Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαράδεκτες οι αποφάσεις για Καβάλα-Ολυμπιακό Βόλου"
  • [02] "Μπλόκο" σε διάταξη του νόμου για τη μεταρρύθμιση της υγείας των ΗΠΑ
  • [03] 4η νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Πολωνίας
  • [04] Αστυνομικές επιχειρήσεις στη Νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου
  • [05] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τον εκτροχιασμό τραίνου στην Πολωνία
  • [06] Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις σε πολλές συριακές πόλεις

  • [01] "Απαράδεκτες οι αποφάσεις για Καβάλα-Ολυμπιακό Βόλου"

    Τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης για το ποδόσφαιρο και την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος δήλωσε στον Real Fm ότι οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι εξαιρετικά απαράδεκτες. Είναι σαφές, είπε ο κ. Μόσιαλος, ότι όταν υπάρχει τόσο μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ των αποφάσεων της ΟΥΕΦΑ και της αθλητικής δικαιοσύνης, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα. Όχι μικρό θέμα, ένα τεράστιο θέμα. Είναι απαράδεκτες οι αποφάσεις. Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως η Πολιτεία θα πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και των εργαλείων που έχει και πως ο υπουργός Πολιτισμού θα κάνει πολύ σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις.

    Η μεγάλη φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ το οποίο υπογραμμίζει πως αυτό το ποδόσφαιρο του κέρδους, των μεγάλων επιχειρηματιών, του στοιχήματος, του τζόγου και των συμμοριών είναι δημιούργημα των αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή.

    Την ώρα που η ΟΥΕΦΑ κακήν κακώς έσπευσε να διασφαλίσει το δικό της «προϊόν» λαμβάνοντας μέτρα, στην Ελλάδα εξελίσσεται μια φαρσοκωμωδία με σκοπό το κουκούλωμα της υπόθεσης των στημένων αγώνων και τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, αναφέρει το αθλητικό τμήμα του ΣΥΝ και καλεί τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού και την υγιή φίλαθλη κοινή γνώμη να αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα της κάθαρσης και όχι θεατή των εξελίξεων, δίνοντας τη δική τους απάντηση στα κόμματα που δημιούργησαν αυτό το εξάμβλωμα.

    [02] "Μπλόκο" σε διάταξη του νόμου για τη μεταρρύθμιση της υγείας των ΗΠΑ

    Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε αντισυνταγματικό ένα αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που είχε προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο απαιτούσε από τους Αμερικανούς πολίτες να αγοράζουν υποχρεωτικά ασφάλιση υγείας.

    Το Ομοσπονδιακό Εφετείο της 11ης Περιφέρειας, που έχει την έδρα του στην Ατλάντα, έκρινε ότι "το Κογκρέσο υπερέβη των εξουσιών του" όταν ενέκρινε το νομοσχέδιο που υποχρεώνει τους Αμερικανούς να αγοράζουν ασφάλιση υγείας, επί ποινή προστίμου.

    Παράλληλα, όμως, οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, αφαιρουμένης της συγκεκριμένης διάταξης, το υπόλοιπο νομοσχέδιο μπορεί να ισχύσει ως έχει.

    Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο είναι συνταγματικό στο σύνολό του, κάτι που αναμένεται πλέον να κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Εναντίον του νομοσχεδίου είχαν προσφύγει 26 από τις Πολιτείες των ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι το Κογκρέσο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους Αμερικανούς να αγοράζουν ασφάλιση υγείας. Οι Πολιτείες υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη διάταξη, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το 2014, είναι αντισυνταγματική.

    Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά επιμένει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα μπει φρένο στις υπέρογκες δαπάνες για την υγεία και θα αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί, που σήμερα είναι ανασφάλιστοι.

    Να σημειωθεί ότι το Εφετείο της 6ης Περιφέρειας, που εδρεύει στο Σινσινάτι, έχει κρίνει συνταγματική τη ρύθμιση, ενώ το Εφετείο της 4ης Περιφέρειας, που εδρεύει στο Ρίτσμοντ, δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το θέμα. Κατά της απόφασης του Εφετείου του Σινσινάτι έχει ασκηθεί αίτημα για αναίρεση, το οποίο θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

    [03] 4η νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Πολωνίας

    Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις πέτυχε η εθνική ανδρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε άνετα στην επικράτηση 71-50 επί της Πολωνίας, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Ρίμινι. Επόμενος αντίπαλος της εθνικής στη διοργάνωση είναι αύριο η Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 19:15. Ο Κώστας Κουφός πέτυχε τους 14 από τους συνολικά 16 πόντους του στην πρώτη περίοδο, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Ο Κώστας Βασιλειάδης πέτυχε 10 πόντους και από 9 οι Χαραλαμπίδης, Βουγιούκας. Εκτός 12αδας άφησε ο Ηλίας Ζούρος τους Ξανθόπουλο, Μπράμος και Μαυροειδή, ενώ δεδομένη ήταν η απουσία του Νικ Καλάθη. Αργότερα απόψε (21:45) η Ιταλία αντιμετωπίζει τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

    [04] Αστυνομικές επιχειρήσεις στη Νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου

    Αστυνομικές επιχειρήσεις-εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, και ειδικότερα στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Οι εξορμήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιούνται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού. Επιπλέον, στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

    Για τις επιχειρήσεις αυτές διατέθηκαν συνολικά 924 αστυνομικοί, βεβαιώθηκαν 3.003 παραβάσεις, συνελήφθησαν 158 άτομα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 285 άτομα.

    Ειδικότερα, ελέγχθηκαν: 6.951 άτομα, 552 καταστήματα, 4.816 οχήματα και διενεργήθηκαν 28 κατ? οίκον έρευνες. Πιστοποιήθηκαν παραβάσεις για όπλα, για ναρκωτικά, περί αλλοδαπών, για παίγνια, για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού, για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων, για μαστροπεία, για πνευματική ιδιοκτησία, για απάτη, για πλαστογραφία, για κλοπές, για επαιτεία, για τουριστική νομοθεσία, για ΚΟΚ κ.ά.

    [05] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τον εκτροχιασμό τραίνου στην Πολωνία

    Επιβατικό τραίνο εκτροχιάστηκε στην κεντρική Πολωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον τριάντα, όπως ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία.

    Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Έξι ελικόπτερα έχουν μεταβεί στο σημείο, πρόσθεσε η Σοσάκα.

    Περίπου 280 άνθρωποι επέβαιναν στο τραίνο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των πολωνικών σιδηροδρόμων Λούκατς Κουρπιέφσκι στο TVN24.

    Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιβάτες του τραίνου, με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά το τηλεοπτικό δίκτυο, το τραίνο αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια. Το πρώτο ανετράπη και τα υπόλοιπα εκτροχιάστηκαν.

    \"Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Το πρώτο βαγόνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, τα τζάμια έχουν σπάσει, οι λαμαρίνες έχουν στραβώσει. Οι άνθρωποι αντέδρασαν ψύχραιμα (αν και) πολλοί ήταν σε κατάσταση σοκ. Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα\", δήλωσε ο Μαρτσίν Σλεμπόφσκι, ένας από τους επιβάτες.

    [06] Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις σε πολλές συριακές πόλεις

    Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Συρία, καθώς χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων, σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή των κινητοποιήσεών τους από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Οι ακτιβιστές οργάνωσαν τις μαζικές κινητοποιήσεις υπό το σύνθημα \"Δεν θα γονατίσουμε\" για να επισημάνουν ότι οι κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης έχουν ως στόχο να προασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των Σύρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 20:29:46 UTC