Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις στην Ευρώπη για το χρέος
  • [02] Δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου
  • [03] Ορκίζεται το νέο υπουργικό συμβούλιο στην Αίγυπτο
  • [04] Ελεύθερη υπό όρους η δ. σύμβουλος της News of the World
  • [05] Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τις τοπικές οικονομίες
  • [06] ''Στήριξη στην Ελλάδα''
  • [07] Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες
  • [08] Παραπέμπονται σε δίκη
  • [09] "Κρίση" και στα διαζύγια
  • [10] Οικονομικές μεταρρυθμίσεις
  • [11] Ώρα ημιτελικού...

  • [01] Διαβουλεύσεις στην Ευρώπη για το χρέος

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ κλιμάκωσε την αντιπαράθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας μεταθέτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης. Σε περίπτωση που η απόφαση των κυβερνήσεων οδηγήσει σε μερική, ή, ολική στάση πληρωμών «πρέπει οι κυβερνήσεις να φροντίσουν ώστε να τεθούν στη διάθεση του συστήματος του ευρώ διασφαλίσεις τις οποίες θα μπορεί να αποδεχτεί» λέει ο κ. Τρισέ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland β (FTD), που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Το σύστημα του ευρώ συναποτελούν η ΕΚΤ και οι 17 Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.

    Με την παρέμβασή του αυτή ο κ. Τρισέ απαντά στα σενάρια λύσεων που προκρίνουν «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μερική, ή, ολική στάση πληρωμών, γράφει η εφ. FTD. Για την περίπτωση αυτή η ΕΚΤ ανήγγειλε ότι δεν θα αποδέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να διασφαλίζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Αυτό θα είχε ως συνέπεια την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέρριψε και την ιδέα της θέσπισης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το Συμβούλιο της ΕΚΤ εξέτασε διάφορες προτάσεις θέσπισης ευρωομολόγων, «προς το παρόν δεν τις συμμερίζεται», είπε ο κ. Τρισέ.

    Παράλληλα, πήρε σαφείς αποστάσεις από την κριτική που ασκείται στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι εξαιτίας καθυστερήσεων είναι συνυπεύθυνη για την κλιμάκωση της παρούσας κρίσης. Ερωτηθείς αν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση, ο κ. Τρισέ είπε: «Επ ουδενί. Θεωρώ μία τέτοια συζήτηση στη σημερινή κατάσταση παντελώς λανθασμένη».

    Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ παίρνει αποστάσεις από προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως και να την αποκλείει κατηγορηματικά. "Δεν εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση" είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. "Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να αποφύγουμε κάτι το οποίο είναι πολύ σκληρότερο", πρόσθεσε η καγκελάριος.

    Διαμήνυσε πάντως ότι η έκτακτη σύνοδος της Πέμπτης θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. "Θα μεταβώ μόνον αν υπάρχει αποτέλεσμα", είπε η κ. Μέρκελ. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσε το πρόγραμμά της έτσι ώστε την Πέμπτη να έχει στη διάθεσή της χρόνο.

    Κατά την καγκελάριο υπάρχει μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών και υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο βαθμό ανταγωνιστικότητας των χωρών. Κατά συνέπεια το δέον γενέσθαι είναι μείωση του χρέους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου

    Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η δίκη των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.

    Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι πλην των δύο αθλητών, ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος.

    Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, καθώς οι δικαστές δέχθηκαν πως το επίμαχο τροχαίο με την μηχανή που δήλωσαν οι ολυμπιονίκες, ήταν "σκηνοθετημένο" από τον Τζέκο.

    Ο προπονητής έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών, οι δύο αθλητές σε 31 μήνες , οι γιατροί του ΚΑΤ σε ποινές από 6 έως 8 μήνες ενώ οι δύο δήθεν αυτόπτες σε 7 και 15 μήνες αντίστοιχα. Για όλους τους κατηγορούμενους ορίστηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα .

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ορκίζεται το νέο υπουργικό συμβούλιο στην Αίγυπτο

    Ορκίζεται σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου, μετά τον ευρύ ανασχηματισμό ο οποίος ικανοποίησε μερικά τα αιτήματα των διαδηλωτών για βαθύτερες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου από τις 8 Ιουλίου είναι να επισπευσθεί η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ.

    Χθες Κυριακή, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου ανακοίνωσε πως ο Μουμπάρακ έχει πέσει σε κώμα, όμως γιατροί του νοσοκομείου στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου νοσηλεύεται, διέψευσαν τη δήλωση αυτή.

    Ο Μουμπάρακ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Αυγούστου με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της ανθρωποκτονίας, για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των αντικαθεστωτικών. Περισσότεροι από 840 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 18 ημέρες διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

    Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν ενώπιον του Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που ελέγχει την Αίγυπτο μετά την παραίτηση του 83χρονου Μουμπάρακ.

    Τουλάχιστον 15 υπουργοί, το μισό υπουργικό συμβούλιο, αντικαταστάθηκαν, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

    Ο Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών και ο 74χρονος Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, σύμβουλος του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Ελεύθερη υπό όρους η δ. σύμβουλος της News of the World

    Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερη η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της βρετανικής εφημερίδας News Corp. που ανήκει στον όμιλο News International, μετά από τη συνεργασία που είχε με την αστυνομία νια τις σκανδαλώδεις τηλεφωνικές υποκλοπές.

    Η Μπρουκς αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση, ενώ είχε παραιτηθεί κατά τη διάρκεια των ισχυρισμών ότι η News International, που εξέδιδε και την ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World, που, εκείνη την εποχή είχε δεχθεί κατηγορίες πως κάλυπτε ορισμένα από τα χειρότερα εγκλήματα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τις τοπικές οικονομίες

    Η Ελλάδα, καλύπτεται κατά 50% από δάση. Διαθέτει μαζί με την Ισπανία μία μοναδική ποικιλία δασικών οικοσυστημάτων, όπου συναντά κανείς όλες τις ζώνες βλάστησης της Ευρώπης. Από τη χλωρίδα αμμωδών εκτάσεων, μέχρι μεσογειακά δάση και υποαλπικές και αλπικές περιοχές. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των δασών είναι δημόσια. Τα οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από τη δασοπονία παραμένουν τεράστια και ανεκμετάλλευτα.

    Από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το δάσος και τα προϊόντα του για την επιβίωσή του. Ξυλεία, φαρμακευτικά φυτά, θηράματα, τρόφιμα, όπως μέλι, μανιτάρια, καύσιμη ύλη, παραγωγή ενέργειας.

    Η εκμετάλλευσης της «φυσικής βιομηχανίας» με ξυλώδη και μη ξυλώδη προϊόντα και υπηρεσίες θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια οφέλη, τόσο περιβαλλοντικά, όσο και κοινωνικοοικονομικά. «Η δασοπονία ως κλάδος του πρωτογενή τομέα, παρέχει ύλη για το δευτερογενή (βιομηχανία, μεταποίηση) και τον τριτογενή (τουρισμός, αναψυχή, υπηρεσίες). Στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια απαξίωση των δασικών εκτάσεων που είναι σαν να έχεις στα χέρια σου ένα διαμάντι, που επειδή δεν το έχεις επεξεργαστεί, το βλέπεις θολό και το πετάς», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Γεωργιάδης, του WWF Ελλάς.

    Την έλλειψη δασικής πολιτικής ακολουθεί μία πιο πονεμένη ιστορία, αυτή της προστασίας και συντήρησης των δασών. Οι περικοπές σε οργανικές θέσεις και η ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση έχουν αφήσει τα δάση στη βούληση κάθε ασυνείδητου υλοτόμου, κυνηγού ή οικοπεδοφάγου.

    Το πλήρες κείμενο της Μ.Κιάου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] ''Στήριξη στην Ελλάδα''

    Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, επανέλαβε η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, μετά τις συνομιλίες που είχαν, στο πλαίσιο των επαφών της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα.

    Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός και εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

    Στη συνέχεια, η κ. Κλίντον μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

    Ακολούθως, η Αμερικανίδα υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας.

    Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.

    Στη συνέχεια, η Χ. Κλίντον συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη σημασία της αμερικανικής υποστήριξης στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας: «Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ, αλλά επίσης είναι σημαντικό το δίκτυο των επαφών τους με τις χώρες της ευρωζώνης».

    Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Χ. Κλίντον μετέβη και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου, ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδης και η Αμερικανίδα ομόλογός του υπέγραψαν από κοινού Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με την «επιβολή περιορισμών σε αρχαιολογικό και βυζαντινό υλικό μέχρι και τον 15ο αιώνα».

    Το πλήρες κείμενο των Χρ. Πουλίδου και Φ. Καραβίτη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες

    Χιλιάδες ταξί έχουν παραταχθεί στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των ταξιδιωτών. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν κηρύξει από σήμερα 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.Λόγω της κινητοποίησης αυτής έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από το λιμάνι, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.

    Από το νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

    Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο και έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Παραπέμπονται σε δίκη

    Την παραπομπή οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αποφάσισαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών.

    Ομόφωνα οι Εφέτες του Συμβουλίου, τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής των επτά κατηγορούμενων και με πλειοψηφία μίας συγκατηγορούμενης τους, ενώ βάση του βουλεύματος ( υπ΄αριθμ 2192/2011) απαλλάσσονται των κατηγοριών οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης, για τους οποίους κρίθηκαν μη επαρκή τα στοιχεία.

    Με το βούλευμα οδηγούνται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος , Κώστας Κατσένος, που παραμένει ασύλληπτος και Μαρία Μπεραχά, η παραπομπή της οποίας αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 .

    Για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι μόνο οι Ν. Μαζιώτης ,Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, ενώ οι κατηγορούμενοι Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος αποφυλακίστηκαν με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά από πρόσφατο -δεύτερο- βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που δεν δέχθηκε αναίρεση του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων, και επικύρωσε το προηγούμενο βούλευμα που ήρε την προσωρινή κράτηση τους.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ,της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

    Στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος Εισαγγελέας κ.Απ.Μακρόπουλος, ανέφερε ότι ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως τις 9 Απριλίου 2010 οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] "Κρίση" και στα διαζύγια

    Η κρίση έχει χτυπήσει και την «αγορά» των διαζυγίων, τα οποία σημειώνουν μεγάλη πτώση λόγω του οικονομικού κόστους που συνοδεύει έναν χωρισμό.

    Τα στοιχεία από το ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων δείχνουν κάθετη πτώση 25% τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα το 2006 είχαν καταγραφεί στην Αθήνα 1.579 διαζύγια. Από το 2009, μαζί με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, ο δείκτης των διαζυγίων αρχίζει να πέφτει και το 2010 ο αριθμός των χωρισμών με το νόμο μειώθηκε σε 1.149.

    Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφουν πτώση των γάμων. Από 63.997 γάμους το 1995 σε 59.512 το 2009. Η αναλογία γάμων ανά 1000 κατοίκους υποχώρησε στο 5,3 από 7,3 το 1980 και από 9% που ήταν το 1960.

    Το 41,9% των «μελλόνυμφων» προτιμούν πλέον τον πολιτικό γάμο από μόλις 10,5% που ήταν το 1995. Επίσης κάνει την εμφάνισή του και το σύμφωνο συμβίωσης, με 104 το 2009, εκ των οποίων τα 54 στην Αττική.

    Το πλήρες κείμενο της Σ.Μπερετάνου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] Οικονομικές μεταρρυθμίσεις

    Συζήτηση σχετική με την πρόοδο εφαρμογής της νομοθεσίας που είχε υπογράψει πριν από ένα χρόνο για την αναμόρφωση του οικονομικού ρυθμιστικού συστήματος, θα έχει σήμερα με τους ιθύνοντες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 18.15 GMT στο Λευκό Οίκο, ενώ μία ώρα νωρίτερα ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει επισήμως την πρόθεση του να ορίσει τον πρώην Εισαγγελέα του Οχάιο, Ρίτσαρν Κόρντρευ, επικεφαλής της νέας Αρχής Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών.

    Η αμερικανική Γερουσία είναι πιθανό να αρχίσει την εξέταση αυτή την εβδομάδα ενός δικομματικού εναλλακτικού σχεδίου για να αποτρέψει μια πρωτοφανή για τις ΗΠΑ αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι των Δημοκρατικών.

    Το μέτρο βασίζεται σε μια πρόταση που έκανε αρχικά την περασμένη εβδομάδα ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υποστηρικτές της πρότασης αναμένουν ότι η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία θα περάσει την πρόταση αυτή, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων θα παρέχει την απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη της.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [11] Ώρα ημιτελικού...

    Μετά τη διοργανώτρια Αργεντινή, που αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη, εκτός συνέχειας στο Κόπα Αμέρικα έμεινε και η Βραζιλία, που ηττήθηκε στα πέναλτι από την Παραγουάη με 2-0. Ο τερματοφύλακας της Παραγουάης ήταν ο "ήρωας" του αγώνα, στέλνοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα ημιτελικά. Στις 21 Ιουλίου, στα ημιτελικά, η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 July 2011 - 6:30:28 UTC