Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλείει την αναδιάρθρωση
  • [02] Αυξήθηκαν τα spreads των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης
  • [03] Θετική απόφαση του Αρείου Πάγου για συμβασιούχους
  • [04] Μήνυμα στο κινητό για τα φθηνότερα βενζινάδικα
  • [05] Φθηνότερα διόδια
  • [06] "Η όπερα είναι η ζωή μου" ο»Ώ

  • [01] Αποκλείει την αναδιάρθρωση

    Το ζήτημα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων θα ξεκαθαρίσει μετά το καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. «Μία εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει πριν το καλοκαίρι και πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη βοήθεια στην Πορτογαλία», δήλωσε ο υπουργός.

    Συνεχίζοντας, για το θέμα αυτό, είπε: «Μπορώ να καταλάβω όσους βλέπουν την τρέχουσα κατάσταση και λένε, "δεν θα έχεις ποτέ μια αγορά (σ.σ.: για το ελληνικό χρέος)", αλλά μπορώ επίσης να παραπέμψω στην εικόνα του περασμένου Οκτώβριου και Νοέμβριου, όταν τα spreads είχαν μειωθεί κατά 350 μονάδες βάσης μέσα σε 40 ημέρες, πριν αρχίσουν και πάλι να ανεβαίνουν».

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο υπουργός είπε ότι «αποδείχθηκε μακρύτερο και δυσκολότερο» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πεισθούν οι διεθνείς επενδυτές. «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτόβ¦ Περισσότερο χρόνο, όχι με την έννοια ενός νέου προγράμματος , αλλά για να πείσουμε». Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, ο υπουργός είπε: «Η θέση μας είναι ότι προχωρούμε με το πρόγραμμαβ¦ Αυτό κάνουμε και αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του χρέους».

    Ο υπουργός χαρακτήρισε χωρίς προηγούμενο τη δημοσιονομική προσαρμογή που κάνει η Ελλάδα, αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014. «Πρόκειται για μία χωρίς προηγούμενο δημοσιονομική προσπάθεια. Ήταν δύσκολο να προωθήσουμε όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο για όλα όσα έχουμε πει».

    Η ανάπτυξη της οικονομίας θα αρχίσει στο τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2011 είπε ο υπουργός, υποδεικνύοντας μία μέτρια ανάκαμψη το 2012.

    Δηλώσεις μέλους της διοίκησης της ΕΚΤ

    Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "θα γονάτιζε" την οικονομία της χώρας και θα προκαλούσε χρεοκοπία σε μεγάλο μέρος του τραπεζικού συστήματος, προειδοποίησε σήμερα ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην ιταλική οικονομική εφημερίδα "Il Sole 24 Ore".

    "Η ελληνική οικονομία θα γονάτιζε με καταστροφικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και τη διαφύλαξη του δημοκρατικού συστήματος" δήλωσε ο Λ. Μπίνι Σμάγκι στη συνέντευξή του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αυξήθηκαν τα spreads των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης

    Σημαντική αύξηση σημειώνουν οι αποδόσεις και τα spreads των ομολόγων της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, η οποία αποδίδεται από το πρακτορείο Bloomberg σε σενάρια των επενδυτών για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους τους. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το 13% για πρώτη φορά από το 1998 τουλάχιστον, ενώ το spread τους σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα έφθασε μετά το μεσημέρι στις 985 μονάδες βάσης (9,85 ποσοστιαίες μονάδες).

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, σημαντική αύξηση σημείωσαν και τα spreads των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Η απόδοση των διετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκε κατά 77 μονάδες βάσης στα 18,22%, ενώ των πενταετών ομολόγων έφθασε στο 17,77% - αυξημένο κατά 78 μονάδες βάσης - που είναι το υψηλότερο επίπεδο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων της Πορτογαλίας αυξήθηκε στο 10,47%, ενώ το spread των 10ετών ομολόγων της χώρας έφθασε στις 545 μονάδες βάσης, που είναι το υψηλότερο από την καθιέρωση του ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Θετική απόφαση του Αρείου Πάγου για συμβασιούχους

    Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι όσοι είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προ του 2001, μπορούν να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, κι έτσι οι δικαστές δικαίωσαν καθαρίστριες του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), οι οποίες εργάστηκαν στον εν λόγω οργανισμό από το 1991 έως το 1998.

    Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων και τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (νόμοι 2112/1920, 3239/1954, κλπ), εάν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

    Στην προκειμένη περίπτωση, οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ εργάστηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απο το 1991 έως το 1998 και κατέθεσαν αγωγές πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

    Υπενθυμίζεται, ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 103 απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

    Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου, δεν καλύπτει τους συμβασιούχους που απασχολήθηκαν μετά το 2001.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μήνυμα στο κινητό για τα φθηνότερα βενζινάδικα

    Δωρεάν θα λαμβάνουν οι καταναλωτές μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με τα τρία φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή την οποία βρίσκονται. Μετά από συζητήσεις που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υπήρξε συμφωνία με όλες τις εταιρείες να εντάξουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία στα προγράμματά τους δωρεάν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

    Οι καταναλωτές θα στέλνουν μήνυμα σε ένα πενταψήφιο αριθμό από το κινητό τους τηλέφωνο και αμέσως θα λαμβάνουν απαντητικό sms στο οποίο θα υπάρχει η διεύθυνση των τριών πρατηρίων της περιοχής στην οποία βρίσκονται με τις φθηνότερες τιμές υγρών καυσίμων.

    Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη καθώς, γενικότερα, η κατάσταση στην αγορά υγρών καυσίμων και η λειτουργία του ανταγωνισμού σε αυτή την αγορά απασχολεί ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού που παρακολουθεί στενά τη διαμόρφωση των τιμών σε όλα τα στάδιά της.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Φθηνότερα διόδια

    Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

    Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών, που κατασκευάζουν τα έργα, αλλά και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.

    Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους, δηλαδή, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, από τα κεφάλαια αυτά μπορούν να εξαγοραστούν ομόλογα που λήγουν, είτε ομολόγα από την τραπεζική αγορά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Η όπερα είναι η ζωή μου"

    Η Ελένα Ομπραζτσόβα τα έχει ζήσει όλα: μεγάλες συνεργασίες, με σκηνοθέτες διεθνούς φήμης στις καλύτερες σκηνές του κόσμου, έρωτες και φιλίες, αλλά και πολύ διάβασμα, πολλή δουλειά και πολλές θυσίες.

    Μετά το τέλος ενός σεμιναριακού μαθήματος που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ωδείο Αθηνών, καλεσμένη του σκηνοθέτη Βασίλη Αναστασίου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη ζωή της, την καριέρα της και τα όνειρά της.

    Δεν έκρυψε ότι ο στόχος της είναι να βοηθάει τους νέους τραγουδιστές: "Εγώ δούλεψα με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες, μαέστρους, με μεγάλες ορχήστρες στα σημαντικότερα θέατρα και θέλω όλα αυτά που έχω αποκομίσει, όλες τις εμπειρίες μου και όλα όσα ξέρω, να τα αφήσω στους νέους".

    "Έφτασα στο πιο ψηλό επίπεδο στον κόσμο, όσον αφορά στο τραγούδι, και για μένα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Αλλά, όταν έφτασα στην κορυφή, δεν ήξερα πού είχα φτάσει", είπε χαρακτηριστικά.

    "Δε μετανιώνω για τίποτα στο παρελθόν. Είμαι ευτυχισμένη και κυρίως τώρα. Έχω δουλέψει σαν σκυλί, σαν σκλάβα, στη ζωή μου και ο Θεός, που μου έδωσε αυτό το ταλέντο, πιστεύω ότι είναι και εκείνος ευχαριστημένος για τη δουλειά που έχω κάνει", εξομολογήθηκε.

    Πότε θα σταματήσει να τραγουδάει δεν ξέρει: "Είναι ωστόσο κάποια σημεία που πλέον με δυσκολεύουν. Και προτιμώ, κάποια κομμάτια, για να μην τα πω άσχημα, να μην τα πω καθόλου". Είναι πάντως δύσκολο να τη φανταστεί κανείς μακριά και έξω από τον κόσμο του τραγουδιού.

    Στην τελευταία ερώτηση για το τι είναι για αυτήν η όπερα, πήρε μια βαθιά ανάσα: "Είναι η ζωή μου. Η αναπνοή μου. Οι σκέψεις μου. Όλο μου το είναιβ¦".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2011 - 12:30:27 UTC