Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση"
  • [02] Στο νοσοκομείο ο Μ. Θεοδωράκης
  • [03] Νερό από το Μόρνο και πάλι στην Αθήνα
  • [04] Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι
  • [05] Θαυμάστρια του Καζαντζάκη ο»Ώ

  • [01] "Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση"

    "Δεν είναι στις σκέψεις μας, δεν είναι στις αποφάσεις μας, αποκλείουμε την αναδιάρθρωση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά, δημοσιεύματα περί παρασκηνιακών συζητήσεων για το θέμα αυτό. "Η αναδιάρθρωση θα είναι επιβλαβής για τη χώρα μας", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, ο οποίος αναφερόμενος σε σχετικές θέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι "η κυβέρνηση αποφασίζει και οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους, εκφράζουν τις απόψεις τους".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ρεαλιστικό "Οδικό Χάρτη" που δεν περιορίζεται στην έξοδο της χώρας από την κρίση και που πέρα από την αντιμετώπιση των τρεχόντων δημοσιονομικών προβλημάτων, αποτελεί ολοκληρωμένο σχέδιο με μακρόπνοη προοπτική για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή".

    Ακόμη, υποστήριξε ότι ο "Οδικός Χάρτης" μεθοδεύει και την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ισχυροποίηση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και τόνισε ότι "αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία σε όλα τα επίπεδα, όπου υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός κρατάμε τον δημόσιο έλεγχο και το μάνατζμεντ".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο νοσοκομείο ο Μ. Θεοδωράκης

    Μια αδιαθεσία στο στομάχι οδήγησε τον Μίκη Θεοδωράκη σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων.

    Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο μουσικοσυνθέτης αισθάνθηκε χθες ενοχλήσεις και οι οικείοι του έκριναν ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νερό από το Μόρνο και πάλι στην Αθήνα

    Υδροδοτείται και πάλι απ το Μόρνο η περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης του καναλιού στη θέση Σαράντι Βοιωτίας, με την τοποθέτηση και δεύτερου παράπλευρου αγωγού, μήκους 150 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων. Το κανάλι είχε διαρραγεί από κατολίσθηση βραχώδους όγκου στις 29 Μαρτίου 2011, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του και η Αθήνα να τροφοδοτείται από τον ταμιευτήρα της Υλίκης. Υπενθυμίζουμε ότι εντός έξι ημερών, η ΕΥΔΑΠ κατασκεύασε τον πρώτο συνδετήριο κλάδο (bypass) από χαλυβδοσωλήνες διαμέτρου 2 μέτρων.

    Στις 5 Απριλίου 2011 αποκαταστάθηκε - εν μέρει - η παροχετευτικότητα του καναλιού και σήμερα με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγωγού - εντός ένδεκα ημερών - αποκαθίσταται ικανοποιητικά η παροχετευτική δυνατότητά του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι

    Από 80 έως 145 ευρώ υπολογίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ότι θα κοστίσει, κατά μέσο όρο, το φετινό πασχαλινό τραπέζι, ενώ υπενθυμίζει ότι πέρυσι το μέσο κόστος κυμάνθηκε από 90 ως 150 ευρώ και όπως εξηγεί αυτό συμβαίνει οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής κυμαίνονται οριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

    Η ΕΣΕΕ με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αλλά και την τιμοληψία του ινστιτούτου ερευνών (ΙΝΕΜΥ) της συνομοσπονδίας σε σούπερ μάρκετ, κεντρικές και λαϊκές αγορές υπολογίζει ότι το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, θα κυμανθεί από 80 έως 145 ευρώ, (90 ως 150 το 2010), και η τιμή του πασχαλινού οβελία θα διαμορφωθεί στα 8,5 έως 11 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία, 7 έως 10 ευρώ στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και 7 έως 9 ευρώ στη Βαρβάκειο Αγορά για εγχώρια αμνοερίφια τα οποία, όπως τονίζει η ΕΣΕΕ, φέτος πωλούνται φθηνότερα από τα εισαγόμενα. Κατά την εκτίμηση της συνομοσπονδίας οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος ότι φέτος το αρνί θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι δεν επαληθεύονται από τα στοιχεία των προμηθειών που έγιναν μέχρι το περασμένο Σάββατο. Τελικά εκτιμάται ότι η μέση τιμή του κιλού φέτος θα διαμορφωθεί οριακά φθηνότερα.

    Το υπουργείο σε πρόσφατη ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, προ δεκαημέρου, ενδεικτικά ανέφερε ορισμένες τιμές οι οποίες προσομοιάζουν με τις τιμές που συνέλλεξε η ΕΣΕΕ και από τις οποίες προκύπτει ότι το νωπό αρνί εμφανίζει μείωση σε σχέση με πέρυσι που φθάνει το 13,48%, το νωπό κατσίκι μείωση 11,19%, το νωπό κοτόπουλο μείωση 28,8% ενώ αναφέρεται και τιμή χοιρινής μπριζόλας +0,18%.

    Παράλληλα, οι τιμές στα λαχανικά παρουσίαζαν μειώσεις που φθάνουν και το 43%. Ωστόσο, ακριβότερη διαμορφώνεται η τιμή της πατάτας και της ντομάτας κατά 9% και 6,7% αντίστοιχα. Ειδικά δε η τιμή της εισαγόμενης πατάτας είναι ακριβότερη κατά περίπου 43%, λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται διεθνώς.

    Όσον αφορά την κατηγορία των πασχαλινών δώρων, υπολογίζεται ότι το κόστος για την εφετινή περίοδο κυμαίνεται: λαμπάδες απλές σε πολυκαταστήματα 7,90 με 15, λαμπάδες απλές σε καταστήματα κέντρου Αθηνών και Πειραιώς 5,90, αυγά ελληνικής κατασκευής μεσαίο μέγεθος - απλά 9,90, αυγά ελληνικής κατασκευής μεσαίο μέγεθος - διακοσμημένα 15 με 25 ευρώ, σοκολατένια αυγά 4 με 17 ευρώ και καλαθάκια 4 με 6 ευρώ.

    Η παρούσα οικονομική συγκυρία υπολογίζεται από τους εμπόρους ότι θα προκαλέσει μείωση της ζητούμενης ποσότητας τόσο από την πλευρά των καταναλωτών, όσο και από αυτήν των λιανεμπόρων, με τους τελευταίους να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τη συρρίκνωση της αγοραστικής δυνατότητας των ελληνικών νοικοκυριών, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της ποσότητας των παραγγελιών τους κατά περίπου 10% σε σύγκριση με παλαιότερα έτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Θαυμάστρια του Καζαντζάκη

    Τη μεγάλη «κυρία» της Νοτιοαφρικανικής λογοτεχνίας, Nadine Gordimer, καλωσόρισε στους κόλπους της η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ). Κατά την επίσκεψή του στη Νότιο Αφρική ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, «πρεσβευτής» Ελληνισμού, Γιώργος Στασινάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την κα Gordimer και να συνομιλήσουν για την προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, σε όλο τον κόσμο.

    «Τη γνωριμία μου με την Nadine Gordimer την οφείλω στον γνωστό σε όλους μας συνήγορο του Νέσλον Μαντέλα, Γιώργο Μπίζο, ο οποίος είναι ένα από τα ένθερμα μέλη της ΔΕΦΝΚ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Γενεύη ο κ. Στασινάκης. Και συνεχίζει: «Η συνάντησή μας έγινε στο σπίτι της μεγάλης «κυρίας» της Νοτιοαφρικανικής λογοτεχνίας, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Από την πρώτη στιγμή η Nadine Gordimer μου εξέφρασε το θαυμασμό της για το έργο του Καζαντζάκη, τονίζοντας πως κατά την απονομή του Βραβείου Νόμπελ, to 1991, δεν μπορούσε παρά να μην αναφερθεί σε αυτόν. Στο μεταξύ, ο Γιώργος Μπίζος, με τον οποίο συνδέεται από την εποχή των κοινών αγώνων εναντίον του Απαρχάϊντ, την είχε ήδη ενημερώσει για τα προβλήματα της μη έκδοσης και μετάφρασης των έργων του μεγάλου Κρητικού, Έτσι, όταν της μίλησα για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουμε, μέσω της ΔΕΦΝΚ, εδώ και 22 χρόνια, η Nadine Gordimer αβίαστα μου ανήγγειλε την απόφασή της να προσχωρήσει στη ΔΕΦΚΝ, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2011 - 14:30:20 UTC