Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η παρακράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
  • [02] Πλοιάριο με 25 πτώματα λαθρομεταναστών στην Ιταλία
  • [03] Πρωτιά για την Ελλάδα σε διεθνή αγώνα ποδηλασίας
  • [04] «Ανακαλύπτοντας» το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
  • [05] Χωρίς νερό την Τετάρτη για 9 ώρες περιοχή του δήμου Νεάπολης - Συκεών

  • [01] Ξεκινά η παρακράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

    Αρχίζει από σήμερα η παρακράτηση της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Από σήμερα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, τα ποσοστά της Ειδικής Εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής, αναπροσαρμόζονται και διαμορφώνονται ως εξής:

    -Για συντάξεις από 1.400,01 ευρώ μέχρι 1.700,01 ευρώ, ποσοστό 3%

    -Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ μέχρι 2.000,00 ευρώ , ποσοστό 6%

    -Για συντάξεις από 2.000,01 ευρώ μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 7%

    -Για συντάξεις από 2.300,01 ευρώ μέχρι 2.600,00 ευρώ, ποσοστό 9%

    -Για τις συντάξεις από 2.600,01 ευρώ μέχρι 2.900,00 ευρώ, ποσοστό 10%

    -Για τις συντάξεις από 2900,01 ευρώ μέχρι 3.200,00 ευρώ, ποσοστό 12%

    -Για τις συντάξεις από 3.200,01 ευρώ μέχρι 3.500,00 ευρώ, ποσοστό 13%

    -Για τις συντάξεις από 3.500,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 14%

    Παράλληλα, επιβάλλεται επιπλέον μηνιαία εισφορά, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που δεν έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 1.700 ευρώ.

    Τα ποσοστά παρακράτησης

    Τα ποσοστά της επιπλέον παρακράτησης διαμορφώνονται ως εξής:

    -Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ, (συνολικό ποσό σύνταξης όπως έχει διαμορφωθεί μετά την παρακράτηση της εισφοράς όπως αυτή έχει αναπροσαρμοστεί), μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 6%.

    -Για συντάξεις από 2.300,01 ευρώ μέχρι 2.900,00 ευρώ, ποσοστό 8%.

    -Για συντάξεις από 2.900,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 10%.

    [02] Πλοιάριο με 25 πτώματα λαθρομεταναστών στην Ιταλία

    Η ιταλική ακτοφυλακή ανακάλυψε σήμερα τα πτώματα 25 λαθρομεταναστών μέσα σε πλοιάριο, το οποίο μετέφερε 268 ανθρώπους στις ακτές της νήσου Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αίτια του θανάτου τους και η εθνικότητά τους παραμένουν άγνωστα.

    Από τις αρχές του χρόνου που ξέσπασαν οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, η Λαμπεντούζα έχει γίνει ένα από τα κυριότερα σημεία διακίνησης χιλιάδων μεταναστών που εγκαταλείπουν την περιοχή.

    [03] Πρωτιά για την Ελλάδα σε διεθνή αγώνα ποδηλασίας

    Ο Περικλής Ηλίας κατέλαβε την πρώτη θέση στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «International Isparta MTB Cup - Isparta», ο οποίος διεξήχθη στην Τουρκία. Ο Έλληνας ποδηλάτης μαζί με τον Τούρκο πρωταθλητή Μπιλάλ Ακγκούλ, ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, με τον Ηλία να κάνει την επίθεσή του στον τέταρτο από τους επτά γύρους και να τερματίζει πρώτος. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος έκανε πρεμιέρα στην κατηγορία των ανδρών.

    Ο 19χρονος αθλητής κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο αγώνας διεξήχθη με τη συμμετοχή 27 ανδρών αθλητών και 17 εφήβων από 3 χώρες. Η εθνική ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Κατσέλη εκτός από τα δύο μετάλλια, συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ έδειξε σε ετοιμότητα ένα μήνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ελβετίας.

    [04] «Ανακαλύπτοντας» το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

    Την πλούσια αρχαιολογική παράδοση του Νομού Καρδίτσας, ενός τόπου που κατοικείται αδιάλειπτα από την Παλαιολιθική Εποχή έως τις μέρες μας, καθώς οι διαβάσεις και τα περάσματα του είχαν τεράστια σημασία για την επικοινωνία και τις ανταλλαγές από τα πανάρχαια χρόνια, έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει ο επισκέπτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής.

    Ο αρχαιολογικός πλούτος του Νομού, που καταγράφει το χαρακτήρα του πολιτισμού του και την πολιτισμική εξέλιξή του μέσα από μια ιστορική διαδρομή, καλύπτοντας χρονικά όλες τις περιόδους της Προϊστορίας και Ιστορίας, είναι άφθονος. Για το λόγο αυτό, η ανάγκη στέγασης και προστασίας του, επέβαλε την ίδρυση ενός σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στο ευρύ κοινό στις 18 Μαΐου 2010, συμβολικά κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, είναι ένας χώρος, στον οποίο για πρώτη φορά εκθέτονται και γίνονται γνωστά ορισμένα από τα αρχαιολογικά ευρήματα που προέρχονται από τη γη του Νομού.

    \"Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα είναι μόνον ένα κτίριο, αλλά ένα ίδρυμα, στο οποίο για πρώτη φορά εκθέτονται τα αρχαιολογικά ευρήματα που προέρχονται από την περιοχή της Καρδίτσας και μέχρι τώρα ήταν αποθηκευμένα ως επί το πλείστον στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Πρόκειται για ευρήματα παλαιών ανασκαφών, πριν από το 1980, για παραδόσεις αρχαίων αντικειμένων από ιδιώτες, καθώς επίσης και για αντικείμενα από τις ανασκαφικές έρευνες της τελευταίας εικοσαετίας\", όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΛΔ\' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης.

    Παράλληλα, έχουν γίνει αιτήματα ούτως ώστε να επιστραφούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, με τη μορφή μακροχρόνιου δανεισμού, ευρήματα που βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρισας.

    [05] Χωρίς νερό την Τετάρτη για 9 ώρες περιοχή του δήμου Νεάπολης - Συκεών

    Χωρίς νερό θα μείνουν την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, για 9 ώρες, περιοχές του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, λόγω απαραίτητων εργασιών κατασκευής δικτύου ύδρευσης από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ.

    Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ανθέων - Παπανδρέου - Επταπυργίου και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2011 - 8:29:47 UTC