότι αποτελούν επικοινωνιακή τακτική, η οποία όμως "δυστυχώς βρίσκει και ανταπόκριση σε κύκλους, οι οποίοι θα έπρεπε να ασκούν σκληρή κριτική στην Τουρκία".

    "Γιατί δεν βρίσκει ανταπόκριση στον Σαρκοζί ή στην Μέρκελ; Εδώ είναι η μεγάλη αντίφαση. Κάποιοι για λόγους δικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων καλύπτουν το άδικο", είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Τις δηλώσεις Ερντογαν απέρριψε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, λέγοντας ότι σ' αυτή την περίπτωση ταριάζει η φράση "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μικρή πτώση

    Το "φράγμα" του 10% έσπασε η ανεργία το Φεβρουάριο στην ευρωζώνη, διαμορφούμενη σε 9,9%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Πρόκειται, για την πρώτη φορά που η ανεργία πέφτει κάτω από 10% του ενεργού πληθυσμού, από το Δεκέμβριο του 2009, σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα.

    Συνολικά, στην ευρωζώνη το μήνα Φεβρουάριο ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 15,747 εκ., μειωμένος κατά 77.00 έναντι του μηνός Ιανουαρίου.

    Για το σύνολο της ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε σε 9,5% έναντι 9,6% το μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2011 - 11:30:24 UTC