Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να δώσει εξηγήσεις καλεί τη Siemens ο Χ. Καστανίδης
  • [02] Κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 11 Μαΐου αποφάσισε η ΓΣΕΕ
  • [03] Έξι ΠΑΕ χωρίς άδεια
  • [04] "Τεχνητές οι ελλείψεις" ο»Ώ

  • [01] Να δώσει εξηγήσεις καλεί τη Siemens ο Χ. Καστανίδης

    Να παράσχει εξηγήσεις, ενόψει "της διερευνώμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της", καλεί τη Siemens ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

    Η παροχή εξηγήσεων αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens A.E. με αποφάσεις της Γερμανικής Δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

    Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των γενικών γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 11 Μαΐου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

    Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανακοίνωσε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

    Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες» δήλωσε, ανακοινώνοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας κήρυξε και την απεργία της 1ης Μαΐου για λόγους όχι μόνον τυπικούς, αφού όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται εκείνη την ημέρα και θα πρέπει, προκειμένου να απεργήσουν να καλύπτονται από την απόφαση.

    Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κιουτσούκης Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, δήλωσε ότι είναι αναγκαία η αντίδραση των εργαζομένων σε μια πολιτική με την οποία καλούνται να πληρώσουν ακόμη 75 δις ως το τέλος του 2015, ενώ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θοδωρής Κούτρας (ΠΑΜΕ) είπε ότι από αύριο το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δώσουν τη μάχη ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να αποτελέσουν ένα μήνυμα κατά της πολιτικής που ασκείται από την Κυβέρνηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έξι ΠΑΕ χωρίς άδεια

    Οι δέκα από τις 16 ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισαν αδειοδότηση για την περίοδο 2011-2012, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Μέσα σε αυτές δεν βρίσκονται οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Πανσερραϊκός.

    Το ΠΟΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την αύριο και θα εκδικάσει τις υποθέσεις των υπολοίπων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Αξίζει να σημειωθεί πως η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Τεχνητές οι ελλείψεις"

    Σε παιχνίδι υπονόμευσης του δημοσίου συστήματος Υγείας, απέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, τις οποίες χαρακτήρισε "τεχνητές", κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για την τεχνητή έλλειψη υλικών στο Αλεξάνδρας και αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση.

    Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ακόμη ως «απόπειρα δημιουργίας σεισμού» στον Ευαγγελισμό και το ΚΑΤ, τα λεγόμενα περί διακοπής των χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών, τονίζοντας ότι ύστερα από έλεγχο που έκανε ο διοικητής της Α΄ΥΠΕ Αττικής, Άρης Μουσιώνης, διαπιστώθηκε ότι οι αποθήκες των συγκεκριμένων νοσοκομείων είναι πλήρεις υλικών.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, τυχόν έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία θα οφείλεται είτε σε κακή διαχείριση, είτε σε εμπάργκο των προμηθευτών και όχι στο ότι δεν πληρώθηκαν. Επειδή, όπως είπε, αναμένονται και άλλες απόπειρες υπονόμευσης του συστήματος δημόσιας υγείας, δόθηκε εντολή στο σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας να διενεργούν αμέσως ελέγχους, όταν δέχονται μηνύματα από τους διοικητές των ΥΠΕ, χωρίς να περιμένουν υπουργική εντολή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2011 - 16:30:17 UTC