Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επειγόντως ευρεία συναίνεση"
  • [02] Επιμένουν οι "Αγανακτισμένοι"
  • [03] Έκθεση φωτογραφίας σε καταφύγιο του ΄40
  • [04] Κινητοποιήσεις την Πέμπτη
  • [05] Special Olympics "Αθήνα 2011"

  • [01] "Επειγόντως ευρεία συναίνεση"

    Tην δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά να συμβάλλει στην επίτευξη "ευρείας εθνικής συναίνεσης", ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι σημερινές ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε "επειγόντως" ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες.

    Tο πλήρες κείμενο της δήλωσης του Ζ. Μπαρόζο έχει ως εξής:

    "Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποδέχτηκε σήμερα τον κ. Αντώνη Σαμαρά, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, της Νέας Δημοκρατίας.

    Στη συνάντησή τους συζήτησαν για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας. Επί τη ευκαιρία, ο Πρόεδρος Μπαρόζο κάλεσε επειγόντως τον κ. Σαμαρά να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο τις σημερινές ιστορικές προκλήσεις για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της.

    Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκλήρωσαν πρόσφατα στην Ελλάδα την αποστολή τους σχετικά με την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Ως αποτέλεσμα αυτής της αποστολής η Επιτροπή πιστεύει σθεναρά ότι η ευρεία πολιτική και κοινωνική στήριξη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι κρίσιμα σημαντική, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας".

    Την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανάκαμψει, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από τον Αντώνη Σαμαρά, "να φανεί συνεργάσιμος".

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επιμένουν οι "Αγανακτισμένοι"

    Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" δικυκλιστές, έφτασαν μαρσάροντας και κορνάροντας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ και η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται με το πέρασμα της ώρας, παρά τα απογευματινά "απειλητικά" σύννεφα.

    Τα αντίσκηνα των εθελοντών των ομάδων εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ δύο μουσικές σκηνές έχουν στηθεί στα "ορεινά" και τα "πεδινά" της πλατείας.

    Η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής είναι κλειστή.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Έκθεση φωτογραφίας σε καταφύγιο του ΄40

    Ήταν καταφύγιο για τους βομβαρδισμούς το 1940, αλλά από τότε αφέθηκε στα σκουπίδια και την εγκατάλειψη. Οι ηλικιωμένοι περίοικοι, όμως, των 40 Εκκλησιών, στη Θεσσαλονίκη, είχαν πάντα αποτυπωμένη στη μνήμη τους την εικόνα της μεγάλης τεχνητής σπηλιάς, όπου έτρεχαν για να φυλαχτούν στα "σωθικά" της, κάθε φορά που χτυπούσαν οι σειρήνες. Τώρα, το όρυγμα αυτό ξανάνοιξε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπηλαιολογίας Θεσσαλονίκης "Πρωτέας" και φιλοξενεί (έως αύριο) έκθεση φωτογραφίας, από εξερευνήσεις μελών του Συλλόγου σε σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας.

    Βασική προϋπόθεση για τους επισκέπτες της έκθεσης είναι να φορέσουν ειδικά κράνη με φακό και με τη συνοδεία σπηλαιολόγων να μπουν στο όρυγμα, το οποίο φωτίζεται μόνο με μικρά κεράκια.

    "Το όρυγμα που βρίσκεται κάτω από την πλατεία Παύλου Μελά, κατασκευάστηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις επί Μεταξά για να αποτελέσει στη συνέχεια πολεμικό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για έναν διάδρομο μήκους 22 μέτρων και ύψους 2.5 μέτρων, με σταθερή θερμοκρασία 17 βαθμών Κελσίου και σχετική υγρασία 100%", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου "Πρωτέας", Γιώργος Σωτηριάδης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Κινητοποιήσεις την Πέμπτη

    Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ καλεί η ΓΣΕΕ όλους τους εργαζόμενους αύριο, ενώ το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

    Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι το "όχι δεν πουλάμε" ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

    Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

    Στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει πιο συγκεκριμένα ως εξής:

    -Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    -Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.

    -ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    -Ακίνητα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.

    Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Special Olympics "Αθήνα 2011"

    Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ανάψει αύριο, στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, η Φλόγα της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» (25 Ιουνίου-4 Ιουλίου). Στις 11:40, η Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, Αθλήτρια Special Olympics Ρυθμικής Γυμναστικής, θα παραδώσει τη φλόγα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics "Αθήνα 2011", Γιάννα Δεσποτοπούλου και εκείνη με τη σειρά της, στους πρώτους Λαμπαδηδρόμους Έλληνες αθλητές, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τη Γεωργία Γερακάρη.

    Καλωσόρισμα θα απευθύνουν η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Υπουργός Αναπληρωτής Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ Κέννεντι.

    Την παρουσίαση θα κάνουν ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιάννης Στρατηγόπουλος, αθλητής Special Olympics. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, χορογράφος η Ελένη Ψαλλίδα, ενώ χρέη συντονίστριας της τελετής θα έχει η Άρτεμις Βασιλικοπούλου, διευθύντρια Ελλάδας Special Olympics.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 June 2011 - 16:30:26 UTC