Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για έλεγχο της οικονομίας ενόψει της επόμενης δόσης
  • [02] Συζήτηση νομοσχεδίου για ενεργειακές αγορές και έρευνα υδρογονανθράκων
  • [03] Ο «Καλλικράτης» φρέναρε τη διαδικασία αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων
  • [04] Εννέα νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στη Νότια Κορέα
  • [05] Άρτια η σύμβαση για τα γερμανικά υποβρύχια, δηλώνει ο Γ. Παπαντωνίου
  • [06] Αναβάλλεται η ψηφοφορία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ
  • [07] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με νεκρό το δήμαρχο της Κανταχάρ

  • [01] Στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για έλεγχο της οικονομίας ενόψει της επόμενης δόσης

    Στην Αθήνα βρίσκεται τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τον καθιερωμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

    Στο μικροσκόπιο των ελέγχων αναμένεται να τεθούν η πορεία των εσόδων και των δαπανών, η πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου αλλά και οι εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

    Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εσόδων του κράτους συνολικά αλλά και ανά τομέα, για την πορεία των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και των ασφαλιστικών ταμείων, και για τις πιθανές αποκλίσεις όσον αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες του κάθε υπουργείου.

    [02] Συζήτηση νομοσχεδίου για ενεργειακές αγορές και έρευνα υδρογονανθράκων

    Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και βουλευτών ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου «για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, για έρευνα, παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο στο οποίο η κυβέρνηση αποδίδει μείζονα σημασία για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει υιοθετήσει αρκετές από τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με βελτιωτικές τροποποιήσεις που επέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά με πολλές επιμέρους παρατηρήσεις-προτάσεις για την ανάγκη αλλαγών στις προωθούμενες διατάξεις, εκτός από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τάσσονται η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Κάθετα αντίθετοι δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Επιφυλάξεις για άρθρα που αφορούν τις λατομικές εργασίες εντός δασών, διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας, κάνοντας λόγο για διαφαινόμενη υποτίμηση του περιβάλλοντος.

    [03] Ο «Καλλικράτης» φρέναρε τη διαδικασία αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων

    Η αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων σταμάτησε από 1η Ιουλίου μέχρι νεωτέρας... Η αρμόδια υπηρεσία ΔΕΣΕ (Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων) προς το παρόν σταμάτησε τη λειτουργία της και οι υπάλληλοί της μεταφέρθηκαν με τις αλλαγές του «Καλλικράτη» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής. Ο έως πρότινος διευθυντής της ΔΕΣΕ, Γιώργος Μαυρογιαννίδης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει γίνει εισήγηση για την επανασυγκρότηση της ΔΕΣΕ. Έως ότου εγκριθεί το σχέδιο τροποποίησης είμαστε στον αέρα και οι διαφημιστικές πινακίδες στη θέση τους».

    Το 1999 ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος (ν.2696/1999 ΚΟΚ) για την αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων. Τα χρόνια που ακολούθησαν, κι άλλοι νόμοι θεσπίστηκαν και συμπληρώθηκαν από υπουργικές αποφάσεις. Μεμονωμένοι δήμοι, όπως ο Άλιμος, είχαν προβεί από τότε στο «ξήλωμα» διαφημιστικών πινακίδων, όμως από το 2010 άρχισε πιο συντονισμένη αποκαθήλωσή τους. Οι νόμοι ορίζουν ρητά ότι απαγορεύονται οι διαφημιστικές πινακίδες σε όλες τις ταράτσες κτιρίων, σε οικόπεδα και ιδιωτικούς χώρους, όπου η απόσταση των πινακίδων είναι μικρότερη των 150 μέτρων από το οδικό δίκτυο και έχουν εμβαδόν μεγαλύτερο των 6 τμ. Μέσα στην πόλη επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις μόνο οι διαφημίσεις τύπου «ρακέτα» με διαστάσεις έως 1,5x2. Ακόμα και σήμερα, ποσοστό 90% των διαφημιστικών πινακίδων είναι παράνομες.

    «Μέσα σε έναν χρόνο βγάλαμε 700 πινακίδες σε Συγγρού, Ποσειδώνος, Αττική Οδό, Μεσογείων και αλλού στην Αττική. Κάναμε πολύ δουλειά με ελάχιστο κόστος. Ως το 2010 ζητούσαμε χρήματα από το κράτος και δεν μας έδινε, οπότε δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Το 2010 η υπηρεσία μας χρηματοδοτήθηκε με 45.000 ευρώ και η "αποξήλωση" ξεκίνησε από τη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί καταλάβαμε ότι τα έξοδα ήταν τεράστια, όλη η χρηματοδότηση "έφυγε" στη Συγγρού. Έτσι, δηλώναμε τις διαφημίσεις ως ρύπους και κάναμε συμβάσεις με "σκραπατζήδες", οι οποίοι δεν πληρώνονταν και έπαιρναν μετά τα σίδερα. Μετά τη Συγγρού, μόνο με σκραπατζήδες δουλεύαμε. Οι εργολαβίες ήταν σε εξέλιξη και αν δεν μεταταγόμασταν, θα συνεχίζαμε την καλή δουλειά», λέει ο κ. Μαυρογιαννίδης.

    Οι διαφημιστικές πινακίδες εκτός της αντιαισθητικής εικόνας και την κατάληψη των πεζοδρομίων, αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους οδηγούς, κυρίως τους μοτοσυκλετιστές. «Τραβούν την προσοχή των οδηγών με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων. Επίσης, πολλά ατυχήματα γίνονται από προσκρούσεις στα στηρίγματα των διαφημιστικών πινακίδων, ιδιαίτερα στις διαχωριστικές νησίδες, ή στις οριογραμμές των δρόμων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Λιονάκης, μέλος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ) και προσθέτει: «Κάθε χρόνο 1,5 % των θανάτων σε τροχαία, δηλαδή περί τα 15-20 δυστυχήματα, αποδίδονται σε απόσπαση της προσοχής του οδηγού από διαφημιστικές πινακίδες ή πρόσκρουση σε αυτές».

    [04] Εννέα νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στη Νότια Κορέα

    Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δυο είναι αγνοούμενοι και 26 τραυματίσθηκαν νωρίς σήμερα από κατολίσθηση που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές σε ορεινή περιοχή της Νότιας Κορέας, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

    Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Τσαντσόν, 100 χλμ ανατολικά της Σεούλ. Ενα ξενοδοχείο και τρια σπίτια καταστράφηκαν.

    Μεταξύ των νεκρών είναι έξι φοιτητές που διέμεναν στο ξενοδοχείο το οποίο καταστράφηκε.

    [05] Άρτια η σύμβαση για τα γερμανικά υποβρύχια, δηλώνει ο Γ. Παπαντωνίου

    «Άρτια και άψογη» χαρακτήρισε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων, που υπέγραψε το 2002, κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

    Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες στη κυβέρνησης της ΝΔ για την διαχείριση της υπόθεσης και των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στα γερμανικά υποβρύχια, τονίζοντας ότι η σύμβαση προέβλεπε όχι μόνο ποινικές ρήτρες αλλά και καταγγελία και προσφυγή στη διαιτησία.

    Καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, που διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ουσιαστικό πρόβλημα στην υπόθεση ήταν ότι υπήρχε ένας εξαιρετικά κακόπιστος αντισυμβαλλόμενος και οι κυβερνήσεις της ΝΔ αποδείχτηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την υπόθεση.

    «Παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεση τους όλα τα μέσα που προέβλεπε η σύμβαση και παρά την δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης με την γερμανική κυβέρνηση, όπως είχε δείξει η εμπειρία των τελευταίων 50 χρόνων, τίποτα από αυτά δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, φέρεται να είπε ο κ. Παπαντωνίου.

    Στην Επιτροπή έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Πέμπτη, οι πρώην υπουργοί Άμυνας επί ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ενώ πριν από τη σύνταξη και κατάθεση του πορίσματος της, που προγραμματίζεται να παραδοθεί στις 5 Αυγούστου, θα έχει ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο με την ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Άμυνας.

    [06] Αναβάλλεται η ψηφοφορία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ

    Την αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας ρεπουμπλικανικού σχεδίου να αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ μετά από την κατάθεση του προϋπολογισμού, αποφάσισε η Αμερικανική Βουλή των Αντιπρόσωπων, με αφορμή ισχυρισμούς εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα γίνουν περικοπές δαπανών.

    Η Βουλή, όπως μετέδωσαν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, αναβάλλει τη ψηφοφορία μέχρι την Πέμπτη , ώστε, έως τότε να ξαναγραφεί το σχέδιο αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους , όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του στελέχους των Δημοκρατικών, 'Ερικ Κάντορ.

    [07] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με νεκρό το δήμαρχο της Κανταχάρ

    Ο δήμαρχος της Κανταχάρ, της μεγάλης αυτής πόλης του νοτίου Αφγανιστάν, ιστορικού προπυργίου των ταλιμπάν, σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Κανταχάρ, στρατηγός Αμπντούλ Ραζίκ.

    Σύμφωνα με το στρατηγό Ραζίκ, ένας άνδρας που είχε κρύψει εκρηκτικά στο τουρμπάνι του, ανατινάχθηκε μπροστά από το δήμαρχο Γκουλάμ Χαϊντάρ Χαμεντί, ο οποίος συνομιλούσε τη στιγμή εκείνη στον περίβολο του δημαρχείου με δημότες του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2011 - 7:19:16 UTC