Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερα από 30 εκατ. αυτοκίνητα έχουν διέλθει από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [02] Η Standard & Poor's σχεδιάζει να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου
  • [03] Το SPD απειλεί να καταψηφίσει τις αλλαγές στον EFSF
  • [04] Τα επεισόδια στο Λονδίνο και ο πανικός στις αγορές συνδέονται με τις ηλιακές καταιγίδες; "υπεύθυνες" για τα επεισόδια στο Λονδίνο και
  • [05] Η Χ. Κλίντον ζήτησε από τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να διακόψουν τις συναλλαγές τους με το καθεστώς

  • [01] Περισσότερα από 30 εκατ. αυτοκίνητα έχουν διέλθει από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν διέλθει από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», από τις 12 Αυγούστου του 2004, που δόθηκε σε κυκλοφορία, έως σήμερα.

    Ειδικότερα, το έργο της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ξεκίνησε συμβατικά το Δεκέμβρη του 1997 και δόθηκε στην κυκλοφορία στις 12 Αυγούστου του 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στην κατασκευή της εργάστηκαν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ κατά την παρούσα περίοδο λειτουργίας απασχολεί περίπου 100 εργαζομένους.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η γέφυρα είναι πολυβραβευμένη ως διεθνής τεχνολογική και αντισεισμική καινοτομία και οι διακρίσεις που το έργο έχει λάβει στη διάρκεια της μετακατασκευαστικής περιόδου, αφορούν την κοινωνική και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

    [02] Η Standard & Poor's σχεδιάζει να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σχεδιάζει να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας αρνητική την προοπτική της εξυπηρέτησης του μακροπρόθεσμου χρέους της χώρας, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα BBB+.

    "Θεωρούμε ότι η κατάσταση των δημοσιονομικών της κυπριακής κυβέρνησης δεν είναι πλέον βιώσιμη" ανέφερε ο S&P?s.

    "Λόγω της αποχώρησης του μικρότερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού ΔΗΚΟ, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται, κατά τη γνώμη μας, σε ασθενέστερη θέση σε ό,τι αφορά την προώθηση κατεπειγόντων δημοσιονομικών μέτρων στη βουλή" ανέφερε ανακοινωθέν του S&P?s.

    Ο οίκος έθεσε την Κύπρο υπό κατάσταση παρακολούθησης -- CreditWatch, όπως την αποκαλεί -- κάνοντας λόγο περί αρνητικών επιπλοκών.

    Ο Moody's υποβάθμισε την Κύπρο την 27η Ιουλίου σε Baa1, ενώ ο Fitch σε BBB την 10η Αυγούστου, μια βαθμίδα κάτω από τους ομόλόγους του.

    Ο οίκος Φιτς εκτίμησε ότι η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

    [03] Το SPD απειλεί να καταψηφίσει τις αλλαγές στον EFSF

    Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, απειλεί να εμποδίσει την εφαρμογή των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) εάν το κοινοβούλιο δεν ενημερωθεί το ταχύτερο για τις συνέπειες που θα έχουν στη Γερμανία, μετέδωσαν σήμερα εγχώρια ΜΜΕ.

    Τα μέτρα πρόκειται να ψηφιστούν στη γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) και την άνω βουλή (Μπούντεσρατ) την 23η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ.

    Η ισχυροποίηση του Μηχανισμού θεωρείται μια κίνηση-κλειδί για να καθησυχαστούν οι χρηματαγορές και οι κεφαλαιαγορές στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ευμετάβλητες. Στα χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των τραπεζών υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

    Εάν η Μέρκελ θέλει να ενσωματώσει τις αλλαγές στον EFSF στη γερμανική νομοθεσία ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όπως έχει υποσχεθεί, το κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερωθεί κατεπειγόντως για τις νομοθετικές αλλαγές και τις οικονομικές τους συνέπειες, είπαν ανώτατα στελέχη του SPD στην εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung.

    "Μέχρι στιγμής η Μπούντεσταγκ δεν έχει πρόσθετη πληροφόρηση. Εάν αυτό δεν αλλάξει σύντομα, το προταθέν χρονοδιάγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο" δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ, εκπρόσωπος του SPD για ζητήματα προϋπολογισμού.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Γιοαχίμ Πος, απηύθυνε την ίδια προειδοποίηση προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

    Ως σήμερα το SPD είχε αφήσει να διαφανεί πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές στον EFSF -- με την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις λεπτομέρειές τους και τη συμβολή της Γερμανίας στις εγγυήσεις του δανεισμού.

    Η Μέρκελ συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την Τρίτη στο Παρίσι, για να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται της ?οικονομικής διακυβέρνησης? της ΕΕ και τη βελτίωση των μηχανισμών διαχείρισης οικονομικών κρίσεων στην Ευρώπη.

    [04] Τα επεισόδια στο Λονδίνο και ο πανικός στις αγορές συνδέονται με τις ηλιακές καταιγίδες; "υπεύθυνες" για τα επεισόδια στο Λονδίνο και τον πανικό στις αγορές;

    Σε μια εποχή συνήθως "νεκρή" από ειδήσεις, τόσο που οι εφημερίδες αναγκάζονται να γεμίζουν τις σελίδες τους με εξωφρενικές ή ανάλαφρες ιστορίες ελλείψει σοβαρών θεμάτων, τα απότομα σκαμπανεβάσματα των διεθνών χρηματιστηρίων και οι χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στη Βρετανία κατέρριψαν το μύθο περί "ειδησεογραφικής ανομβρίας" τον Αύγουστο.

    Δημοσιογράφοι και αναλυτές υποδεικνύουν τους "υπεύθυνους" για την αναταραχή εν μέσω της θερινής ραστώνης: πολιτικοί, κουκουλοφόροι ταραξίες, ανίκανοι αστυνομικοί, απογοητευμένοι νέοι και άπληστοι τραπεζίτες. Θα μπορούσε όμως άραγε η "τρέλα" του φετινού καλοκαιριού να οφείλεται στο... άστρο που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος;

    Δεν υπάρχουν και πολλές αποδείξεις ότι μικρά πράσινα ανθρωπάκια ανακατεύονται στις γήινες υποθέσεις, όμως ο Ήλιος εκτοξεύει στο διάστημα φορτισμένα σωματίδια, ένα φαινόμενο που από τους επιστήμονες αποκαλείται εκτίναξη στεμματικού υλικού (CME). Τρεις μεγάλες τέτοιες εκτινάξεις υποχρέωσαν τους Αμερικανούς επιστήμονες να προειδοποιήσουν ότι οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ το βόρειο σέλας, που προκαλείται από διαταραχές στη γήινη ατμόσφαιρα, έχει γίνει ορατό σε περιοχές όπως η Αγγλία και το Κολοράντο, σύμφωνα με τη NASA.

    "Το μαγνητικό πεδίο της Γης ακόμη δονείται από τη CME της 5ης Αυγούστου που προκάλεσε μια από τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες εδώ και πολλά χρόνια" ανέφερε η ιστοσελίδα SpaceWeather.

    Ορισμένοι πανεπιστημιακοί ισχυρίζονται ότι τέτοιες γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν τους ανθρώπους, να μεταβάλουν τη διάθεσή τους και να τους οδηγήσουν σε "αρνητική" συμπεριφορά αλλάζοντας τη βιοχημεία τους. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια γεωμαγνητικών καταιγίδων αυξάνονται οι αυτοκτονίες και η εισαγωγή στα νοσοκομεία λόγω κατάθλιψης.

    Μάλιστα, μια μελέτη που έκανε το 2003 η Κεντρική Τράπεζα της Ατλάντας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τέτοιες "διαστημικές" καταιγίδες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το... Χρηματιστήριο επειδή οι χρηματιστές είναι πιθανότερο να κάνουν "απαισιόδοξες" επιλογές. "Τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα γεωμαγνητικής δραστηριότητας έχουν αρνητική, στατιστικά και οικονομικά σημαντική, επίπτωση στις αποδόσεις των μετοχών την αμέσως επόμενη εβδομάδα", ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

    Θα μπορούσαν φυσικά τα σκαμπανεβάσματα των Χρηματιστηρίων αυτήν την εβδομάδα να είναι μια απλή σύμπτωση. Για σήμερα το "δελτίο διαστημικού καιρού" προβλέπει ηρεμία αλλά οι αναλυτές δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν: ο τρέχων ενδεκαετής ηλιακός κύκλος αναμένεται να κορυφωθεί το 2013 και ενδέχεται τους επόμενους μήνες να πλήξουν τη Γη και άλλες γεωμαγνητικές καταιγίδες.

    [05] Η Χ. Κλίντον ζήτησε από τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να διακόψουν τις συναλλαγές τους με το καθεστώς

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να ταχθούν \"με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας\" και να σταματήσουν τις συναλλαγές με το καθεστώς της Δαμασκού.

    \"Καλούμε τις χώρες που αγοράζουν ακόμη συριακό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τις χώρες που ακόμη στέλνουν όπλα στον Άσαντ, αυτές τις χώρες που η πολιτική και οικονομική υποστήριξή τους ενθαρρύνει τη βαναυσότητά του, να ταχθούν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας\", είπε η Χίλαρι Κλίντον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ \"έχει απολέσει τη νομιμότητά του και είναι προφανές ότι η Συρία θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν\", είπε η Κλίντον στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με το Νορβηγό ομόλογό της Γιόνας Γκαρ Στέρε.

    Η Κλίντον διαβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Δαμασκό, Ρόμπερτ Φορντ, έδωσε ένα \"σαφές μήνυμα\" στη συριακή κυβέρνηση κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ.

    Την Πέμπτη η Κλίντον είχε καλέσει την Κίνα και την Ινδία να επιβάλουν κυρώσεις στη Συρία στον τομέα της ενέργειας και τη Ρωσία να σταματήσει την πώληση όπλων στο συριακό καθεστώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 18:29:43 UTC