Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Τασούλας: "H συναίνεση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα"
  • [02] "Στο 50% η χρηματοδότηση"
  • [03] Παγκόσμια χορωδία
  • [04] Το «σπίτι» της Μύρτιδος ο»Ώ

  • [01] Κ. Τασούλας: "H συναίνεση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα"

    Οπαδός της "Τέχνης της πολιτικής", πνευματικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ και "αμετανόητος" πολιτευόμενος, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναπολεί τα χρόνια που η πολιτική ήταν συνυφασμένη με την πράξη και τη δημιουργία και χαρακτηρίζει λίγο μελαγχολική εμπειρία τη σύγκριση του επιπέδου της πολιτικής σκέψεως παλαιότερα και σήμερα, καθώς και του τρόπου «που πολιτευόμαστε σήμερα και άλλοτε».

    Χαρακτηρίζοντας προφητική για την εξέλιξη και την πορεία της πολιτικής στην Ελλάδα, μια ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη το 1985, με την οποία προλόγισε τη θεατρική παράσταση «Έκρηξη» του Ευάγγελου Αβέρωφ, στέκεται στη φράση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ότι «μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το πολίτευμα και τη σχέση πολίτη και πολιτικών είναι η επέλαση της "Τεχνολογίας της Πολιτικής" στη θέση της "Τέχνης της Πολιτικής".

    Αναφορικά με τα περιθώρια πολιτικής συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων στη χώρα μας, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση και ειδικότερα για το ποια είναι η υποχρέωση της ΝΔ να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, με δεδομένο ότι έχει και αυτή τις ευθύνες της για το σημερινό αδιέξοδο στην Οικονομία, ο κ. Τασούλας είναι ξεκάθαρος: «η συναίνεση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα».

    Όπως εξηγεί «η συναίνεση είναι συμπεριφορά και περισσότερο από τη συναίνεση μας λείπει το πολιτικό σχέδιο».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Στο 50% η χρηματοδότηση"

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πηγές άντλησης των οικονομικών πόρων του κόμματός του σημειώνει "εμείς περιορίζουμε τα έξοδά μας σαφώς κάτω από το επίπεδο των νομίμων εσόδων" και προσθέτει ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι "να έχουμε την ευκαιρία να επιστρέφουμε στο κράτος 1 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των μη προνομιούχων Ελλήνων".

    Τονίζει επιπλέον, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει "καμιά οφειλή σε κανέναν, ιδιώτη, τράπεζα, κράτος" και υποστηρίζει, ότι "σαφώς και έχουν πτωχεύσει" τα κόμματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν ουσιαστικά προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται έως και το 2016, με δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες.

    "Πιστεύω, στα χρόνια της κρίσης, η χρηματοδότηση από το κράτος προς τα κόμματα έπρεπε να πέσει στο 50% για να δείξουμε στους πολίτες πως όλες οι εκροές του Δημοσίου έχουν μειωθεί", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παγκόσμια χορωδία

    Αυτή η χορωδία είναι πραγματικά διαφορετική από κάθε άλλη στον κόσμο. Όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ στο Διαδίκτυο, αλλά επιπλέον είναι εικονική.

    Αποτελείται από 2.052 άτομα από 58 χώρες (τρία μάλιστα προέρχονται από την Ελλάδα), τα οποία τραγουδάνε ατομικά, αλλά έχουν συνενωθεί όλοι μαζί σε ένα βίντεο, που δημιούργησε ο συνθέτης και μαέστρος Έρικ Γουίτακρ και ο καθένας μπορεί να δει και να ακούσει στο YouTube ή στην ιστοσελίδα του.

    Η χορωδία, με την εύγλωττη ονομασία Virtual Choir 2.0, σύμφωνα με το New Scientist, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και ο δημιουργός της που είχε την πρωτότυπη ιδέα, φορούσε ένα μπλουζάκι με τις λέξεις "Φανατικοί της χορωδίας όλου του κόσμου Ενωθείτε!".

    Πέρυσι, ο Γουίτακρ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει μια προσωπική ηχογράφηση της χορωδιακής σύνθεσής του "Ύπνος" και να την "ανεβάσει" ως βίντεο του YouTube. Το μήνυμά του διέτρεξε τον κυβερνοχώρο και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, στις 10 Ιανουαρίου φέτος, συνολικά 2.051 "χορωδοί" είχαν δημιουργήσει ο καθένας τη δική του ηχογράφηση του "Ύπνου", άλλος στο ρόλο του τενόρου, άλλος του μπάσου, της σοπράνο κοκ. Οι πιο νέοι ήσαν οκτώ και εννέα ετών, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι μετά τα 70 τους και είχαν να τραγουδήσουν για χρόνια.

    Είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο του 2010, μια ανάλογη αλλά πολύ μικρότερης κλίμακας διαδικτυακή χορωδία, η Virtual Choir 1.0, η οποία είχε βασιστεί στη συμβολή 185 εθελοντών που τραγουδούσαν το "Lux Arumque" του Γουίτακρ και το σχετικό βίντεο στο YouTube έχει μεγάλη επιτυχία έκτοτε, καθώς το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατ. φορές.

    Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες από το "ανέβασμά" της στο YouΤube, η νέα εικονική χορωδία Virtual Choir 2.0 είχε πάνω από 19.000 "χτυπήματα" και ο δημιουργός της δέχεται ήδη εισηγήσεις για μια τρίτη ακόμα μεγαλύτερη χορωδία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το «σπίτι» της Μύρτιδος

    Το «σπίτι» της Μύρτιδος παρουσιάζεται σήμερα, στις 11.00, στον Πύργο των Αθηνών (Μεσογείων 2-4).

    Πρόκειται για κατασκευή από ειδικά, ανθεκτικά υλικά, των ανθρώπων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και προσφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να «στεγάσει» το εκμαγείο της 11χρονης κοπέλας -που όπως απέδειξαν οι επιστημονικές μελέτες, έζησε τον 5ο αι. π.Χ. και πέθανε από τον τυφοειδή πυρετό- στο μακρύ της ταξίδι σε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Μύρτις «βαφτίσθηκε» από τους ειδικούς επιστήμονες του πανεπιστημίου Αθηνών, που ανέλαβαν την ανάπλαση του προσώπου της, με βάση το κρανίο του συγκεκριμένου κοριτσιού, που βρέθηκε το 1995 σε ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2011 - 10:30:15 UTC